Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Свински шницели паприка

Синор.БГ / 10.04.2025 г.
Свински шницели паприка

Начукваме шницелите, посоляваме ги, поръсваме ги със ситно смлян черен пипер, овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. В същата мазнина задушаваме до златисто ситно нарязания лук, след което прибавяме брашното, оцветяваме с червен пипер и заливаме с бульон. Оставяме соса да поври, пасираме го, прибавяме сметаната и посоляваме. Заливаме шницелите с готовия сос и слагаме върху всеки от шницелите парченце от лимона, поръсено със ситно нарязан магданоз. Слагаме и по парче замразено краве масло. Сервираме ястието топло. (Държим маслото до последния момент в хладилника и го слагаме върху шницелите заедно с лимона в момента на поднасянето.)

Продукти за 4 порции: 8 г свинско месо за шницели /4 шницела/, 1 к.ч. олио, 1 глава лук, 1 с.л. брашно, 100 г сметана, 1 лимон, половин пакетче краве масло, червен и черен пипер, магданоз, сол.

Свински шницели паприка
4939
 

Последни материали
Виж
На заседание на Управителния съвет на камарата
Илия Проданов е новият председател на БАК
Ремонти ще има при спешност
Заради липсата на проекти в напояването не са заделени средства в Бюджет 2026
Форум
Близо 100 винарни развиват и регионален туризъм
Договорена е доставката на общо около 200 000 тона през февруари и май
Фуражната царевица поскъпна на търгове в Южна Корея спрямо последния
Обявени са днес
ЕК предлага нови пенсионни схеми за по-адекватни доходи
Информационна кампания
И във Врачанско ръст на биофермерите – с 34 на сто повече спрямо 2024 г.
Свързани материали
Виж
Шницели с гъби
Вегетариански шницел
Вкусен и лесен шницел от свинско месо
Чилийски шницели
Шницел по холандски
Шницели от кайма и кашкавал
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини