Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Тиквички по софийски

Тиквички по софийски

 

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги задушаваме с малко вода и сол на слаб огън. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата с млякото. Натрошаваме... Прочети повече »

 

Бахчеванска манджа

Бахчеванска манджа

 

Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните, след което ги нарязваме на малки парченца. В сгорещената мазнина най-напред запържваме ситно нарязания лук, а след това - чушките и патладжаните.... Прочети повече »

 

Чорба от зрял фасул и пушени ребра

Чорба от зрял фасул и пушени ребра

 

Накисваме фасула от вечерта. Варим го 35-40 минути. Отцеждаме и заливаме със студена вода. Слагаме ребрата и продължаваме варенето до пълно омекване. Отделяме месото от костите,... Прочети повече »

 

Домашни лучени кръгчета

Домашни лучени кръгчета

 

Обелете и нарежете лука на кръгчета с дебелина от около 3-4 мм. Не изполвайте вътрешността. Разбийте старателно брашното с яйцето, подправките и бирата, докато сместа стане гъста.... Прочети повече »

 

Чили кон карне

Наситнете каймата

Чили кон карне

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее, за да стане ситно натрошена и равномерна - старателно бъркайте и кълцайте с дървена шпатула. В останалия зехтин запържваме ситно... Прочети повече »

 

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Кюфтета от кайма и зрял фасул

 

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена... Прочети повече »

 

Супа от телешко месо с домати и ориз

Супа от телешко месо с домати и ориз

 

Стопяваме лойта и пържим в нея нарязаното на хапки месо. Посоляваме и поръсваме с брашното. Прибавяме листенцата от целина и бульона. Когато месото омекне прибавяме ориза и оттегляме... Прочети повече »

 

Яйца със сос

Яйца със сос

 

В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязаните лук и магданоз. Добавяме брашното, червения и черния пипер. Разреждаме запръжката с мляко и няколко супени лъжици вода, посоляваме... Прочети повече »

 

Ароматна дроб сарма

Ароматна дроб сарма

 

Сваряваме пилето в 3,5 л вода, почистваме го от костите и кожата и нарязваме на ситно. В 4 с.л. олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме ориз, който трябва да е в съотношение... Прочети повече »

 

Мусака с ориз

Мусака с ориз

 

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домата, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно. Наливаме вода и като поври добавяме черния... Прочети повече »

 

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

 

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на... Прочети повече »

 

Супа от лапад

Супа от лапад

 

Ситно нарязаният лук задушаваме до омекване в сгорещената мазнина. Прибавяме настъргания морков, след това измития и нарязан лапад. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и веднага... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Доц. д-р Антоний Стоев
Биоградина
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам