Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Бамя с домати и чесън

Бамя с домати и чесън

 

Попарваме бамята с вряща подсолена вода за две минути и я отцеждаме. Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените... Прочети повече »

 

Говеждо по селски

Говеждо по селски

 

Обезкостяваме и почистваме добре филето от ципите, за целта ви трябва добре наточен тънък нож. Нарязваме го на парчета, които начукваме, докато получим кръгове с дебелина около 1... Прочети повече »

 

Картофена супа с топчета

Картофена супа с топчета

 

Нарязваме морковите, целината и пащърнака на кубчета и леко ги запържваме в сгорещеното олио заедно с половината от ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре и задушаваме сместа.... Прочети повече »

 

Панирани пържоли

Панирани пържоли

 

Разбиваме яйцето, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Сгорещяваме олиото. Начуканите пържоли потапяме най-напред в яйцето, после овалваме в галета и пак потапяме в яйцето. Изпържваме... Прочети повече »

 

Механджийска капама

Лесно и вкусно

Механджийска капама

Нарязваме на едро всички продукти и ги слагаме в пръстен гювеч. Прибавяме обезкостените маслини, червения пипер и дафиновите листа. Наливаме олиото и водата и посоляваме на вкус.... Прочети повече »

 

Зимни лозови сарми

Зимни лозови сарми

 

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания... Прочети повече »

 

Кюфтета от пилешко месо с праз

Кюфтета от пилешко месо с праз

 

Накълцваме пилешкото месо на ситно и го смесваме със ситно нарязания и запържен лук и ситно нарязаната бяла част от праза. Подправяве с черен пипер и сол и разбъркваме. Прибавяме... Прочети повече »

 

Пиле в гювече

Пиле в гювече

 

Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме. В 6 гювечета нареждаме последователно нарязаните на филийки картофи, домати и лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, а отгоре... Прочети повече »

 

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

 

Избираме по-големи зелеви листа и изрязваме дебелите им жили. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистения и измит ориз, захлупваме и задушаваме... Прочети повече »

 

Чорба от свинско месо с домати

Чорба от свинско месо с домати

 

Нарязваме месото на малки хапки и го варим с малко вода под похлупак, докато започне да омеква. Тогава прибавяме натрошеното фиде, а след 10 мин – обелените и настъргани домати.... Прочети повече »

 

Никулденски шаран

Никулденски шаран

 

Почистваме шарана, посоляваме го  и поръсваме с част от смления черен пипер. Задушаваме ситно нарязания лук и гъби в част от мазнината, след което добавяме нарязаните на ситно... Прочети повече »

 

Рибата е вкусна и полезна за тялото

Не прекалявайте със скумрията

Рибата е вкусна и полезна за тялото

Рибата е една от храните, които освен вкусни, са и изключително полезни припомнят предпразнично от пресцентъра на ИАРА. В месото на рибата се съдържат важни и незаменими аминокиселини,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За градинарите
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам