Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Зелен боб туршия

Зелен боб туршия

 

Почистваме и измиваме боба. Смесваме го с останалите продукти и варим, докато омекне. Когато изстине подреждаме в буркани, като между боба слагаме скилидки чесън и копър. Заливаме... Прочети повече »

 

Сарми с прясна зелка

Сарми с прясна зелка

 

Изрязваме кочана и горните листа на зелката. Заливаме я в малко подсолена и подкиселена вода и варим, докато поомекне. След това я изваждаме, отделяме листата и изрязваме дебелите... Прочети повече »

 

Кюфтенца с бира

Кюфтенца с бира

 

Смесваме каймата с лука, галетата и яйцата. Оформяме малки кюфтенца, изпичаме ги във фурната или ги изпържваме до златисто. Отцеждаме ги от излишната мазнина върху кухненска хартия.... Прочети повече »

 

Предстои седмото издание на фестивала - Кулинарното наследство на Тракия

Предстои седмото издание на фестивала - Кулинарното наследство на Тракия

 

На 1 септември 2018 г. в град Ивайловград ще се състои единственият по рода си у нас фестивал, посветен на кулинарните традиции в Тракийския регион между Арда и Егея. Седмото поредно... Прочети повече »

 

Спаначена супа с кайма

Спаначена супа с кайма

 

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава.... Прочети повече »

 

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек... Прочети повече »

 

Печен шаран с бяло вино

Печен шаран с бяло вино

 

Рибата измиваме и нарязваме на дебели парчета, които подсушаваме с мека кърпа. Наръсваме ги от двете страни със сол и сок от лимон и оставяме да престоят 20 минути. Разбъркваме добре... Прочети повече »

 

Доматена супа с месо

Доматена супа с месо

 

В половината от маслото и 2 с.л. вода задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, доматите и 2 ч.ч. топла вода. Щом водата заври прибавяме каймата разделена на малки топчета.... Прочети повече »

 

Странджанска дроб-сарма

Странджанска дроб-сарма

 

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза. Слагаме... Прочети повече »

 

Рибен пастет

Рибен пастет

 

Обработваме кулинарно рибата според вида рибата като е опечем или сварим. Почистваме рибата от кожата и костите и я смачкваме или я смиламе на пюре. Прибавяме разбитата сметана,... Прочети повече »

 

Вкусна гозба от патладжани

Вкусна гозба от патладжани

 

Нарязваме месото на малки парченца, измиваме го и го задушаваме в подсолена вода, докато започне да се къса. Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Осоляваме ги отцеждаме... Прочети повече »

 

Гевречета от варено тесто

Гевречета от варено тесто

 

Възваряваме водата заедно с маслото. Сипваме брашното като бъркаме непрекъснато, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме съда от огъня, изчакваме тестото... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Наричан още колхикум или безвременник
Борба с болестите по доматите
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам