Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Боб чорба с киселец

Синор.БГ / 23.04.2025 г.
Боб чорба с киселец

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим на умерен огън. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните лук, целина и моркови, а след десетина минути – нарязания на ивички киселец и обелените и настъргани домати. Варим още 10-15 мин, като към края посоляваме и поръсваме с наситнените зелени подправки.

Продукти: 200 г зрял фасул, 400 г киселец, 1 връзка зелен лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, магданоз, джоджен, копър, сол.

Боб чорба с киселец
7526
 

Последни материали
Виж
Агрометеорологична прогноза за периода 12-18 декември 2025 година
Студът ще сдържа вегетацията на есенниците и ненавременното развитие на овошките
Протестите бяха за ценности
Росен Желязков подаде оставка на кабинета, парламентът прие вота на недоверие!
Полезно
Ученици от земеделско училище в Пазарджик се учат да разпознават фалшиво евро
Четвърта част за презентацията на Милушев
България иска по-справедливи правила за прогресивното намаляване на субсидиите
Обещанието е да останат постоянни вместо досега прилаганите временни
Аржентина понижи таксите върху износа на пшеница, царевица и соя
Унгария отдели 52 милиона евро за борба със сушата - резултати при царевицата и слънчогледа
Свързани материали
Виж
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб със свински крачета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини