Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Туршия от карфиол с горчица

Туршия от карфиол с горчица

 

Накъсваме карфиола на розички и го посипваме със 100 г сол. Оставяме да престои 5-6 часа. Сваряваме саламура от водата, оцета и солта, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола.... Прочети повече »

 

Туршия от зрели краставици и червени чушки

Туршия от зрели краставици и червени чушки

 

Обелваме тънко краставиците, нарязваме ги по дължина на две, почистваме ги от семето и ги нарязваме напречно на по-едри парчета. Посоляваме и оставяме да пренощуват.  Почистваме... Прочети повече »

 

Камби с карфиол и грозде

Туршия

Камби с карфиол и грозде

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко.... Прочети повече »

 

Ароматни червени домати

Сурова туршия

Ароматни червени домати

Избираме по-малки, здрави и зрели доматчета, измиваме ги и ги нареждаме в буркани, като помежду им слагаме копър. Възвираме марината от изброените продукти и щом изстине, заливаме... Прочети повече »

 

Гозба от патладжани и телешко

Гозба от патладжани и телешко

 

Нарязваме месото на малки парченца, измиваме го и го задушаваме в подсолена вода, докато започне да се къса. Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Осоляваме ги и ги запържваме... Прочети повече »

 

Люти гювечета

Люти гювечета

 

На дъното на гювечето сипваме олиото и слагаме ситно нарязания лук. Слагаме във фурната, за да се запържи лука, за по-бързо можете да го напрати и на тиган и после да го прехвърлите... Прочети повече »

 

Пиле в гювече

Пиле в гювече

 

Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме. В гювеч нареждаме последователно нарязаните на филийки картофи, домати и лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, а отгоре... Прочети повече »

 

Мляно месо на тиган

Мляно месо на тиган

 

Нарязваме зеленчуците на едро, а лука, чесъна и лютата чушка - на ситно. Изпържваме месото за кратко в сгорещеното олио и подправяме. Прибавяме зеленчуците и задушаваме 10 минути... Прочети повече »

 

Лучник

Лучник

 

Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат. Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно... Прочети повече »

 

Родопски зелеви сарми

Родопски зелеви сарми

 

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки... Прочети повече »

 

Мусака със сирене

Мусака със сирене

 

Обелваме и нарязваме картофите на филийки, след което ги изпържваме. Изпържваме лука и го поръсваме с червения пипер. Прибавяме настърганото сирене. В намазана с олио тавичка редим... Прочети повече »

 

Свинско филе в омлет

Свинско филе в омлет

 

Нарязваме месото на порции, посоляваме, изпържваме го в олиото и го изваждаме. Добавяме към същата мазнина мъничко вода и задушаваме нарязания на филийки лук. След като лука омекне,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Саксиите и кашпите са важен елемент от оформлението
Не обича пресажданията и да мокрите листата му
Малката градина
Виж
Полезни съвети
Част 2: Неприятели по зеленчуците
Част 1: Болести по зеленчуците
Грижи за зеленчуците в оранжериите
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам