Сваряваме пилето в 3,5 л вода, почистваме го от костите и кожата и нарязваме на ситно. В 4 с.л. олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме ориз, който трябва да е в съотношение... Прочети повече »
Нарязваме доматите и лука на кръгчета, почистените ябълки – на парченца. В 2 с.л. мас запържваме половината лук и го слагаме в намазнена тавичка. Загряваме фурната на 200 градуса.... Прочети повече »
Изчистваме и измиваме гъбите, поръсваме ги с лимоновия сок. Нарязваме ги на парченца и ги задушаваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Отделно смесваме разбитите жълтъци и... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме... Прочети повече »
Нарязваме ситно праза и зелето, заливаме ги със зелев сок и варим до омекване. Прибавяме нарязаните туршиени пиперки и ориза и продължаваме да варим. След 15-20 мин сипваме... Прочети повече »
Сваряваме спагетите в подсолена вода. Нарязваме праза на колелца и го прибавяме към спагетите 3-4 мин преди да ги свалим от огъня. Отцеждаме. Нарязваме доматите на кубчета, чушките... Прочети повече »
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички,... Прочети повече »
Каймата, подправена със сол и черен пипер, и лукът се запържват в олиото. Корите се разделят на 3 плата. В намаслена тавичка се слага първият плат, върху него – половината... Прочети повече »
Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охлаждаме и го слагаме в подходяща тенджера. Прибавяме доматения сос (или червени домати... Прочети повече »
Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината,... Прочети повече »
Всяка скилидка чесън разрязваме на две, слагаме ги в тенджера заедно с черния пипер и дафиновия лист и кипваме. Почистваме месото от излишната мазнина. Слагаме месото в кипящата... Прочети повече »
Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко. Морковите и целината настъргваме на едро ренде.... Прочети повече »