Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а... Прочети повече »
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Добавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме брашното, разбъркваме, посоляваме на вкус и разреждаме с прясното... Прочети повече »
Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги... Прочети повече »
Начукваме шницелите, посоляваме ги, поръсваме ги със ситно смлян черен пипер, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. В същата мазнина задушаваме... Прочети повече »
Разбиваме млякото и майонезата, посоляваме, подправяме с бял пипер и прибавяме нарязания на ситно лук, както и нарязаните на колелца пера зелен лук. Част от репичките режем на тънки... Прочети повече »
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните чушки и също ги запържваме. Прибавяме ориза, позапържваме го, посоляваме и поръсваме с червен... Прочети повече »
Варим картофите в подсолена вода, докато поомекнат, и ги обелваме. Отрязваме капачета от двата им срещуположни края и ги издълбаваме. Посоляваме. Запържваме в олиото ситно нарязания... Прочети повече »
Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на... Прочети повече »
Нарязваме месото на малки парченца. Прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и джодже. Поръсваме с черен пипер и сол, сипваме малко олио и разбъркваме. Оставяме сместа да... Прочети повече »
Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбъркваме омекналото масло с горчицата и старателно намазваме... Прочети повече »
Смесваме каймата с натрошеното сирене, ситно нарязаните лук и джоджен, черен пипер и малко сол. Омесваме добре и оформяме 4 големи кюфтета. Разпределяме кюфтетата в пръстени гювечета.... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка... Прочети повече »