Начало » Хоби земеделие » Малката градина
Последни от Малката градина
Не бъркайте маната с оидиума

При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа

Не бъркайте маната с оидиума

Маната и оидиума са гъбни болести, които нападат всички зелени части на лозата. Борбата за тях се води през целия вегетационен период - от началото на развитието до началото на узряване... Прочети повече »

 

Да накараме краставиците да раждат повече

Да накараме краставиците да раждат повече

 

Практиката на прищипване върха на краставичните растения повишава добива. Това се дължи на факта, че при краставицата върху едно растение се образуват по отделно  мъжките и... Прочети повече »

 

Лучените люспи като природен инсектицид и като тор

Практика

Лучените люспи като природен инсектицид и като тор

Ефективността от използването на лучените люспи се потвърждава от много специалисти. Те са натурален продукт за подхранване, който е подходящ за стайните и за градинските растения.... Прочети повече »

 

Как да поливаме краставиците

Как да поливаме краставиците

 

Краставиците съдържат висок процент вода (95-98%). Ето защо не е изненадващо, че са влаголюбива култура. В допълнение може да се каже, че растенията са доста капризни и реагират... Прочети повече »

 

Див лук за листа – лук за мързеливи

Познат е и като сибирски лук, шивес и резанец

Див лук за листа – лук за мързеливи

Сибирският лук (Allium schoenoprasum), известен още като Шивес, Див лук, Резанец, е луковично тревисто многогодишно растение. В отделните  региони се използват различни синоними,... Прочети повече »

 

През април неприятелите в градината се активизират

През април неприятелите в градината се активизират

 

За борба с доматен листоминиращ молец разрешени препарати: авант 150ЕК - 25 мл/дка (карантинен срок 3 дни), амплиго 150ЗК - 40 мл/дка (карантинен срок 3 дни), волиам... Прочети повече »

 

Подхранване на доматите след засаждане на открито

Подготовката започва от есента

Подхранване на доматите след засаждане на открито

Подготовката на почвата за отглеждане на домати обикновено започва още през есента. Заедно с есенната обработка се внася хумус или прегорял оборски тор. Добре е да се познават основните... Прочети повече »

 

През май болестите по зеленчуците вече са в градината

През май болестите по зеленчуците вече са в градината

 

През месец май растително защитните грижи стават по интензивни за засадените на открито зеленчукови култури. Най-често срещани болести при най-масово отглежданите зеленчукови... Прочети повече »

 

Влажното време докарва чевени петна по листата на сливите

Влажното време докарва чевени петна по листата на сливите

 

Червените листни петна по слистата на сливите се причиняваа от гъбичка (Polystigma rubrum), която се развива в тъканите на листата. Тя причинява появата на петна. От начало те не... Прочети повече »

 

Вижте дългосрочната прогноза за времето, преди да засеете краставиците в градината

Вижте дългосрочната прогноза за времето, преди да засеете краставиците в градината

 

Средноранните краставици се сеят в градината в края на април и началото на май. Трябва да сте сигурни, че няма опасност поникналите растения да загинат от слана затова вижте дългосрочната... Прочети повече »

 

Закалете алабаша преди засаждане

Закалете алабаша преди засаждане

 

Ранният алабаш, който се засели през есента, се разсажда в края на март, след като са преминали трайните застудявания. Преди да разсадите зеленчука, трябва да го закалите. Внимавайте... Прочети повече »

 

Сеем фасула през април

Сеем фасула през април

 

Благоприятният срок за засяване на фасула настъпва през първата половина на април в Южна България, а през втората - и на север от Балкана. Подходящи сортове са както вейковите, като... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Рецепти от село
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам