Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Боб с кисело зеле

Боб с кисело зеле

 

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода, към която сме прибавили 1-2 с.л. олио. В останалото олио задушаваме ситно нарязаните... Прочети повече »

 

Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим

Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим

 

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно... Прочети повече »

 

Джолан по македонски

Джолан по македонски

 

Добре измитите джоланчета слагаме в глинена тенджера с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в тенджерата. Слагаме и добре измитите лукчета... Прочети повече »

 

Зрял фасул със сланина

Зрял фасул със сланина

 

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и го отцеждаме. Пускаме сланината във вряща вода, изчакваме да кипне, намаляме огъня и я оставяме да къкри 2-3 мин. После я изплакваме със... Прочети повече »

 

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия

 

Ракия, която при варенето сме допуснали да загори, не може да се очисти напълно от лошия вкус, но пък можем да я направим за приемлива за пиене. Доверете се на практиците и използвайте... Прочети повече »

 

Мариновани лукчета

Мариновани лукчета

 

Обелваме лукчетата и ги бланшираме няколко минути в подсолена вряща вода. На дъното на всеки буркан слагаме по 1 дафинов лист, десетина зърна черен пипер и 1-2 зрънца карамфил. Отгоре... Прочети повече »

 

Класическо кьопоолу

Класическо кьопоолу

 

Изпечените и обелени патладжани наситняваме с остър нож върху дървена дъска, още докато са топли. Дъската слагаме под наклон, за да се оттича сока им. Прекарваме ги през машинка... Прочети повече »

 

Печени люти чушки

Печени люти чушки

 

Изпичаме чушлетата от всички страни, слагаме ги в стъклен съд и докато са още топли поръсваме с наситнен копър и магданоз, захарта, солта и ситно нарязания чесън. Поливаме с олиото... Прочети повече »

 

Парена туршия

Парена туршия

 

Измиваме чушките, подрязваме им само дръжките и с игла ги избождаме около семенника на 3-4 места. С къдрав нож нарязваме морковите на по-дебели филийки, карфиола накъсваме на розички,... Прочети повече »

 

Туршия от патладжани със зеле

Туршия от патладжани със зеле

 

Избираме здрави патладжани, отрязваме им дръжките и ги разполовяваме надлъжно. Издълбаваме семенната част, посоляваме и ги оставяме 30 мин да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и... Прочети повече »

 

Маринован карфиол

Маринован карфиол

 

Накъсваме карфиола на розички, а целината режем на дребно. Поръсваме сместа със сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделеният сок отцеждаме и смесваме с водата, оцета, олиото, подправките... Прочети повече »

 

Парена туршия

Парена туршия

 

Измиваме чушките, подрязваме им само дръжките и с игла ги избождаме около семенника на 3-4 места. С нож нарязваме морковите на по-дебели филийки, карфиола накъсваме на розички, чесъна... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Полезни съвети
Ето какво казва науката
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини