Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Чорба от свинско месо с домати

Чорба от свинско месо с домати

 

Нарязваме месото на малки хапки и го варим с малко вода под похлупак, докато започне да омеква. Тогава прибавяме натрошеното фиде, а след 10 мин – обелените и настъргани домати.... Прочети повече »

 

Никулденски шаран

Никулденски шаран

 

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно... Прочети повече »

 

Рибата е вкусна и полезна за тялото

Не прекалявайте със скумрията

Рибата е вкусна и полезна за тялото

Рибата е една от храните, които освен вкусни, са и изключително полезни припомнят предпразнично от пресцентъра на ИАРА. В месото на рибата се съдържат важни и незаменими аминокиселини,... Прочети повече »

 

Пъстра яхния

Пъстра яхния

 

Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Обелваме магданоза, пащърнака и целината и заедно с останалите зеленчуци ги нарязваме на кръгчета. В тенджера... Прочети повече »

 

Кисело зеле с праз

Кисело зеле с праз

 

Нарязваме зелката на ивици и я запържваме в олиото. Прибавяме почистения и ситно нарязан праз и лютите чушлета. Когато празът поомекне, заливаме с равни количества зелев сок и вода... Прочети повече »

 

Крокети с плънка от кайма

Крокети с плънка от кайма

 

Измиваме картофите и ги варим в подсолена вода. Обелваме сварените картофи и ги намачкваме или настъргваме на ситно ренде. Прибавяме половината от галетата и от брашното, 3 цели... Прочети повече »

 

Руло по тетевенски

Руло по тетевенски

 

Омесваме добре каймата с дребно нарязаните лук и магданоз, суровите яйца /без единия белтък, който сме отделили за намазване на рулото/, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи около... Прочети повече »

 

Юфка по японски

Вкусно разнообразие

Юфка по японски

Сваряваме юфката до омекване, прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода. Оставяме я на топло. Накисваме гъбите във вода, за да омекнат и ги разполовяваме. Нарязваме на... Прочети повече »

 

Манастирски гювеч

Манастирски гювеч

 

Нарязваме месото и зарзавата на едро, разбъркваме всичко добре заедно с подправките и мазнината, посоляваме, сипваме в глинен гювеч и заливаме с виното (вода не се слага). Захлупваме,... Прочети повече »

 

Пиле с прясно зеле

Пиле с прясно зеле

 

Нарязваме пилето на порции, а зелето - на ивички. В по-голяма тенджера слагаме половината зеле, отгоре нареждаме порциите месо и покриваме с останалото зеле. Посоляваме, прибавяме... Прочети повече »

 

Зрял фасул с кървавица

Зрял фасул с кървавица

 

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато зърната поомекнат. Прецеждаме и прехвърляме... Прочети повече »

 

Врачански кебап

Врачански кебап

 

Нарязваме месото на парченца, които нанизваме на шишчета и леко запичаме на скара. Ако нямате скара запържете до побеляване в тиган. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам