Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Туршия от пържени патладжани

Туршия от пържени патладжани

 

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се... Прочети повече »

 

Пикантни домати

Пикантни домати

 

Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез... Прочети повече »

 

Морковчета с люти чушлета

Морковчета с люти чушлета

 

Остъргваме морковчетата и ги измиваме. Измиваме чушлетата и ги надупчваме с игла около дръжката. Подреждаме ги заедно с морковите вертикално в буркана, като тук-там слагаме скилидки... Прочети повече »

 

Кунинска туршия

Кунинска туршия

 

Набождаме чушките и доматите на няколко места с игла. Обелваме целината и цвеклото. Нареждаме всичко в подходящ съд. Възвираме саламура от водата и солта и докато е още гореща, заливаме... Прочети повече »

 

Запържена туршия

За зимата

Запържена туршия

Продукти: 5 кг червени пиперки, почистени от дръжките и семената, 5 кг патладжани, нарязани на колелца, осолени и отцедени, олио, оцет, аспирин, 2 кг моркови, нарязани на кръгчета,... Прочети повече »

 

Жълта туршия

За зимата

Жълта туршия

Продукти: 5 кг жълти чушки, 4 броя нектарини, 5 вишневи листа, 5 дюлеви листа. Допълнително за саламурата използвайте 8 литра вода, 1,6 л оцет /6%/, 800 г сол, 400 г захар,... Прочети повече »

 

Деликатесни гамби с чушлета

Рецепти

Деликатесни гамби с чушлета

Продукти: 80 броя разноцветни, едри, месести, здрави гамби; марината за попарване - 6 ч.ч. оцет, 6 ч.ч. вода, 1 ч.ч. сол, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. захар, няколко дафинови листа, 1-2... Прочети повече »

 

Грузинска туршия

Грузинска туршия

 

Преди разгара на туршиите Синор.БГ ви предлага изключително вкусна грузинска туршия, която идеално става да приготвите още сега. Продукти: около 5 кг патладжани, 2 кг моркови, 1... Прочети повече »

 

Краставички със зелени доматчета

Краставички със зелени доматчета

 

Измиваме зелените доматчета и краставичките и ги нареждаме в буркани от 3 л. Преди това във всеки буркан сме сложили сол, захар, оцет и счукан аспирин. Напълваме бурканите с вода,... Прочети повече »

 

Банкерска туршия

Банкерска туршия

 

Маринатата се кипва за 10 минути. Оставя се да изстине добре и с нея се залива зеленчукът, който е подреден в трилитрови буркани, като гледаме добре да сме го размесили, т.е. във... Прочети повече »

 

Паланчинки с телешко месо и сос

Паланчинки с телешко месо и сос

 

Нарязваме телешкото месо на ивички и го мариноваме 1 час в соевия сос. Отцеждаме го и изпържваме в загрятия зехтин. Прибавяме нарязаните на ивици почистени чушки и тиквички и щом... Прочети повече »

 

Пълнен лук по ориенталски

Пълнен лук по ориенталски

 

Обелваме главите лук, като внимаваме да ги запазим цели. Изрязваме капаче отгоре и издълбаваме вътрешноста им. Нарязваме на дребно половината от вътрешноста и главичката червен лук.... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Полезни практики
Практика
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам