Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Варено свинско месо

Варено свинско месо

 

Отделяме от месото кожичката и подкожната сланина. Нарязваме останалото месо на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно... Прочети повече »

 

Пълнена печена тиква

Пълнена печена тиква

 

Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. С лъжица изваждаме семките и част от вътрешността на тиквата, която накълцваме. Прибавяме нарязаното на малки парченца... Прочети повече »

 

Чомлек от пиринско

Чомлек от пиринско

 

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените... Прочети повече »

 

Калугерска плакия

Калугерска плакия

 

Задушаваме в олиото, докато омекнат, ситно нарязания лук, нарязаната на кубчета целина и нарязаните на тънки кръгчтета моркови. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи... Прочети повече »

 

Картофена супа със сирене

Картофена супа със сирене

 

Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън. Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме  и... Прочети повече »

 

Чушки с ориз

Чушки с ориз

 

Нарязваме лука и моркова на дребно и ги задушаваме в мазнината заедно с нарязаните  на ивички чушки. Прибавяме почистения и измит ориз и настърганите домати, посоляваме на вкус... Прочети повече »

 

Спагети от Кампания

Спагети от Кампания

 

Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме месото на тънки парченца и го задушаваме в зехтина и 3-4 с.л. вода. Прибавяме обелените и нарязани домати и едро нарязания... Прочети повече »

 

Доматена кремсупа с макарони

Доматена кремсупа с макарони

 

Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сипваме в тенджера с разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук и подправяме с карамфил, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме,... Прочети повече »

 

Кюфтета от картофи и ориз

Кюфтета от картофи и ориз

 

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Отделно в подсолена вода сваряваме ориза. Размесваме го старателно с картофеното пюре, яйцата, натрошеното сирене, нарязаните на ситно... Прочети повече »

 

Разядка с патладжан

Разядка с патладжан

 

Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио - да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно.... Прочети повече »

 

Пълнени домати по френски

Пълнени домати по френски

 

Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме. Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна... Прочети повече »

 

Ордьовър от гъши дроб

Ордьовър от гъши дроб

 

Почистваме дробчетата от ципата, нарязваме ги на ситно и ги смесваме с каймата. Подправяме със сол и черен пипер и магданоз. Филийки от хлебчето намазваме с масло, слагаме пловин сантиметров... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Вижте кои са причините за болестта и с какво трябва да наторите
Идей за градината
Красоти в градината
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам