Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2025 г.

Великденска супа

Великденска супа

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги с вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука и салатата и леко ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и дреболиите, поръсваме ситно нарязани магданоз и копър, наливаме 1 л вода и посоляваме. Варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме ориза, варим още 20 мин и отстраняваме от огъня. Разбиваме жълтъците и при непрекъснато бъркане на тънка струйка сипваме лимоновия сок. Разреждаме с малко бульон от тенджерата и сипваме застройката в супата.

Продукти за 5-6 порции: 1 агнешки черен дроб, 300 г агнешки чревца, 300 г ситно нарязан зелен лук, сърцевината на 1 марулка, 3-4 с.л. зехтин или олио, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. ориз, 3 жълтъка, сокът от 2 лимона, копър, магданоз, черен пипер, сол.

Великденска супа
626
 

Последни материали
Виж
Турция се похвали с най-добрия риболовен сезон на паламуд
2024 г. беше най-топлата година, регистрирана за Европа
Европа е най-бързо затоплящият се континент, пострадаха 413 000 души през 2024
УС на ДФЗ
Одобрени са помощите за изложения за БФС и за някои животновъдни организации
УС на ДФЗ
Одобрени са 26 млн. лв. държавна помощ за екарисажите, но променят указанията
Разходите за заплати в дружествата са по-големи от приходите
„Напоителни системи“ поглъща две губещи държавни фирми
Вибала™ – Гъвкаво решение за контрол на широколистни плевели
Свързани материали
Виж
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини