С настъпването на пролетта търговията с луковици на цветя разцъфтява. По-високите температури и по-дългите дни водят до нов интерес от страна на цветарите, търговците на дребно и... Прочети повече »
Лупината, известна още като вълчи боб, принадлежи към семейство Бобови. Родът наброява около 300 вида едногодишни, двугодишни или многогодишни тревисти растения. Най-голямо разнообразие... Прочети повече »
За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим в нова вода, докато омекне. Отделно нарязваме лука, целината, морковите, тиквичките и лютото чушле на... Прочети повече »
Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани... Прочети повече »
В купа пасираме всички продукти за маринатата, като предварително нарязваме на ситно перата лук. Слагаме месото и тиквичките, покриваме съда и го оставяме да пренощува в хладилник.... Прочети повече »
Доматите са култура, която е сравнително устойчива на засушаване, имайки предвид нейния произход (Централна и Южна Америка), но неправилното поливане в жегата може да създаде много... Прочети повече »
Краставиците са влаголюбива култура и трябва да се поливат редовно, особено по време на цъфтеж и плододаване. Факт е, че плодовете съдържат 95-98% вода, а при недостиг – растенията... Прочети повече »
Загърлянето на картофите е трудоемка задача, но е задължително да се направи, ако разчитаме на добра реколта. Топлото и влажно време стимулира развитието на надземните части и забавя... Прочети повече »