Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Мусака с кускус

Мусака с кускус

 

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено  масло. Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след... Прочети повече »

 

Люти гювечета

Люти гювечета

 

На дъното на гювечето сипваме олиото и слагаме ситно нарязания лук. Слагаме във фурната, за да се запържи лука. През това време изпържваме месото - на пържола или на късчета, според... Прочети повече »

 

Средногорски омлет

Средногорски омлет

 

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Поръсваме с черен пипер и сол. Разбиваме яйцата с млякото, натрошеното сирене, сол, черен пипер. Сгорещяваме маслото,... Прочети повече »

 

Деликатес с кайма

Деликатес с кайма

 

Омесваме каймата  с яйцата, гъбите, магданоза и хляба. Хляба предварително сме натопили в прясното  мляко, а след това сме отцедили. Посоляваме и прибавяме подправките.... Прочети повече »

 

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

 

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан, докато омекнат.... Прочети повече »

 

Градинарска супа

Градинарска супа

 

Задушаваме в олио или зехтин ситно нарязаните чушка и лук. Поръсваме бял или зелен пипер и наливаме малко гореща вода. След като кипне, добавяме останалите нарязани зеленчуци, но... Прочети повече »

 

Бобарник

Бобарник

 

Сваряваме боба (предварително накиснат за 24 часа) и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка.... Прочети повече »

 

Пилешки дреболии с ориз

Пилешки дреболии с ориз

 

Заливаме дреболиите с 1 ч.ч. бульон /или подсолена вода/ и варим, докато омекнат. Прибавяме гъбите и пилешкото месо и варим, докато омекнат гъбите. Тогава изваждаме продуктите с... Прочети повече »

 

Чобан гювеч

Чобан гювеч

 

Нарязваме лукарчесъна и морковите на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След 10 мин прибавяме нарязания зелен фасул и граха, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато... Прочети повече »

 

Патладжани бюрек

Патладжани бюрек

 

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оставяме да престоят 30 мин в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Овалваме филийките в брашното и... Прочети повече »

 

Сарми с лапад и кайма

Сарми с лапад и кайма

 

Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го запържваме с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстраняваме от огъне е прибавяме... Прочети повече »

 

Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

 

Обелваме тиквичките и издълбаваме вътрешността им. Нарязваме лука на дребно и заедно с издълбаната вътрешност на тиквичките запържваме до порозовяване в сгорещеното олио. Прибавяме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За градинарите
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам