Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.04.2025 г.

Боб чорба с киселец

Боб чорба с киселец

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а след десетина минути – нарязания на ивички киселец и обелените и настъргани домати. Варим още 10-15 мин, като към края посоляваме и поръсваме с наситнените зелени подправки.

Продукти: 200 г зрял фасул, 400 г киселец, 1 връзка зелен лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, магданоз, джоджен, копър, сол.

Боб чорба с киселец
6084
 

Последни материали
Виж
Съвети навреме
Важни съвети за поливане на растенията в горещини като сегашните
Парламентът одобри законодателни промени
До 10 пъти в месеца може да теглите без такси пари от банкомат
Важно за жителите на малките населени места
Ще открият по два клуба за компютърни обучения във всяка
Председател на Съюза на зърнопроизводители от Пловдивско
Работов: Ако 40-градусовите жеги се задържат, след седмица ще жънем слънчогледа
Първа част от графика на НССЗ
И през август службата за съвети организира срещи с фермерите
Икономистите в Европа очакват значително по-високо ниво на митата върху вноса от САЩ до края на годината
Свързани материали
Виж
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини