Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Гъби в гювече

Гъби в гювече

 

Изчистваме и измиваме гъбите, поръсваме ги с лимоновия сок. Нарязваме ги на парченца и ги задушаваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Отделно смесваме разбитите жълтъци и... Прочети повече »

 

Зрял фасул с праз и моркови

Зрял фасул с праз и моркови

 

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме... Прочети повече »

 

Чорба от кисело зеле по селски

Чорба от кисело зеле по селски

 

Нарязваме ситно праза и зелето, заливаме ги със зелев сок и варим до омекване. Прибавяме нарязаните туршиени пиперки  и ориза и продължаваме да варим. След 15-20 мин сипваме... Прочети повече »

 

Спагети, печени с праз и чушки

Спагети, печени с праз и чушки

 

Сваряваме спагетите в подсолена вода. Нарязваме праза на колелца и го прибавяме към спагетите 3-4 мин преди да ги свалим от огъня. Отцеждаме. Нарязваме доматите на кубчета, чушките... Прочети повече »

 

Български борш

Български борш

 

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички,... Прочети повече »

 

Баници с плънка от месо

Баници с плънка от месо

 

Каймата, подправена със сол и черен пипер, и лукът се запържват в олиото. Корите се разделят на 3 плата. В намаслена тавичка се слага първият плат, върху него – половината... Прочети повече »

 

Задушен шаран „Дюлгери“

Задушен шаран „Дюлгери“

 

Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охлаждаме и го слагаме в подходяща тенджера. Прибавяме доматения сос (или червени домати... Прочети повече »

 

Патладжани с чесън и лук

Патладжани с чесън и лук

 

Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината,... Прочети повече »

 

Говежди гърди с картофи и цвекло

Говежди гърди с картофи и цвекло

 

Всяка скилидка чесън разрязваме на две, слагаме ги в тенджера заедно с черния пипер и дафиновия лист и кипваме. Почистваме месото от излишната мазнина. Слагаме месото в кипящата... Прочети повече »

 

Туршия сарми

Туршия сарми

 

Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме  листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко. Морковите и целината настъргваме на едро ренде.... Прочети повече »

 

Супа от свинско месо с подправки

Супа от свинско месо с подправки

 

Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара.... Прочети повече »

 

Кисели зелени доматчета

Кисели зелени доматчета

 

Измиваме доматите и ги надупчваме с игла. Нареждаме ги в големи буркани, като между тях слагаме листата и подправките. Заливаме ги с вода, за да измерим количеството й. Изливаме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Практика
Нападат дори пипера
Полезни съвети
Срокове и топлина
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини