В Националния природонаучен музей на БАН (НПМ) бе открита изложбата „Записки по българските орхидеи“ и бе представена книгата „Орхидеите в България“.... Прочети повече »
Хостата, това широко разпространено декоративно градинско растение има 40 разновидности. Интересен факт за него е, че цъфти по различно време, което зависи от вида и климатичните... Прочети повече »
Настурцията, позната повече като латинка, е изключително полезно и атрактивно цъфтящо растение, което може да се засява до средата на юни. Бързият растеж при топло време гарантира... Прочети повече »
Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара.... Прочети повече »
Измиваме доматите и ги надупчваме с игла. Нареждаме ги в големи буркани, като между тях слагаме листата и подправките. Заливаме ги с вода, за да измерим количеството й. Изливаме... Прочети повече »
Кипваме 1/2 л вода и пускаме в нея нарязаните морков, целина и магданозени корени. Нарязваме месото, натриваме го със сол и черен пипер, сминдух, босилек, чубрица, естрагон... Прочети повече »
Синдромът на котешко лице (Catfacing) e физиологичен проблем, характерен за доматите. Характеризира се със силно деформиращия си ефект и бързина на развитие. Носи името си от формата... Прочети повече »
По започнатата в Синор.бг тема за обработката на почвата като земеделска практика беше посочена нейната полезност предвид нарушаването на условията за развитието и възпроизводството... Прочети повече »
Всяка култура има свой жизнен цикъл и активен период на плододаване. Характерно за краставиците е това, че след първата вълна на плододаване листата им започват да загрубяват и растенията... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам