Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Да опитаме

Нашата изпитана рецепта за домашно песто

Пестото е много характерно за средиземноморската кухня, но не пречи да си го адаптираме към нашите кулинарни предпочитания. Тази рецепта е проверена и може да се приготви с босилек... Прочети повече »

 

Печен шаран с бяло вино

Печен шаран с бяло вино

 

Рибата измиваме и нарязваме на дебели парчета, които подсушаваме с мека кърпа. Наръсваме ги от двете страни със сол и сок от лимон и оставяме да престоят 20 минути. Разбъркваме добре... Прочети повече »

 

Доматена супа с месо

Доматена супа с месо

 

В половината от маслото и 2 с.л. вода задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, доматите и 2 ч.ч. топла вода. Щом водата заври прибавяме каймата разделена на малки топчета.... Прочети повече »

 

Странджанска дроб-сарма

Странджанска дроб-сарма

 

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза. Слагаме... Прочети повече »

 

Рибен пастет

Рибен пастет

 

Обработваме кулинарно рибата според вида рибата като е опечем или сварим. Почистваме рибата от кожата и костите и я смачкваме или я смиламе на пюре. Прибавяме разбитата сметана,... Прочети повече »

 

Вкусна гозба от патладжани

Вкусна гозба от патладжани

 

Нарязваме месото на малки парченца, измиваме го и го задушаваме в подсолена вода, докато започне да се къса. Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Осоляваме ги отцеждаме... Прочети повече »

 

Гевречета от варено тесто

Гевречета от варено тесто

 

Възваряваме водата заедно с маслото. Сипваме брашното като бъркаме непрекъснато, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме съда от огъня, изчакваме тестото... Прочети повече »

 

Чилийски шницели

Чилийски шницели

 

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Скълцваме и измития магданоз. Смесваме каймата с лука, магданоза, царевичните зър­на, яйцето и галетата. Посоляваме и поръсваме с червения... Прочети повече »

 

Доматена яхния

Доматена яхния

 

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато о мекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито или ги... Прочети повече »

 

Домати с чесън

Консервиране

Домати с чесън

Измиваме старателно доматите и магданоза. Смиламе доматите с магданоза и ги посоляваме на вкус. Прибавяме счукания чесън и аспирин. Объркваме всичко в голям съд, пълним буркани,... Прочети повече »

 

Гъби в бирено тесто

Гъби в бирено тесто

 

Почистваме гъбите, отрязваме долната част на пънчетата им, измиваме и ги подсушаваме. Приготвяме по-гъсто от палачинковото тесто от изброените продукти. Потапяме гъбите в него, както... Прочети повече »

 

Свинско в йенска тенджера

Свинско в йенска тенджера

 

Нарязваме свинското месо на малки парченца, наръсваме го със сол и черен пипер. Слагаме месото в йенска тенджера, като редим месо, топено сирене, нарязано на парченца, гъби и т.н.... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Лекарствени растения
Практика
Добавете в своята градина
Практика
Малката градина
Виж
Отглеждане на моркови
Закопавайте веществата под повърхността на почвата
Като приберете реколтата
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам