Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Чобан гювеч

Чобан гювеч

 

Нарязваме лукарчесъна и морковите на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След 10 мин прибавяме нарязания зелен фасул и граха, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато... Прочети повече »

 

Патладжани бюрек

Патладжани бюрек

 

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оставяме да престоят 30 мин в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Овалваме филийките в брашното и... Прочети повече »

 

Сарми с лапад и кайма

Сарми с лапад и кайма

 

Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го запържваме с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстраняваме от огъне е прибавяме... Прочети повече »

 

Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

 

Обелваме тиквичките и издълбаваме вътрешността им. Нарязваме лука на дребно и заедно с издълбаната вътрешност на тиквичките запържваме до порозовяване в сгорещеното олио. Прибавяме... Прочети повече »

 

Наденица по френски

Наденица по френски

 

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок, отцеждаме. Заедно с нарязаните на шайби тиквички ги овалваме в брашното и на умерен котлон ги... Прочети повече »

 

Гювеч от тиквички

Гювеч от тиквички

 

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме (внимаваме със солта защото ще се слага сирене) и оставяме да изстинат. После прибавяме... Прочети повече »

 

Чорба от бакла и зелен чесън

Чорба от бакла и зелен чесън

 

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън... Прочети повече »

 

Топчета в кисело мляко

Вкусно

Топчета в кисело мляко

Омесваме каймата заедно с яйцето, нарязания на ситно лук, черен пипер, сол и канелата. Оформяме от нея топчета, големи колкото орех, овалваме ги в 1 с. л. от брашното и ги опържваме... Прочети повече »

 

Селска лучена чорба

Селска лучена чорба

 

Нарязваме лука и го задушаваме в олиото. Щом поомекне, прибавяме брашното и доматеното пюре, разбъркваме и заливаме с горещата вода. Варим 15 минути, сваляме от печката, сипваме... Прочети повече »

 

Гръцки кюфтета с бадеми

Гръцки кюфтета с бадеми

 

Намачкваме сварените и обелени картофи с вилица, прибавяме каймата, яйцето, всички подправки, бадемите и измитите стафиди. Омесваме добре тази смес и оформяме кюфтета. Овалваме ги... Прочети повече »

 

Владишки кюфтета

Владишки кюфтета

 

Сваряваме картофите в подсолена вода и топли ги пасираме. Добавяме 2 яйца и един жълтък, посоляваме и измесваме сместа. Задушаваме смляното месо, поръсваме го с черен пипер. Вземаме... Прочети повече »

 

Грах с кайма

Грах с кайма

 

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме и наситняваме с дървена шпатула или лъжица. След това прибавяме изцедения и измит грах, разбъркваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За градинарите
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам