Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Млечна яхния от зелен лук

Постно

Млечна яхния от зелен лук

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Добавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме брашното, посоляваме на вкус и разреждаме с прясното мляко. Варим... Прочети повече »

 

Шницел по холандски

Шницел по холандски

 

Към посолената кайма прибавяме черния пипер и млякото, разбъркваме добре и оставяме да престои 1-2 часа в хладилника. Изваждаме я и добавяме настъргания кашкавал. Оформяме продълговати... Прочети повече »

 

Леща плакия

Леща плакия

 

Заливаме лещата със студена вода и оставяме да кисне 5-6 часа. После я слагаме да се вари в същата вода. След 20 мин прибавяме необелените скилидки чесън, наливаме олиото и доваряваме... Прочети повече »

 

Кюфтета по тревненски

Вкусно

Кюфтета по тревненски

Смесваме каймата с натрошеното сирене, ситно нарязаните лук и джоджен, черен пипер и малко сол. Омесваме добре и оформяме 4 големи кюфтета. Разпределяме кюфтетата в пръстени гювечета.... Прочети повече »

 

Мексикански стекове

Пикантно

Мексикански стекове

Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето,... Прочети повече »

 

Мляно телешко с яйце

Мляно телешко с яйце

 

Задушаваме лука и чесъна в маслото, като накрая засилваме температурата и ги запържваме. Прибавяме каймата и когато си смени цвета, добавяме подправките, брашното, млякото и оставяме... Прочети повече »

 

Корейска мусака

Вкусно

Корейска мусака

Задушаваме каймата в олиото, като постепенно прибавяме доматеното пюре и подправките. Отделно сваряваме ориза в подсолена вода. Избираме 4 подходящи купички и ги пълним до половината... Прочети повече »

 

Младо телешко с картофи

Бързо лесно и вкусно

Младо телешко с картофи

Измиваме месото и старателно овалваме в подправките – червен пипер, чубрица, черен пипер, сол. Запържваме в тиган с олио от всички страни до запечатване на месото. Измиваме... Прочети повече »

 

Пролетни сарми

Пролетни сарми

 

Сваряваме ориза в 1 ч.ч. леко подсолена вода. Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Когато остане на мазнина, прибавяме сварения и отцеден... Прочети повече »

 

Гъби магданозлия

Гъби магданозлия

 

Нарязваме по-едрите гъби, а дребните оставяме цели. Варим ги 30 мин в подсолена вода, отцеждаме и ги запържваме в 2 с.л. олио. Отделно в останалото олио запържваме последователно... Прочети повече »

 

Свинско със спанак

Яхния

Свинско със спанак

Нарязвате месото на хапки и запържвате в тиган до побеляване. Прехвърляте месото в тенджера като добавяте около литър и половина вода, сол на вкус и варите двадесет минути. Нарязвате... Прочети повече »

 

Агнешка чорба със спанак

Агнешка чорба със спанак

 

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в сгорещеното олио. Като се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязаните спанак и пресен лук. Позапържваме и тях, поръсваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Декоративни растения
Лекарствени растения
Практика
Добавете в своята градина
Малката градина
Виж
Отглеждане на моркови
Закопавайте веществата под повърхността на почвата
Като приберете реколтата
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам