Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.04.2025 г.

Боб чорба с киселец

Боб чорба с киселец

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а след десетина минути – нарязания на ивички киселец и обелените и настъргани домати. Варим още 10-15 мин, като към края посоляваме и поръсваме с наситнените зелени подправки.

Продукти: 200 г зрял фасул, 400 г киселец, 1 връзка зелен лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, магданоз, джоджен, копър, сол.

Боб чорба с киселец
6321
 

Последни материали
Виж
Християнски празници
Голяма Богородица е – поклон пред Светата майка!
Притежаваме 60 млрд. евро
България е на 23-то място по лично богатство измежду 31 държави в Европа
Механизъм за защита
ЕС реагира на множество горски пожари в Европа през седмицата
Близо 200 000 тона са договорени за доставка на търгове и в частна сделка
Цените на фуражната царевица се сринаха в Южна Корея
Статистика
Двоен спад в добивите на домати това лято
Възстановяването в Черноморския регион е слабо заради жегите и сушата
Немски експерти очакват ръст на реколтата от слънчоглед в света със 7 на сто
Свързани материали
Виж
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини