Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Телешко – голи сарми

Телешко – голи сарми

 

Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/,... Прочети повече »

 

Чорба от зелев сок с кюфтенца

Чорба от зелев сок с кюфтенца

 

Омесваме каймата с малко вода и черен пипер на вкус и оформяме малки кюфтенца. Отделно в сгорещеното олио запържваме ситно нарязания праз. Поръсваме червения пипер, разреждаме със... Прочети повече »

 

Туршия от зелени домати с екзотични подправки

Туршия от зелени домати с екзотични подправки

 

Надупчваме доматите с дебела игла, за да не се пукнат по време на бланширането. Възвираме подсолена вода и варим в нея доматите 2-3 мин, отцеждаме, нареждаме ги в разлата тава и... Прочети повече »

 

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

 

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно,... Прочети повече »

 

Туршия от корнишони в буркан

Туршия от корнишони в буркан

 

На дъното на буркана слагаме лук, черен пипер, парче дафинов лист, сух копър, бахар, синапено семе. Нареждаме вертикално и плътно едно до друго корнишончетата, поръсваме със захарта... Прочети повече »

 

Маринована мешана туршия

Маринована мешана туршия

 

Нарязваме морковите на колелца, доматите надупчваме с вилица, а листата целина нарязваме на дребно. Изрязваме дръжките на чушките на 1 см от основата им. Зелето нарязваме на едри... Прочети повече »

 

Кисело зеле на глави в бидон

Кисело зеле на глави в бидон

 

Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. На дъното на бидона слагаме 4 шепи царевица за улесняване на ферментацията. Нареждаме... Прочети повече »

 

Краставички в саламура

Краставички в саламура

 

Нареждаме краставичките в дълбока тенджера, заливаме ги със студена подсолена вода /на 1 л вода 30 г сол/ и ги оставяме така 1 нощ. Изваждаме ги и ги нареждаме в голям стъклен буркан... Прочети повече »

 

Лесна сурова туршия

Класика

Лесна сурова туршия

Нареждаме зеленчука в бидонче. Възвираме саламура от водата и солта и заливаме с нея туршията. Водата трябва да е или вряла или добре изстудена, но в никакъв случай – хладка.... Прочети повече »

 

Туршия с кисел чесън

Туршия с кисел чесън

 

Обелваме главите млад чесън само от горните по-груби листа и ги редим в буркани като между тях слагаме съцветия копър. Възвираме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме... Прочети повече »

 

Мариновани гъби с горчица

Мариновани гъби с горчица

 

Варим гъбите 20 мин в слабо подсолена вода. Смесваме водата, оцета, олиото, захарта и солта и кипваме маринатата за 4-5 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме горчицата. Нареждаме... Прочети повече »

 

Туршия от краставички с ракия

Туршия от краставички с ракия

 

Леко подрязаните краставички редим в 3 литров буркан, като между тях слагаме дюлеви листа и стръкчета копър. Кипваме водата, оцета и солта. С горещата саламура заливаме краставичките.... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Саксиите и кашпите са важен елемент от оформлението
Не обича пресажданията и да мокрите листата му
Малката градина
Виж
Полезни съвети
Част 2: Неприятели по зеленчуците
Част 1: Болести по зеленчуците
Грижи за зеленчуците в оранжериите
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам