Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.04.2025 г.

Боб чорба с киселец

Боб чорба с киселец

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а след десетина минути – нарязания на ивички киселец и обелените и настъргани домати. Варим още 10-15 мин, като към края посоляваме и поръсваме с наситнените зелени подправки.

Продукти: 200 г зрял фасул, 400 г киселец, 1 връзка зелен лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, магданоз, джоджен, копър, сол.

Боб чорба с киселец
5081
 

Последни материали
Виж
Подписан е протокол за фитосанитарните изисквания при износ на шафран към Китай
България и Китай ще работят интензивно за ускоряване на процедурите за внос на земеделски и хранителни продукти в Китай
С бюджет над 5,8 млн. лева
От 1 до 8 юли ще има втори прием по интервенциите за лозаро-винарския сектор
Любимата храна на японците поскъпна над 2 пъти
Японският министър на земеделието подаде оставка заради шега с ориза
Важно!
До края на юни кабинетът ще приеме два закона, свързани с агросектора
Европейският парламент вдигна с 50% митата за торове от Русия и Беларус
ИАГ
Висока оценка за опазване на местообитанията в българските гори
Свързани материали
Виж
Агне, пълнено с боб
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини