Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2025 г.

Великденска супа

Великденска супа

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги с вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука и салатата и леко ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и дреболиите, поръсваме ситно нарязани магданоз и копър, наливаме 1 л вода и посоляваме. Варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме ориза, варим още 20 мин и отстраняваме от огъня. Разбиваме жълтъците и при непрекъснато бъркане на тънка струйка сипваме лимоновия сок. Разреждаме с малко бульон от тенджерата и сипваме застройката в супата.

Продукти за 5-6 порции: 1 агнешки черен дроб, 300 г агнешки чревца, 300 г ситно нарязан зелен лук, сърцевината на 1 марулка, 3-4 с.л. зехтин или олио, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. ориз, 3 жълтъка, сокът от 2 лимона, копър, магданоз, черен пипер, сол.

Великденска супа
5135
 

Последни материали
Виж
Нормативни промени
Важни изисквания за пръсканията срещу мухи и вредители във фермите
Митата на Тръмп само задълбочават проблема
Цените на яйцата на дребно в САЩ продължават да чупят рекорди
Проекти на МРРБ
Евросредства за селския и културен туризъм в Северозападна България
Решения на Министерския съвет
Одобрена е наредбата за конфитюри и мармалади
Отново е закупено половината планирано количество при слаб спад в цената
Българската пшеница този път не успя да спечели търга в Йордания
Решения на Министерския съвет
Такси, които ще се плащат при вписването на фалити
Свързани материали
Виж
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини