Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Зелена туршия

Зелена туршия

 

Почистваме и измиваме зеленчуците. Пиперките и доматчетата надупчваме на 2-3 места с игла, зелето и целината нарязваме на филии, а карфиола накъсваме на розички. Нареждаме зеленчуковата... Прочети повече »

 

Камби, пълнени с арпаджик

Камби, пълнени с арпаджик

 

Изчистваме камбите от семките. Слагаме да кипнат водата, солта, захарта, оцета, дафиновия лист и черния пипер и попарваме във врящата марината камбите. Отцеждаме ги. Обелваме арпаджика... Прочети повече »

 

Туршия от патладжани

Туршия от патладжани

 

Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме. Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и... Прочети повече »

 

Люти чушлета с грозде

Люти чушлета с грозде

 

Подбираме здрави чушлета, подрязваме им дръжките и леко ги опукваме на котлон. Оронваме зърната на гроздето. Редим бурканите по следния начин: чушлета, ред гроздови зърна, отгоре... Прочети повече »

 

Пикантни домати

Пикантни домати

 

Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез... Прочети повече »

 

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

 

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината... Прочети повече »

 

Грузинска туршия

Грузинска туршия

 

Необходимите продукти са около 5 кг патладжани, 2 кг моркови, 1 кг чушки, 2 кг ситен лук, 2 глави целина, 3 връзки магданоз. За маринатата ви трябват 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар,... Прочети повече »

 

Супа от фасул и коприва

Супа от фасул и коприва

 

Накълцваме ситно сланината и я пускаме във вряща вода. Добавяме фасула, който предварително сме счукали. След сваряването му прибавяме нарязаните лук, коприва и задушените в олиото... Прочети повече »

 

Пилешки гърди по италиански

Пилешки гърди по италиански

 

Поръсваме филето със сол и черен пипер и правим разрез. Нарязваме босилека, счукваме кедровите ядки, горгонцолата натрошаваме. Смесваме и пълним джобчето, забождаме с дървена клечка.... Прочети повече »

 

Пилешки гърди по италиански

Пилешки гърди по италиански

 

Поръсваме филето със сол и черен пипер и правим разрез. Нарязваме босилека, счукваме кедровите ядки, горгонцолата натрошаваме. Смесваме и пълним джобчето, забождаме с дървена клечка.... Прочети повече »

 

Гълъби по манастирски

Гълъби по манастирски

 

Посоляваме изчистените гълъби отвън и отвътре и поръсваме с черен пипер. Пържим ги в сгорещеното олио, докато се позачервят. Прибавяме арпаджика и също го запържваме. След това запържваме... Прочети повече »

 

Заек капама

Заек капама

 

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Полезни съвети
Разпознаване
Първа част
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини