Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Боб чорба с киселец

Синор.БГ / 23.04.2025 г.
Боб чорба с киселец

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а след десетина минути – нарязания на ивички киселец и обелените и настъргани домати. Варим още 10-15 мин, като към края посоляваме и поръсваме с наситнените зелени подправки.

Продукти: 200 г зрял фасул, 400 г киселец, 1 връзка зелен лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, магданоз, джоджен, копър, сол.

Боб чорба с киселец
6994
 

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Защо дървените стърготини са полезни за мулч само през есента
Кампания 2025-2026
Дъждовете бавят сеитбата, но до 2 седмици тя ще приключи
От НАЗ сигнализират
Фалити и обезлюдяване: Фермите в Пазарджишко намалели с 31% за девет години
Изчислено
Отстъпката за акциза на газьол за фермерите през 2024 г. е 42 ст. на литър
МЗХ има време за отговор до 30 октомври
От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи
Политики, за които настояват от НАЗ
Унгарската аграрна камара действа от 2012 г. и никой не протестира срещу задължителното членство
Свързани материали
Виж
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб със свински крачета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини