Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Супа от лапад

Супа от лапад

 

Ситно нарязаният лук задушаваме до омекване в сгорещената мазнина. Прибавяме настъргания морков, след това измития и нарязан лапад. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и веднага... Прочети повече »

 

Пълнени чушки по шуменски

Пълнени чушки по шуменски

 

Почистваме чушките от семето и леко ги посоляваме отвътре. Разбъркваме каймата, ориза, ситно нарязаните лук и домати, магданоза, пипера, солта и разтопеното масло. Прибавяме малко... Прочети повече »

 

Бобарник

Бобарник

 

Сваряваме боба и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и малко от бобената... Прочети повече »

 

Как да боядисаме здрави и красиви яйца

Как да боядисаме здрави и красиви яйца

 

Боядисаните яйца са отличителният белег на светлия християнски празник. На пазара вече се появиха боите. Но в миналото боядисването на яйцата ставало с натурални багрила. Петко Рачов... Прочети повече »

 

Зелен гювеч

Зелен гювеч

 

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем... Прочети повече »

 

Гювеч с пиле

Гювеч с пиле

 

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан... Прочети повече »

 

Каша от сирене по бански

Каша от сирене по бански

 

Натрошаваме сиренето и го разстиламе на дъното на глинен съд. Върху него разпределяме обелените и нарязани домати, ситно нарязаните люти чушлета и парченца масло. Захлупваме и задушаваме... Прочети повече »

 

Студена яхния от зрял фасул

Студена яхния от зрял фасул

 

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Когато боба е почти сварен,... Прочети повече »

 

Запечен зрял фасул с ориз на фурна

Запечен зрял фасул с ориз на фурна

 

Сваряваме фасула. Задушаваме ситна нарязания лук в олиото с малко вода. След като остане на мазнина прибавяме ориза, червения пипер, сварения фасул и 2 ч.ч. вода. Изсипваме в тава,... Прочети повече »

 

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

 

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер... Прочети повече »

 

Картофена яхния с ориз

Картофена яхния с ориз

 

Почистваме и нарязваме ситно лука. Задушаваме го до златисто в олио и малко вода. Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматеното пюре и заливаме с гореща вода. След кипването на... Прочети повече »

 

Пикантно печено на фурна

Пикантно печено на фурна

 

Омесваме каймата с подправките, ситно нарязания лук, нарязаните на тънки колелца кренвирши и накълцаното на дребни парчета пушено сирене. Оставяме в хладилника за 1 час, след което... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам