Начало » Хоби земеделие » Малката градина
Последни от Малката градина
Какво представляват плодовите червеи?

Какво представляват плодовите червеи?

 

„Синор” вече публикува материал за червясването на черешовите плодове, причинявано от ларвите на черешовата муха. По плодовете на ябълките, крушите, сливите и др. овощни... Прочети повече »

 

Подхранване на пипера по време на цъфтеж

Подхранване на пипера по време на цъфтеж

 

Пиперът има плитко разположена коренова система и това го прави взискателен към почвената влажност, както и към хранителните вещества. Не е достатъчно само да се внесат определени... Прочети повече »

 

Болести и неприятели по костилкови овощни видове през юни

Календар

Болести и неприятели по костилкови овощни видове през юни

Срещу pанно и късно кафяво гниене, разрешени препарати са: индар 5ЕВ - 150 мл/дка с работен разтвор 50-100 л/дка за праскови, нектарини, кайсии, сливи, череши, вишни.... Прочети повече »

 

Пръскания при ябълки и круши през юни

Пръскания при ябълки и круши през юни

 

През месец юни, особено при дъждовно и влажно време, следцъфтежните пръскания при ябълките и крушите срещу струпясване продължават, за да се опази младия прираст от зараза. Пръска... Прочети повече »

 

Не бъркайте маната с оидиума

При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа

Не бъркайте маната с оидиума

Маната и оидиума са гъбни болести, които нападат всички зелени части на лозата. Борбата за тях се води през целия вегетационен период - от началото на развитието до началото на узряване... Прочети повече »

 

Да накараме краставиците да раждат повече

Да накараме краставиците да раждат повече

 

Практиката на прищипване върха на краставичните растения повишава добива. Това се дължи на факта, че при краставицата върху едно растение се образуват по отделно  мъжките и... Прочети повече »

 

Лучените люспи като природен инсектицид и като тор

Практика

Лучените люспи като природен инсектицид и като тор

Ефективността от използването на лучените люспи се потвърждава от много специалисти. Те са натурален продукт за подхранване, който е подходящ за стайните и за градинските растения.... Прочети повече »

 

Как да поливаме краставиците

Как да поливаме краставиците

 

Краставиците съдържат висок процент вода (95-98%). Ето защо не е изненадващо, че са влаголюбива култура. В допълнение може да се каже, че растенията са доста капризни и реагират... Прочети повече »

 

Див лук за листа – лук за мързеливи

Познат е и като сибирски лук, шивес и резанец

Див лук за листа – лук за мързеливи

Сибирският лук (Allium schoenoprasum), известен още като Шивес, Див лук, Резанец, е луковично тревисто многогодишно растение. В отделните  региони се използват различни синоними,... Прочети повече »

 

През април неприятелите в градината се активизират

През април неприятелите в градината се активизират

 

За борба с доматен листоминиращ молец разрешени препарати: авант 150ЕК - 25 мл/дка (карантинен срок 3 дни), амплиго 150ЗК - 40 мл/дка (карантинен срок 3 дни), волиам... Прочети повече »

 

Подхранване на доматите след засаждане на открито

Подготовката започва от есента

Подхранване на доматите след засаждане на открито

Подготовката на почвата за отглеждане на домати обикновено започва още през есента. Заедно с есенната обработка се внася хумус или прегорял оборски тор. Добре е да се познават основните... Прочети повече »

 

През май болестите по зеленчуците вече са в градината

През май болестите по зеленчуците вече са в градината

 

През месец май растително защитните грижи стават по интензивни за засадените на открито зеленчукови култури. Най-често срещани болести при най-масово отглежданите зеленчукови... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За градинарите
Рецепти от село
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам