Столбурът е една от най-опасните болести по доматите, пипера и патладжана. Преносител е цикадката Hyalesthes obsoletus, чиято най-голяма плътност е през юли. Храни се с културни... Прочети повече »
Гъбата шийтаке (Lentinula edodes) се отглежда масово в Япония, Китай, Тайван, Корея. На трето място е след култивираните печурка и кладница. През последните две десетилетия тази... Прочети повече »
През месец юли лозата вече е доста напреднала в развитието си. Листата започват да застаряват и загрубяват и нови заболявания от мана по тях не се появяват. През този месец обаче,... Прочети повече »
Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Сгорещяваме олиото и запържваме ситно скълцания лук. След като омекне, прибавяме нарязаните чушки и също леко ги... Прочети повече »
Когато площта е малка, а искаме да отгледаме повече и различни зеленчуци, трябва да знаем къде точно дати настаним. Зеленчуците имат различен растеж и вегетационен период, както... Прочети повече »
Сега е периодът, когато започва отглеждане на късното главесто зеле, един от основните зеленчукови видове за нашата страна. През вегетацията му един от най-честите неприятели е голямата... Прочети повече »
Карфиолът за късно есенно производство се засажда до към средата на юли. Между растенията в реда се оставят 45-50 см (250-300 стръкове са нужни на 100 кв. м.). При късно разсаждане... Прочети повече »
Честите дъждове в края на пролетта и началото на лятото не позволиха на много овощари да проведат своевременно пръсканията срещу вредителите и това се отрази на фитосанитарната обстановка... Прочети повече »
При всяко живо същество, включително и при човека, продължителността на живота е свързана преди всичко с биологическите особености на вида. Невинаги обаче животът продължава според... Прочети повече »
Чесънът е не само широко използвана подправка в кухнята, но и отличен помощник в борбата с много вредители в зеленчуковата и овощна градината, а също ефективно средство за профилактиране... Прочети повече »
През този сезон много стопани ни се оплакват, че доматите им бързо увяхват. Това се дължи най-често на болестта бактерийно увяхване. В началото растенията имат хлоротичен вид и личат... Прочети повече »
Краставиците извличат много хранителни вещества от почвата, но не понасят висока торна концентрация. Затова е необходимо да се внасят торове в по-молки дози, но по-често. При първото... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам