Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Великденска супа

Синор.БГ / 16.04.2025 г.
Великденска супа

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги с вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука и салатата и леко ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и дреболиите, поръсваме ситно нарязани магданоз и копър, наливаме 1 л вода и посоляваме. Варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме ориза, варим още 20 мин и отстраняваме от огъня. Разбиваме жълтъците и при непрекъснато бъркане на тънка струйка сипваме лимоновия сок. Разреждаме с малко бульон от тенджерата и сипваме застройката в супата.

Продукти за 5-6 порции: 1 агнешки черен дроб, 300 г агнешки чревца, 300 г ситно нарязан зелен лук, сърцевината на 1 марулка, 3-4 с.л. зехтин или олио, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. ориз, 3 жълтъка, сокът от 2 лимона, копър, магданоз, черен пипер, сол.

Великденска супа
15489
 

Последни материали
Виж
Практика
По-ранното засаждане на зимен чесън е по-успешно
Екология
Растениевъдството без почва за целите на фитосанитарната селекция
Ще използва 7 пивота
Миню Стайков получи разрешение да дъждува зърнени култури от 18 сондажа
Мнението на бранша
Еврокомисията разреши на България да ваксинира овцете срещу шарка, но процесът се бави. Защо?
МЗХ
Катастрофален срив в износа на царевица от България към април 2025 г.
В него се регистрират фермери и кандидати за работа
При огромен интерес в Германия стартира приложение за намиране на работници за фермите
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини