За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
В Националния природонаучен музей на БАН (НПМ) бе открита изложбата „Записки по българските орхидеи“ и бе представена книгата „Орхидеите в България“.... Прочети повече »
Хостата, това широко разпространено декоративно градинско растение има 40 разновидности. Интересен факт за него е, че цъфти по различно време, което зависи от вида и климатичните... Прочети повече »
Приготвянето на домашна майонеза е бързо и лесно, но е добре да имате уред за разбъркване -миксер, пасатор или някаква бъркалка. Може да разбъркате и на ръка с вилица но ще ви трябва... Прочети повече »
Измиваме месото и го нарязваме на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме.... Прочети повече »
Почистваме чушките от дръжките и семената, попарваме ги за кратко във вряща вода и ги прекарваме през месомелачка. Бланшираме доматите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.... Прочети повече »
По време на листопада, през есента корените имат най-голяма регенеративна способност и това е най-доброто време за засаждане на дръвчета и всякакви храстовидни култури. Разсадът... Прочети повече »
Понякога картофените грудки могат да имат много причудливи и различни форми от сортовите характеристики. Това, което производителите наричат „грозни картофи“, за професионалистите... Прочети повече »
Есенното третиране на овощните дървета и храсти се извършва, за да се предпазят от неблагоприятните зимни условия, от вредители и болести, както и да се подобри тяхната продуктивност... Прочети повече »