Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с домати и ориз

Синор.БГ / 03.04.2025 г.
Гювеч с домати и ориз

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните чушки и също ги запържваме. Прибавяме ориза, позапържваме го, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Прибавяме обелените и нарязани домати и магданоза. Заливаме с 2 1/2 ч.ч. гореща вода и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме, изсипваме в тавичка и печем. 

Продукти за 4 порции: 500 г домати, 3 глави лук, 4-5 зелени чушки, 1 ч.ч. ориз, 5-6 с.л. олио, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер, сол.

Гювеч с домати и ориз
5700
 

Последни материали
Виж
Тайната на успешните
Историята на мощния кооператив в Италия ВОГ започва от 19 век с 22-ма фермери
Времето ще се затопли към края на следващата седмица
Пиле по мексикански
Испания стартира Национална филмова поредица за жени от селските райони
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Не са завършени процедурите за износ на българска пшеница, рапичен шрот и фуражи за Китай
Свързани материали
Виж
Със 150 нови работни места
ЕК одобри гръцка помощ за над 63 млн. евро за хидропонен завод за домати без почва
Българските домати блестят на FRUIT ATTRACTION 2025 в Мадрид
Риба плакия
Как не трябва да се борим с фитофтората?
В края на лятото
Лесен трик, с който да ускорите узряването на домати
Увеличава се производството на домати, моркови, лук и круши в ЕС
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини