Начало » Хоби земеделие » Малката градина
Последни от Малката градина
Различните почви се нуждаят имат специфични нужди от тор и вода

Различните почви се нуждаят имат специфични нужди от тор и вода

 

Отскоро имате място и се чудите какви растения да отглеждате на него. Първо трябва да сте наясно каква е почвата. И да не е рохкав чернозем, има начини част от недостатъците да се... Прочети повече »

 

Тайбери –  малина без семки

Тайбери – малина без семки

 

Тайбери (Tayberry) е безсеменен сорт, получен от кръстоската между малина и къпина. Плодовете му са продълговати и доста едри. При добро отглеждане могат да надминат два пъти размера... Прочети повече »

 

Слагаме разсад за ранно зеле

Слагаме разсад за ранно зеле

 

Още през първите дни на януари може да бъде засято ранното зеле. Така някои градинари ускоряват производството. Има обече едно важно условие. Трябва да се използва ранен сорт, който... Прочети повече »

 

Още нещо за зеленчуците в градината

Още нещо за зеленчуците в градината

 

Неблагополучията при отглеждането на грах, лук от семе, арпаджик, моркови и други кореноплоди често се дължи на обстоятелството, че мястото, на което са настанени те, не е изорано... Прочети повече »

 

Време е за оранжерийния пипер

Време е за оранжерийния пипер

 

Тези, които планират да произведат ранен пипер, трябва да се захващат за работа. Първо трябва да изберат подходящ сорт. За подходящи се считат Златен медал, Албена, Хебър, Манолска... Прочети повече »

 

Как да отглеждате стевия или сладка трева

Практика

Как да отглеждате стевия или сладка трева

В последно време се отделя все по-голямо внимание на растенията, които имат сладък вкус, но не съдържат захар. Особено популярна е стевията (Stevia rebaudiana) – растение,... Прочети повече »

 

Климатът и почвата определят какво да отглеждаме

Климатът и почвата определят какво да отглеждаме

 

За да се получи най-висок резултат от отглеждането на земеделските култури, е необходимо градинарят да познава добре почвените и климатичните условия на своя район. Ако е в равнината,... Прочети повече »

 

Ако прекалите с азота, ще се влоши храненето на растенията

Ако прекалите с азота, ще се влоши храненето на растенията

 

Зеленчуковите култури имат високи предпочитания към всички хранителни елементи, най-вече към азота. Но както липсата, така и предозирането води до нежелани резултати. Количеството... Прочети повече »

 

Начини за превръщане на глинестата почва в плодородна

Начини за превръщане на глинестата почва в плодородна

 

Глинестата почва е плътна, неплодородна и от нея не може да се очаква добра реколта. Съществуват различни видове глинести почви (червена, бяла, сива, синьо-зелена), като една част... Прочети повече »

 

Болести нападат морковите в мазето

Болести нападат морковите в мазето

 

По време на съхранението най-честите болести, които могат да нападнат морковите са: 

Мокро гниене – причинява се от бактерията Erwinia carotovora, която прониква... Прочети повече »

 

Време е правата лопата да заиграе в градината

Време е правата лопата да заиграе в градината

 

Ако площта на градината е по-голяма, се прави дълбока оран, но при по-малки парцели тази дейност става и с права лопата. По възможност да се обърне пластът земя по-дълбоко - около... Прочети повече »

 

Листна въшка съсипва зелето

Листна въшка съсипва зелето

 

Това е зелевата листна въшка, един от най-опасните неприятели не само по главестото, но и по всички други видове зеле, в т. ч. и карфиола, и въобще по кръстоцветните растения. Напада... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Доставките ще бъдат осъществявани до последния момент със самолети
Нар в саксия
Рецепти от село
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам