Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбъркваме омекналото масло с горчицата и старателно намазваме отвътре франзелите. Нарязваме краставичките и яйцата на кубчета, а шунката и обеления и сварен език на ситно. Смесваме продуктите, подправяме със сол и черен пипер и пълним франзелите. Увиваме хлебчетата плътно в тензух или фолио, слагаме ги в хладилника близко до камерата и ги държим там около 1-2 часа. Нарязваме ги на тънки филийки и сервираме.
Продукти: 2 франзели, 150 г телешки език, 150 г шунка, 250 г масло, 1-2 ч.л. горчица, 150 г кисели краставички, 2-4 твърдо сварени яйца, сол, черен пипер