Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.04.2025 г.

Свински шницели паприка

Свински шницели паприка

Начукваме шницелите, посоляваме ги, поръсваме ги със ситно смлян черен пипер, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. В същата мазнина задушаваме до златисто ситно нарязания лук, след което прибавяме брашното, оцветяваме с червен пипер и заливаме с бульон. Оставяме соса да поври, пасираме го, прибавяме сметаната и посоляваме. Заливаме шницелите с готовия сос и слагаме върху всеки от шницелите парченце от лимона, поръсено със ситно нарязан магданоз. Слагаме и по парче замразено краве масло. Сервираме ястието топло. (Държим маслото до последния момент в хладилника и го слагаме върху шницелите заедно с лимона в момента на поднасянето.)

Продукти за 4 порции: 8 г свинско месо за шницели /4 шницела/, 1 к.ч. олио, 1 глава лук, 1 с.л. брашно, 100 г сметана, 1 лимон, половин пакетче краве масло, червен и черен пипер, магданоз, сол.

Свински шницели паприка
2726
 

Последни материали
Виж
С близо 39 млн. лв. се увеличава бюджетът за екоинвестиции по подмярка 4.2
Приемът ще бъде отворен до 4 юли
Отворен е втори прием по интервенцията за инвестиции в общинска инфраструктура
ДФЗ
Преведени са над 14,2 млн. лв. на 5 915 малки фермери
Украйна и страните от ЕС са основни потърпевши от свиването на вноса в Поднебесната
Износът на зърно от България за Китай секна през март
Новости
Първа реколта от ягоди в горски разсадник „Орловец“
Грешки при пресаждане на краставиците намаляват добива
Свързани материали
Виж
Вегетариански шницел
Вкусен и лесен шницел от свинско месо
Чилийски шницели
Шницел по холандски
Шницели от кайма и кашкавал
Зелени шницели
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини