Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

 

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на... Прочети повече »

 

Агнешко месо с кисело мляко и яйца

Агнешко месо с кисело мляко и яйца

 

Нарязваме месото на малки парченца. Прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и джодже. Поръсваме с черен пипер и сол, сипваме малко олио и разбъркваме. Оставяме сместа да... Прочети повече »

 

Сандвичи с език

Сандвичи с език

 

Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбъркваме омекналото масло с горчицата и старателно намазваме... Прочети повече »

 

Кюфтета в пръстени гювечета

Кюфтета в пръстени гювечета

 

Смесваме каймата с натрошеното сирене, ситно нарязаните лук и джоджен, черен пипер и малко сол. Омесваме добре и оформяме 4 големи кюфтета. Разпределяме кюфтетата в пръстени гювечета.... Прочети повече »

 

Макарони с миди и фасул

Макарони с миди и фасул

 

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка... Прочети повече »

 

Великденска супа

Великденска супа

 

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги... Прочети повече »

 

Гювеч с ориз и лукчета

Гювеч с ориз и лукчета

 

Обелваме лукчетата, разцепваме ги до половината на кръст и ги варим до омекване във вода, към която сме прибавили оцета и малко сол. Отделно нарязваме на ситно лука и чесъна. Посоляваме... Прочети повече »

 

Лахмаджун

Лахмаджун

 

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато... Прочети повече »

 

Овчарска кавърма

Овчарска кавърма

 

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани... Прочети повече »

 

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

 

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме... Прочети повече »

 

Гювеч с агнешки дреболии

Гювеч с агнешки дреболии

 

Оставяме далака цял, а останалите дреболии нарязваме на малки парченца. С остър нож правим разрез по дължината на далака. В сгорещеното олио запържваме леко каймата, заедно с 1 глава... Прочети повече »

 

Чили кон карне

Чили кон карне

 

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Малката градина
Виж
За здравина и устойчивост
Грижи в началната фаза
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини