Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

 

След като почистим заека, го киснем 3 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява 12 часа,... Прочети повече »

 

Свинско по селски

Свинско по селски

 

Внимателно измиваме картофите и разрязваме всеки на четири. Смесваме 2 с.л. олио със сол и смлян черен пипер, добавяме към картофите и разбъркваме добре. Нареждаме картофите в постлана... Прочети повече »

 

Гъбена супа по селски

Гъбена супа по селски

 

Нарязания на ситно лук запържваме, добавяме наситнения чесън и кориандъра, сипваме нарязаните на ситно гъби и пържим 3-4 мин. Сипваме сместа в предварително приготвения бульон заедно... Прочети повече »

 

Чеснова пица с моцарела

Чеснова пица с моцарела

 

От изброените за тестото съставки и 100 мл вода замесваме тесто. Разделяме го на две, завиваме го в найлон и го оставяме на стайна температура 30 мин. Загряваме фурната на 240 градуса.... Прочети повече »

 

Арабско кюфте

Арабско кюфте

 

Смесвате каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, смления черен пипер и кимиона. Посолявате и оформяте кюфтетата. Подреждате  ги в тава, намазвате ги с маслото и отгоре... Прочети повече »

 

Шарена чорба

Шарена чорба

 

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вряща вода. Прибавяме ситно нарязаните моркови, целина и домати и продължаваме задушаването. Заливаме с водата,... Прочети повече »

 

Лионска яхния с пилешки крилца

Лионска яхния с пилешки крилца

 

Всяко крилце нярязваме на три, като отстраняваме най-крайната част на крилцето, а другите две изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чесъна и маслото и оставяме да поврят... Прочети повече »

 

Лятна манджа

Лятна манджа

 

Загряваме олиото в тенджера и запържваме ситно нарязания кромид лук. Добавяме останалите зеленчуци, нарязани на кубчета, като най-накрая слагаме настърганите домати и подправките.... Прочети повече »

 

Мусака с кускус

Мусака с кускус

 

Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцеждаме го и го заливаме с 3 с.л. разтопено и сгорещено  масло. Отделно в 3 с.л. разтопено масло запържваме нарязания на ситно лук, а след... Прочети повече »

 

Люти гювечета

Люти гювечета

 

На дъното на гювечето сипваме олиото и слагаме ситно нарязания лук. Слагаме във фурната, за да се запържи лука. През това време изпържваме месото - на пържола или на късчета, според... Прочети повече »

 

Средногорски омлет

Средногорски омлет

 

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Поръсваме с черен пипер и сол. Разбиваме яйцата с млякото, натрошеното сирене, сол, черен пипер. Сгорещяваме маслото,... Прочети повече »

 

Деликатес с кайма

Деликатес с кайма

 

Омесваме каймата  с яйцата, гъбите, магданоза и хляба. Хляба предварително сме натопили в прясното  мляко, а след това сме отцедили. Посоляваме и прибавяме подправките.... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Полезни практики
Практика
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам