Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка чесън. Прибавяме размразените миди и наситнения магданоз и пържим още десетина минути на тих огън. После прибавяме оцедения фасул и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Отделно сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода заедно с останалия чесън. Отцеждаме, разбъркваме ги с мидите и фасула и поднасяме веднага. По желание поръсваме с настърган пармезан.
Продукти за 4 порции: 500 г макарони, 250 г замразени миди (без черупки), 200 г бял фасул, 2-3 скилидки чесън, 1 глава лук, 1 връзка магданоз, 2-3 с.л. зехтин, черен пипер, сол.