Министърът на земеделието и горите на Турция Ибрахим Юмаклъ съобщи за ново научно откритие – в Национален парк Кастамону Кюре е регистриран нов растителен вид, наречен „космат... Прочети повече »
С настъпването на пролетта търговията с луковици на цветя разцъфтява. По-високите температури и по-дългите дни водят до нов интерес от страна на цветарите, търговците на дребно и... Прочети повече »
Лупината, известна още като вълчи боб, принадлежи към семейство Бобови. Родът наброява около 300 вида едногодишни, двугодишни или многогодишни тревисти растения. Най-голямо разнообразие... Прочети повече »
Смесваме каймите прибавяме картофа, лука и предварително накиснатия в млякото хляб. Смесваме получената кайма с яйцето, ситно нарязан магданоз, бахар, кимион и черен пипер.... Прочети повече »
Пържим лука, нарязан на дребно. Слагаме нарязаните моркови и целина, а след като се позадушат прибавяме нарязаните патладжан и картофи. Пържим, докато омекнат. Прибавяме подправките... Прочети повече »
Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън. След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме... Прочети повече »
Ноември е – последните зеленчуци и плодове вече са прибрани, а дърветата са се обезлистили. Изглежда, че можем да си отдъхнем и да забравим за войната с вредителите до пролетта.... Прочети повече »
Лишеите по овощните дървета нарушават естественото дишане на кората, осигуряват подслон на вредителите и създават благоприятна среда за развитие на гъбички. Есента е най-благоприятното... Прочети повече »
Смесването на градински култури от различни семейства води до намаляване на щетите от различни вредители. Голяма част от насекомите са монофаги, което означава, че се хранят с една... Прочети повече »

