Начало » Хоби земеделие » Малката градина
Последни от Малката градина
Познавате ли лозовата краста?

Познавате ли лозовата краста?

 

С развитието на лозовите листа стопаните могат да забележат подутини, наподобяващи пришки, върху горната повърхност на петурата. Специалистите наричат тези подутини гали. При по-голям... Прочети повече »

 

Погрижете се за къпините

Погрижете се за къпините

 

Правилното отглеждане на къпините е важно за тяхното добро развитие и плододаване. През май трябва да се поддържата почвената повърхност в рохкаво състояние и задължително чиста... Прочети повече »

 

Не подценявайте късните пролетни слани

Не подценявайте късните пролетни слани

 

След пет дена започва месец май. Май е един от най-натоварените месеци в дворната градина. По това време се разсаждат и засяват повече от зеленчуковите култури за средно ранно полско... Прочети повече »

 

Преди да почнем да берем ягодите има какво да свършим

Преди да почнем да берем ягодите има какво да свършим

 

През май, някъде по-рано, някъде по-късно, плодовете на ягодите, отглеждания по традиционния начин на открито, започват да зреят. Подготовката за този момент трябва да започне отрано.... Прочети повече »

 

Може ли да си отгледаме сусам

Може ли да си отгледаме сусам

 

България се намира на северната граница на виреенето на сусама. Топлолюбивата култура у нас се отглежда само в най-южните райони. Сусамовото масло е сред най-добрите. Семената съдържат... Прочети повече »

 

Дървесна пепел срещу зелеви бъхи и сиво гниене по ягодите

Дървесна пепел срещу зелеви бъхи и сиво гниене по ягодите

 

Над 30 химични елемента се съдържат в дървесната пепел. Най-много е калцият - до 30 %, калият е 7-8 %, фосфорът - 3-4% , има още манган, желязо, сяра, бор, натрий и др. Това са почти... Прочети повече »

 

Микроелементите, без които растенията не могат

Микроелементите, без които растенията не могат

 

Зеленчуковите растения като живи организми се нуждаят за правилното си развитие от микроелементи. Липсата им макар и в минимални количества в почвата води до съществени изменения... Прочети повече »

 

Трябва ли да проредим завъзите на овошките

При прасковите оставете плод през 8 см

Трябва ли да проредим завъзите на овошките

Цикълът на плододаването е доста сложно биологично явление. То започва с диференцирането на плодните пъпки и преминава през редица междинни етапи (зимен покой на пъпките, цъфтеж,... Прочети повече »

 

През пролетта не давайте азот на ягодите

През пролетта не давайте азот на ягодите

 

Искаме ли хубави ягоди, трябва да се потрудим. Първо - задължително е да ги поддържаме чисти от плевели, а почвата - рохкава. Ако има нужда, трябва да запълним празни места. Не е... Прочети повече »

 

Време е за краставиците - от средата на април почват сеитбите на открито

Време е за краставиците - от средата на април почват сеитбите на открито

 

Краставицата е топлолюбиво растение и семената започват да поникват при температура 15-20°С. Затова сеитбата на открито може да се извърши, когато температурата на почвата на... Прочети повече »

 

Какво означава дражиране на семената и можем ли да го правим сами

Какво означава дражиране на семената и можем ли да го правим сами

 

При дражиране семената се навлажняват с течен разтвор от пчелен клей, желатин и се покриват с пласт наситнен торф или смес с угнил оборски тор. Дражирането на дребните семена на... Прочети повече »

 

Пожълтяване на семеделите и долните листа на разсада

Пожълтяване на семеделите и долните листа на разсада

 

Промяната в окраската на семеделите и долните листа на разсада може да стане буквално за няколко дни. Младите растения са много чувствителни към температурите на въздуха и почвата,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Рецепти от село
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам