Начало » Хоби земеделие » Малката градина
Последни от Малката градина
Време е правата лопата да заиграе в градината

Време е правата лопата да заиграе в градината

 

Ако площта на градината е по-голяма, се прави дълбока оран, но при по-малки парцели тази дейност става и с права лопата. По възможност да се обърне пластът земя по-дълбоко - около... Прочети повече »

 

Листна въшка съсипва зелето

Листна въшка съсипва зелето

 

Това е зелевата листна въшка, един от най-опасните неприятели не само по главестото, но и по всички други видове зеле, в т. ч. и карфиола, и въобще по кръстоцветните растения. Напада... Прочети повече »

 

Зеленият лук е подходяща предкултура в полиетиленовата оранжерия

Зеленият лук е подходяща предкултура в полиетиленовата оранжерия

 

Зеленият лук , както салатата, марулята и спанакът е отлична предкултура в полиетиленовата оранжерия. Става готов за прибиране обикновено през пролетта. Площите след него са чисти... Прочети повече »

 

Есенен листопад – няколко идеи какво да правим с опадалите листа

Есенен листопад – няколко идеи какво да правим с опадалите листа

 

Опадалите есенни листа създават голям безпорядък в градината. Тогава си задаваме сериозните въпроси – полезни или вредни са те и какво да правим с тях? Отговорите не са еднозначни... Прочети повече »

 

Подгответе дръвчетата за зимата

Подгответе дръвчетата за зимата

 

Приключва вече вегетацията на овощните култури. След като приберете плодовете им, трябва да подготвите растенията за зимата. Ниски температури често повреждат плодните дървета у... Прочети повече »

 

Засейте баклата преди студовете

Засейте баклата преди студовете

 

Баклата е силно студоустойчива, с големи претенции към почвената и въздушната влага. Тези й качества позволяват да се засява и предзимно, най-добре в южните райони, където ще презимува... Прочети повече »

 

Компостът напълно замества оборския тор

Компостът напълно замества оборския тор

 

За много любители градинари набавянето на оборски тор често се превръща в проблем. А е съвсем лесно да бъде заменен с компост. Компостът е добре разложена смес от всякакви растителни... Прочети повече »

 

Октомври е времето за арпаджика

Октомври е времето за арпаджика

 

В периода около средата на октомври до първата половина на ноември може да се засади на открито едър арпаджик (попска, балучка) за ранно пролетно производството на зелен лук. Използват... Прочети повече »

 

Лешникът е подходящ за всяка градина

Лешникът е подходящ за всяка градина

 

Не всички растения могат лесно да се приспособят към всякакви растителни съобщества и към условията на обитание, както лешникът. А и не от всяко растение могат да се очакват толкова... Прочети повече »

 

И през октомври се пръска в оранжериите със зеленчуци

И през октомври се пръска в оранжериите със зеленчуци

 

През октомври у нас в зеленчуковите оранжерии се отглеждат предимно домати и краставици.  На полето има зеле и моркови, които също страдат от болести. Опасни болести по тях... Прочети повече »

 

И през октомври можете да сеете спанак

Непретенциозен към температурата, спанакът е взискателен към почвата

И през октомври можете да сеете спанак

Ако искате да имате спанак в собствената си градина още преди да е дошла зимата, трябва да го засеете през септември, дори още в края на август. Искате ли обаче да го имате в ранна... Прочети повече »

 

Лозите засадени през есента по-добре прихващат

Лозите засадени през есента по-добре прихващат

 

При нашите климатични условия засаждането може да се извърши както през есента, така и през пролетта. Опитите и практиката обаче показват, че лозите, засадени през есенно-зимния... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Приготвяне на течен тор
Доставките ще бъдат осъществявани до последния момент със самолети
Рецепти от село
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам