Почистваме, измиваме и нарязваме на четвъртинки гъбите, а ако са дребни, може да останат и цели. Варим ги в подсолена вода около 30 минути. Задушаваме лука в олиото, добавяме подправките,... Прочети повече »
Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз,... Прочети повече »
Запичаме кедровите ядки на сух тиган без мазнина до кафяво. Нарязваме дивия чесън на сламки. Счукваме дивия чесън и кедровите ядки до еднородна маса, сипвайки постепенно зехтина... Прочети повече »
Накисваме фасула за 12 часа. Варим до пълно омекване почистения и измит фасул. Пасираме го. Прибавяме маслото, галетата, добре разбитите яйца, ситно нарязания магданоз и черния пипер.... Прочети повече »
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. Обезкостяваме бутчетата и нарязваме месото на дребни кубчета. Прибавяме маслините, отцедения фасул и изстиналите... Прочети повече »
Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и... Прочети повече »
Почистваме месото от излишните жили. Нарязваме месото на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме... Прочети повече »
Отрязваме 4 шницела от бута (не трябва да са много тънки), начукваме ги добре от двете страни. Посоляваме, овкусяваме с черен пипер и заливаме с лимонов сок. Оставяме да престоят... Прочети повече »
Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час. Отделно нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения... Прочети повече »
Нарязваме месата и шунката на малки хапки. Смесваме ги със ситно нарязания лук. Изпържваме сместа в силно загрята мазнина, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица. Когато... Прочети повече »
Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и ги варим на умерен огън. Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме... Прочети повече »
В дълбока тенджера запържваме ситно нарязания лук в олиото до златисто. Добавяме целината и скълцания чесън. Пържим още 2 минути. След това слагаме боба, бульона, доматеното пюре,... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам