Водният лук (или каба) е двугодишно растение. При отглеждането му за семена се избират здрави, незагнили и неомекнапи глави. Мястото, на което ще се засадят, трябва да е добре обработено,... Прочети повече »
С отминаването на лятото тревата на моравата започва да расте доста по-бавно, въпреки това тя трябва да се реже, макар и не толкова често, веднъж на 1,5-2 седмици. Както и в предните... Прочети повече »
След като приберете ранните картофи, краставици, тиквички, на освободените до края на юли площи, може да си засеете спанак за есента. Почистете мястото от растителните остатъци,... Прочети повече »
За Оранжерийна белокрилка при домати и краставици през август разрешени препарати са: АКТАРА 25ВГ - 30 г в 100 л вода/дка при домати и краставици. Еднократно приложение при... Прочети повече »
През месец август обикновено е необходимо да се правят пръскания при поява на следните болести: Картофена мана по доматите. Разрешени препарати са: АКРОБАТ... Прочети повече »
Лучени семена може и сами да си произведете, като производството им по нищо не се различава от това на лука за консумация. Получаването на здрави и обезвирусени семена става на високи,... Прочети повече »
Лозарите често със страх оглеждат зреещото грозде. Защото знаят - харесат ли го осите, асмите ще служат само за сянка. Но обикновената оса (Vespa vulgaris L.) напада също и повечето... Прочети повече »
Добрият стопанин всяка сутрин обхожда дворната си градина и следи как се развиват културите, които отглежда. При тези обходи забележи ли някъде по растение в посева жълтеникави петънца... Прочети повече »
Маната е широко разпространена болест по зелевите култури. При много влажно време и при не особено високи температури тя може да нанесе значителни вреди на зелевите растения. Причинява... Прочети повече »
Развитието и узряването на крушовите плодове е свързано със сложни морфолоични, биологични и анатомични процеси, в резултат на което се формират типичните качества на всеки плод.... Прочети повече »
Сушата и горещините се отразяват неблагоприятно върху зелевите култури – главесто, цветно, къдраво, брюкселско, китайското зеле, алабаш и др. Те се отнасят към студоустойчивите... Прочети повече »
Ако жълтеенето започва от най-старите листа, една от причините е недостиг на азот. Пожълтява ли върхът и най-младите листа, това е признак за неинфекциозна хлороза. При по-силно... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам