Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Владишки кюфтета

Владишки кюфтета

 

Сваряваме картофите в подсолена вода и топли ги пасираме. Добавяме 2 яйца и един жълтък, посоляваме и измесваме сместа. Задушаваме смляното месо, поръсваме го с черен пипер. Вземаме... Прочети повече »

 

Грах с кайма

Грах с кайма

 

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме и наситняваме с дървена шпатула или лъжица. След това прибавяме изцедения и измит грах, разбъркваме... Прочети повече »

 

Гювеч с агнешки дреболии

Гювеч с агнешки дреболии

 

Оставяме далака цял, а останалите дреболии нарязваме на малки парченца. С остър нож правим разрез по дължината на далака. В сгорещеното олио запържваме леко каймата като е наситняваме... Прочети повече »

 

Гъби с яйца по панагюрски

Гъби с яйца по панагюрски

 

Подсоляваме и подкиселяваме с оцета 1 л вода, след което я кипваме. Внимателно счупваме яйцата във врящата вода. Варим 5 мин, изваждаме и ги отцеждаме добре. Отделно сваряваме гъбите... Прочети повече »

 

Бобена бурания

Бобена бурания

 

Киснем традиционно боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода (два пръста над боба) и 2 с.л. олио до омекване на зърната. Отделно... Прочети повече »

 

Голи сарми

Голи сарми

 

Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ориз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати кюфтета,... Прочети повече »

 

Зимна супа от телешки джолан

Зимна супа от телешки джолан

 

Обезкостяваме джолана, нарязваме месото на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер... Прочети повече »

 

Агнешка чорба със спанак

Агнешка чорба със спанак

 

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в сгорещеното олио. Като се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязаните спанак и пресен лук. Позапържваме и тях, поръсваме... Прочети повече »

 

Кремсупа с топчета

Кремсупа с топчета

 

Смесваме каймата с малко сол, чубрица, кимион и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера... Прочети повече »

 

Гювеч със зрял фасул

Гювеч със зрял фасул

 

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме омекналия фасул с решетеста лъжица и го разстиламе в пръстен гювеч.... Прочети повече »

 

Сладкиш Агнес

Сладкиш Агнес

 

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което разбивате с миксер. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар. Двете разбите смеси... Прочети повече »

 

Пиле с зеленчуци на фурна

Пиле с зеленчуци на фурна

 

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За градинарите
Малката градина
Виж
При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа
Практика
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам