Поръсваме филето със сол и черен пипер и правим разрез. Нарязваме босилека, счукваме кедровите ядки, горгонцолата натрошаваме. Смесваме и пълним джобчето, забождаме с дървена клечка. Запържваме в олиото, намаляваме огъня и държим на котлона още 10 мин. Изваждаме месото и го слагаме на топло. В останалата мазнина кипваме бульона, добавяме виното и сметаната, размитото в малко вода брашно, поръсваме със сол и черен пипер. За гарнитура поднасяме задушени моркови с кедрови ядки.
Продукти за 1 порция: 1 филе пилешки гърди, сол, смлян черен пипер, 3 клонки босилек, 1 ч.л. кедрови ядки, 25 г горгонцола, 4 ч.л. олио, 4 с.л. бяло вино, 50 мл бульон, 2 с.л. сметана, 1 ч.л. брашно.