Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.07.2024 г.

Супа от фасул и коприва

Супа от фасул и коприва

Накълцваме ситно сланината и я пускаме във вряща вода. Добавяме фасула, който предварително сме счукали. След сваряването му прибавяме нарязаните лук, коприва и задушените в олиото домати. Пускаме и джанките. Дръпваме от печката и поръсваме със скълцаните ситно магданоз и джоджен. Посоляваме супата и я варим още 20-25 минути.

Продукти: 1 ч. ч. зрял фасул, 100 г шарена сланина, 1 шепа коприва, 1 връзка зелен лук, 2 домата, 5-6 джанки, по ½ връзка магданоз и джоджен, 6 с. л. олио, сол на вкус.

Супа от фасул и коприва
6233
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напяваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Зелен гювеч по сръбски
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Тор от коприва вместо химия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини