Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Гювеч със свинско и кисело зеле

Класическо вкусно ястие

Гювеч със свинско и кисело зеле

Нарязваме сланината на тънки лентички и покриваме с тях дъното на глинен гювеч. Почистваме ориза и го запържваме в 1 с.л. мазнина, докато стане прозрачен. Нарязваме зелето на ивички... Прочети повече »

 

Чили кон карне

Ястие от телешка кайма и фасул

Чили кон карне

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4... Прочети повече »

 

Свинска яхния по градинарски

Свинска яхния по градинарски

 

Почистваме чушките от дръжките и семенната част и ги нарязваме на тънки пръстенчета. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, прибавяме чушките, наливаме вода, колкото... Прочети повече »

 

Чомлек по неврокопски

Чомлек по неврокопски

 

Нарязваме джолана и го киснем във вода около 1 час. После го слагаме в глинен гювеч заедно с целите обелени картофи, едро нарязания лук, обелените скилидки чесън и лютивите... Прочети повече »

 

Шаран с домати на фурна (плакия)

Шаран с домати на фурна (плакия)

 

Почистваме шарана, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои поне 12 часа. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани... Прочети повече »

 

Риба по воденичарски

Риба по воденичарски

 

Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното, потапяме в разбитите белтъци и пържим в сгорещената мазнина. В същата мазнина слагаме обелените... Прочети повече »

 

Бобена бурания

Бобена бурания

 

Киснем боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода и 2 с.л. олио до омекване на зърната. Отделно нарязваме много ситно праза и го задушаваме... Прочети повече »

 

Грах с кайма

Рецепта

Грах с кайма

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме, наситняваме е със дървена шпакла и задушаваме. След това прибавяме изцедения и измит... Прочети повече »

 

Панирани пилешки воденички

Панирани пилешки воденички

 

Измиваме воденичките със студена вода, посоляваме ги и ги варим в тенджера, докато омекнат. После ги отцеждаме, една по една ги овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца... Прочети повече »

 

Кашник с праз

Кашник с праз

 

Измиваме картофите и ги сваряваме цели. Обелваме ги и ги намачкваме. Нарязваме праза на кръгчета и го размесваме с картофите. В отделен съд сгорещяваме олиото. Зачервяваме го с червения... Прочети повече »

 

Гювеч с пиле

Гювеч с пиле

 

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан... Прочети повече »

 

Пълнени чушки по бургаски

Пълнени чушки по бургаски

 

Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семената, попарваме ги за 3 мин във вряща вода, изваждаме ги и ги подсушаваме. Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Саксиите и кашпите са важен елемент от оформлението
Не обича пресажданията и да мокрите листата му
Малката градина
Виж
Грижи за зеленчуците в оранжериите
Растението понася ниска въздушна влажност, но не и почвено засушаване
Свежи моркови рано напролет
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам