Обезкостяваме месото, измиваме го и го нарязваме на кубчета. Изпържваме го в сгорещената маснина и го изваждаме с решетестта лъжица. Сипваме в същата мазнина доматите, които сме... Прочети повече »
При недостиг на витамин С в организма кожата на лицето става суха, бледа и грапава, появяват се подкожни кръвоизливи и пигментни петна. Отварата от шипки, използувана вътрешно... Прочети повече »
Сваряваме езика с ароматните подправки и лука. Изваждаме го от бульона, заливаме със студена вода и обелваме. Отделно сваряваме картофите и морковите и ги нарязваме на кубчета или... Прочети повече »
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Отделно в подсолена вода сварявамеориза. Размесваме го с картофеното пюре, яйцата, натрошеното сирене, нарязаните на ситно лук и магданоз.... Прочети повече »
Изчистваме и измиваме заека. Заливаме го с марината, приготвена от равни количества оцет и вода, дафиновите листа и няколко зърна черен пипер. Оставяме го да кисне една нощ, след... Прочети повече »
Измитите и подсушени гъби нарязваме на тънки парчета. Загряваме 1 с.л. олио и ги изпържваме. Почистения морков настъргваме на едро ренде, лука наситняваме, чушката нарязваме на кубчета.... Прочети повече »
Черен, бял, зелен - той е най-разпространената в света кулинарна подправка. Може и да не знаете, но в Европа тя е позната отпреди 4000 години! Произходът й е от Индия. Още в древния... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме до готовност (не забравяйте да хвърлите първата вода, след като заври. Напълнете отново... Прочети повече »
Почистваме гъбите и ги нарязваме на парченца. Задушаваме ги до омекване в половината от мазнината. Прибавяме ориза и нарязаната наденица. Заливаме с 2 ч.ч. топла вода, посоляваме... Прочети повече »
Нарязваме зелето на филийки, а чушките - по дължина, като сме ги почистили от дръжките и семето. Приготвяме марината от изброените продукти, без олиото и бланшираме в нея чушките.... Прочети повече »
На дъното на буркана слагаме копъра, целината, аспирина, солта, захарта и оцета. Нареждаме зеленчуците като между тях слагаме скилидки чесън, зърна черен пипер, листа целина и съцветия... Прочети повече »
Смиламе хряна, сладките и люти пиперки, чесъна, зелените подправки и кориандъра. Избираме малки зелени домати, за да влизат лесно в гърлото на буркана. Откъм дръжката правим разрез... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам