Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Наденица с гъби и ориз

Наденица с гъби и ориз

 

Почистваме гъбите и ги нарязваме на парченца. Задушаваме ги до омекване в половината от мазнината. Прибавяме ориза и нарязаната наденица. Заливаме с 2 ч.ч. топла вода, посоляваме... Прочети повече »

 

Оригинална туршия

Оригинална туршия

 

Нарязваме зелето на филийки, а чушките - по дължина, като сме ги почистили от дръжките и семето. Приготвяме марината от изброените продукти, без олиото и бланшираме в нея чушките.... Прочети повече »

 

Газирана туршия

Газирана туршия

 

На дъното на буркана слагаме копъра, целината, аспирина, солта, захарта и оцета. Нареждаме зеленчуците като между тях слагаме скилидки чесън, зърна черен пипер, листа целина и съцветия... Прочети повече »

 

Пикантни домати

Пикантни домати

 

Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез... Прочети повече »

 

Банкерска туршия

Банкерска туршия

 

Маринатата се кипва за 10 минути. Оставя се да изстине добре и с нея се залива зеленчукът, който е подреден в трилитрови буркани, като гледаме добре да сме го размесили, т.е. във... Прочети повече »

 

Пълнени постни патладжани

Пълнени постни патладжани

 

Патладжаните се разрязват на две равни половини. Извълбава се всяка половинка, това става лесно, ако първо разрежете на квадратчета вътрешността на патладжана и изгрбете... Прочети повече »

 

Варено свинско месо

Варено свинско месо

 

Отделяме от месото кожичката и подкожната сланина. Нарязваме останалото месо на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно... Прочети повече »

 

Пълнена печена тиква

Пълнена печена тиква

 

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца... Прочети повече »

 

Чомлек от пиринско

Чомлек от пиринско

 

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените... Прочети повече »

 

Калугерска плакия

Калугерска плакия

 

Задушаваме в олиото, докато омекнат, ситно нарязания лук, нарязаната на кубчета целина и нарязаните на тънки кръгчтета моркови. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи... Прочети повече »

 

Картофена супа със сирене

Картофена супа със сирене

 

Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън. Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме  и... Прочети повече »

 

Чушки с ориз

Чушки с ориз

 

Нарязваме лука и моркова на дребно и ги задушаваме в мазнината заедно с нарязаните  на ивички чушки. Прибавяме почистения и измит ориз и настърганите домати, посоляваме на вкус... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Цветовете й имат и лечебен ефект
Вижте кои са причините за болестта и с какво трябва да наторите
Идей за градината
Красоти в градината
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам