Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Свинска яхния по градинарски

Свинска яхния по градинарски

 

Почистваме чушките от дръжките и семенната част и ги нарязваме на тънки пръстенчета. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, прибавяме чушките, наливаме вода, колкото... Прочети повече »

 

Чомлек по неврокопски

Чомлек по неврокопски

 

Нарязваме джолана и го киснем във вода около 1 час. После го слагаме в глинен гювеч заедно с целите обелени картофи, едро нарязания лук, обелените скилидки чесън и лютивите... Прочети повече »

 

Шаран с домати на фурна (плакия)

Шаран с домати на фурна (плакия)

 

Почистваме шарана, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои поне 12 часа. Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани... Прочети повече »

 

Риба по воденичарски

Риба по воденичарски

 

Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното, потапяме в разбитите белтъци и пържим в сгорещената мазнина. В същата мазнина слагаме обелените... Прочети повече »

 

Бобена бурания

Бобена бурания

 

Киснем боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода и 2 с.л. олио до омекване на зърната. Отделно нарязваме много ситно праза и го задушаваме... Прочети повече »

 

Грах с кайма

Рецепта

Грах с кайма

Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко в мазнината. Прибавяме каймата, посоляваме, наситняваме е със дървена шпакла и задушаваме. След това прибавяме изцедения и измит... Прочети повече »

 

Панирани пилешки воденички

Панирани пилешки воденички

 

Измиваме воденичките със студена вода, посоляваме ги и ги варим в тенджера, докато омекнат. После ги отцеждаме, една по една ги овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца... Прочети повече »

 

Кашник с праз

Кашник с праз

 

Измиваме картофите и ги сваряваме цели. Обелваме ги и ги намачкваме. Нарязваме праза на кръгчета и го размесваме с картофите. В отделен съд сгорещяваме олиото. Зачервяваме го с червения... Прочети повече »

 

Гювеч с пиле

Гювеч с пиле

 

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан... Прочети повече »

 

Пълнени чушки по бургаски

Пълнени чушки по бургаски

 

Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семената, попарваме ги за 3 мин във вряща вода, изваждаме ги и ги подсушаваме. Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в... Прочети повече »

 

Как да извлечете здравословни ползи от семките на гроздето

Как да извлечете здравословни ползи от семките на гроздето

 

Народният гений не познава граници, особено ако става въпрос да се намери приложение на нещо напълно непотребно. Хрумвало ли ви е, че дори от семките на гроздето може да се извлече... Прочети повече »

 

Задушено пиле с чесън и лимон

Задушено пиле с чесън и лимон

 

Нарязваме пилето на порции, които нареждаме на дъното на тенджерата. Върху всяка порция слагаме счукан чесън, доматени кръгчета, парченце масло и няколко зърна черен пипер. Посоляваме,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Саксиите и кашпите са важен елемент от оформлението
Не обича пресажданията и да мокрите листата му
Малката градина
Виж
Полезни съвети
Част 2: Неприятели по зеленчуците
Част 1: Болести по зеленчуците
Грижи за зеленчуците в оранжериите
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам