Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Свинско месо с домати и картофи

Свинско месо с домати и картофи

 

Нарязваме месото на малки хапки и го запържваме до побеляване в тиган. Преместваме го в тенджера и варим с малко вода под похлупак заедно с нарязанаия лук и морков, докато започне... Прочети повече »

 

Яхния с наденица и гъби

Бързо, лесно и вкусно

Яхния с наденица и гъби

Обелваме наденицата, нарязваме я на кръгчета и я запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме я и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Щом поомекнат, поръсваме брашното... Прочети повече »

 

Пиле с кисело зеле

Пиле с кисело зеле

 

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2-3 с.л. олио или свинска мас. Прибавяме зелето, отцедено и нарязано на дребно. Оставяме да се задуши за още 10 мин. Нарязваме пилето... Прочети повече »

 

Спагети с кайма и зрял боб

Спагети с кайма и зрял боб

 

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица (доброто разрохкване... Прочети повече »

 

Зимна супа от фасул

Зимна супа от фасул

 

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го изплакваме и сваряваме в малко количество вода. Поръсваме с олиото и червения пипер, наливаме зелевия сок и 4 ч.ч. прясна... Прочети повече »

 

Бабини хитринки запазват зеленчуците

Бабини хитринки запазват зеленчуците

 

Някой малки хитрини ще ви помогнат да съхранявате правилно зеленчуците в дома. Тези съвети ще ви спестят пари в зимните месеци когато зеленчуците са скъпи. Разберете кои плодове... Прочети повече »

 

Боб с кисело зеле и свинско на фурна

Боб с кисело зеле и свинско на фурна

 

Бобът се сварява в тенджера под налягане за около 45 минути. Маха се капакът и ако водата е много се намалява така, че да остане боб с малко течност. Към омекналия боб се добавя... Прочети повече »

 

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

 

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на... Прочети повече »

 

Лимоново пилешко

Лимоново пилешко

 

Изпържваме филето в олиото. Скилидките чесън разполовяваме. Нарязваме 1 лимон на резени, от останалите изцеждаме сока. Чесъна и парчетата лимон нареждаме около месото, самото филе... Прочети повече »

 

Свинско в йенска тенджера

Свинско в йенска тенджера

 

Нарязваме свинското месо на малки парченца, наръсваме го със сол и черен пипер. Слагаме месото в йенска тенджера, като редим месо, топено сирене, нарязано на парченца, гъби и т.н.... Прочети повече »

 

Свински ребра на фурна с мед и картофи

Свински ребра на фурна с мед и картофи

 

Ребрата се нарязват по дължина на коста. В подходяща купа приготвяте смес от меда, коняка и черния пипер. Намазвате старателно ребрата и оставяте да престоят 30 минути, след... Прочети повече »

 

Боб в тава

Боб в тава

 

Почистваме и измиваме боба, изсипваме го в тенджера и покриваме с вода. Щом заври, сипваме 1 ч.л. сода бикарбонат и веднага го сваляме от огъня. Изливаме водата и изплакваме много... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Нар в саксия
Малката градина
Виж
Когато сами ги събираме
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам