Периодът остава сравнително неблагоприятен за здравето на хора с дискинезия на жлъчните пътища. Съществено място в профилактиката и лечението на жлъчните пътища заема спазването... Прочети повече »
През седмицата ще продължи тенденцията към зачестяване на оплакванията от главоболие, хрема и чувство за общо неразположение при страдащи от хроничен и често повтарящ се синузит.... Прочети повече »
Сваряваме джоланчетата в подсолена вода, обезкостяваме ги и нарязваме месото. Запържваме лука и картофите и ги разпределяме в гювечета. Добавяме месото и поръсваме с черен пипер... Прочети повече »
По – сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащи от хроничен или често повтарящ се цистит. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване... Прочети повече »
След като почистим заека, го киснем 3-5 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява –... Прочети повече »
Ако към средата на седмицата се почувствате уморени, сънливи и с понижен жизнен тонус, причина за това ваше състояние може да бъде въздействието върху нервната ви система на луната,... Прочети повече »
Все повече зачестяват вирусните инфекции на горните дихателни пътища. С профилактична цел, а и при настъпила вече инфекция, е препоръчително приемането 2 – 3 пъти дневно на... Прочети повече »
Завъртаме парчетата ребра така, че да се получи корона и завързваме двата края, за да не се разделят. Смесваме подправките и натриваме месото с тях отвън и отвътре. Слагаме короната... Прочети повече »
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло... Прочети повече »
Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята.... Прочети повече »
Набождаме чушките и доматите на няколко места с игла. Обелваме целината и цвеклото. Нареждаме всичко в подходящ съд. Възвираме саламура от водата и солта и докато е още гореща, заливаме... Прочети повече »
Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме... Прочети повече »