Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Боб чорба с киселец

Синор.БГ / 23.04.2025 г.
Боб чорба с киселец

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а след десетина минути – нарязания на ивички киселец и обелените и настъргани домати. Варим още 10-15 мин, като към края посоляваме и поръсваме с наситнените зелени подправки.

Продукти: 200 г зрял фасул, 400 г киселец, 1 връзка зелен лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, магданоз, джоджен, копър, сол.

Боб чорба с киселец
6644
 

Последни материали
Виж
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Магазин за хората все още не търси доставчици
Законът за агрохранителната верига се бави, оранжерийните производители чакат справедливи цени
Ползите
Лучени люспи за градината: естествен тор, инсектицид и стимулатор на растежа
Решение на МС
Широк състав на Националния борд по водите
Закупени са и над 600 000 тона пшеница от Черноморския регион и Франция
България е сред доставчиците на над 74 000 тона растителни масла за Египет
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Свързани материали
Виж
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини