Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Пикантни зелени доматчета

Пикантни зелени доматчета

 

Измиваме добре доматчетата, почиствамеги и ги нарязваме на кръгчета или полукръгчета. Слагаме ги в тава и посипваме със солта и захарта и оставяме да престоят 5 часа. След това изцеждаме... Прочети повече »

 

Екзотична лютеница

Екзотична лютеница

 

Нарязваме лука на едри филийки и го запичаме на скара. Нарязваме патладжана на колелца, оставяме го да се отцеди от горчивия сок и го прекарваме през месомелачка заедно с чушките... Прочети повече »

 

Макарони с кайма и зеленчуци

Макарони с кайма и зеленчуци

 

Затопляме в тенджера олиото и пържим 2 минути лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме каймата и пържим 4 мин на силен огън при непрекъснато бъркане, като размачкваме месото, за... Прочети повече »

 

Пълнени пиперки със сирене и моркови

Пълнени пиперки със сирене и моркови

 

Почистваме и настъргваме морковите. Задушаваме ги в олиото и малко вода. Отстраняваме от огъня и смесваме с натрошеното сирене, разбитите яйца и черен пипер. Изпичаме чушките, обелваме... Прочети повече »

 

Картофи, задушени със зеленчуци

Картофи, задушени със зеленчуци

 

Нарязваме лука на тънки филийки, картофите - на едри парчета, чушките - на тънки ивички, а доматите разрязваме на четири. Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме... Прочети повече »

 

Задушени пъдпъдъци по френски

Задушени пъдпъдъци по френски

 

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във... Прочети повече »

 

Люта лютеница с чесън и домати

Люта лютеница с чесън и домати

 

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме олиото, оцета, захарта... Прочети повече »

 

Свинско месо със зелен фасул

Свинско месо със зелен фасул

 

Измиваме месото със студена вода, отцеждаме добре и го нарязваме на порции. Пържим в сгорещена мазнина до получаване на коричка от всички страни и изваждаме. В същата мазнина слагаме... Прочети повече »

 

Не замразявайте патладжаните

Не замразявайте патладжаните

 

Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет.... Прочети повече »

 

Чанахи

Чанахи

 

Потапяме доматите за 1 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и отделяме семената им. Изчистваме и измиваме останалите зеленчуци. Нарязваме картофите на резенчета, зеления фасул... Прочети повече »

 

Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

 

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното... Прочети повече »

 

Зелен фасул с прясно мляко

Зелен фасул с прясно мляко

 

Нарязваме фасула на по-големи парчета, бланшираме го във вряща подсолена вода и отцеждаме. Кипваме млякото, прибавяме фасула и варим 10 мин. Посоляваме и прибавяме маслото. След... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам