Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Баница с кисело зеле и праз

Баница с кисело зеле и праз

 

Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от  останалата мазнина. Към него прибавяме... Прочети повече »

 

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

 

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме... Прочети повече »

 

Леща по индийски

Леща по индийски

 

Лука нарязваме на ситно, накълцваме джинджифила, чесъна смачкваме в хаванче или с преса. Доматите попарваме с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Смесваме всички... Прочети повече »

 

Баница с кисело зеле и праз

Баница с кисело зеле и праз

 

Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от  останалата мазнина. Към него прибавяме... Прочети повече »

 

Сарми с боб

Сарми с боб

 

Пасираме сварения фасул, докато е топъл. Прибавяме опържения в маслото ситно нарязан лук, изчистения и изплакнат в няколко води ориз, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво... Прочети повече »

 

Пълнени чушки с боб и орехи

Пълнени чушки с боб и орехи

 

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите,... Прочети повече »

 

Празничен фасул

Празничен фасул

 

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплакваме и го варим 15-20 мин в нова вода. Сменяме водата и продължаваме да варим на умерен огън, докато фасулът омекне.... Прочети повече »

 

Зрял фасул с праз и маслини

Зрял фасул с праз и маслини

 

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме... Прочети повече »

 

Зрял фасул с ориз по чирпански

Зрял фасул с ориз по чирпански

 

Накисваме предварително фасула до пълно набъбване, измиваме го и го варим заедно със ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме ориза, ситно нарязаните чушки и сол на вкус. След... Прочети повече »

 

Зрял фасул в гювечета

Зрял фасул в гювечета

 

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме... Прочети повече »

 

Боб с кисело зеле

Боб с кисело зеле

 

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода, към която сме прибавили 1-2 с.л. олио. В останалото олио задушаваме ситно нарязаните... Прочети повече »

 

Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим

Празът прогонва токсините, как и с какво да го готвим

 

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Малката градина
Виж
Народно лечение
Полезни съвети
Практика
Важно!
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини