Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Агнешко с гъби и ябълки

Агнешко с гъби и ябълки

 

Загряваме фурната на 120 градуса. Измитото и подсушено месо натриваме със сол и черен пипер. Загряваме 2 с.л. олио и изпържваме месото от всички страни до румена коричка. Слагаме... Прочети повече »

 

Каша от коприва

Каша от коприва

 

Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият... Прочети повече »

 

Говеждо месо с гъби

Говеждо месо с гъби

 

Изчистваме и измиваме гъбите и лука. Месото също измиваме добре, нарязваме го на порции и ги запържваме в масло в отворената тенджера под налягане. Прибавяме ситно нарязания лук... Прочети повече »

 

Маринован печен заек

Маринован печен заек

 

Приготвяме маринатата от виното, същото количество вода, нарязания на филийки лук, цепнатите моркови и парчето целина. Накисваме заека за една нощ, след което го изплакваме и го... Прочети повече »

 

ДФЗ финансира изследване на традиционните храни в Елена и Златарица

В рамките на стратегията за водено от общностите местно развитие

ДФЗ финансира изследване на традиционните храни в Елена и Златарица

Традиционните кулинарни особености на общините Елена и Златарица в област Велико Търново ще бъдат изследвани от местното сдружение „Стъпка по стъпка“ в рамките на Прочети повече »

 

Леща с гъби

Леща с гъби

 

Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата... Прочети повече »

 

Зелен фасул и моркови със сметана

Зелен фасул и моркови със сметана

 

Нарязваме морковите на кубчета, а фасула на парченца. Заливаме ги с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и прецеждаме. Правим светла запръжка от маслото и брашното,... Прочети повече »

 

Пилешка супа с моркови

Пилешка супа с моркови

 

Сваряваме пилето в подсолена вода, изваждаме го и го обезкостяваме. Връщаме нарязаното на парченца месо в бульона и прибавяме ситно нарязаните праз, моркови и чушки. Варим супата... Прочети повече »

 

Панирани патладжани с плънка

Панирани патладжани с плънка

 

Обелваме патладжаните, така че да се запази дръжката им, посоляваме и ги оставяме да престоят  30 мин. Изстискваме ги и пържим до омекване в половината от олиото. В същата мазнина... Прочети повече »

 

Телешки джолан със зелен боб

Телешки джолан със зелен боб

 

Сваряваме добре джолана в подсолена вода, (използвайте тенджера под налягане) изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. Нарязваме месото на малки хапки. Прибавяме маслото към мазнината... Прочети повече »

 

Български борш

Български борш

 

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички,... Прочети повече »

 

Яхния с бъбреци

Яхния с бъбреци

 

Почистваме бъбреците от лойта и ципите. Разрязваме ги по дължина, измиваме ги много добре, заливаме ги с айряна и ги оставяме да киснат. След  2 часа ги изваждаме, подсушаваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Красоти в градината
Малката градина
Виж
Наред с картофите напада доматите и патладжаните
В практиката
Биологична защита
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам