Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.03.2025 г.

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на едро, след което го бланшираме, като го потапяме няколко пъти последователно в топла и студена вода. Когато водата заври, пущаме едно по едно топчетата и ги оставяме да се варят на силен огън 20 мин. Пет минути преди да я отстраним от огъня, добавяме спанака, останалата сол и олиото. Готовата супа пресипваме в дълбока купа и сервираме гореща.

Продукти за 4-6 порции: 150 г кайма, 500 г спанак, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, 1-2 зърна анасон.

Супа от кайма и спанак
5785
 

Последни материали
Виж
Публикувано е постановлението
Министерството на финансите отпуска през държавния бюджет 10 млн. лв. на МЗХ за държавните магазини
Тези данни вече са окончателни
Реколтата от пшеница надхвърля 7,1 милиона тона
МЗХ
Продължават да разпродават активи на „Водпроект“
Есента ще стартират две интервенции – за иновации и за къси вериги
МЗХ започва консултации по критериите за подпомагане на иновативни проекти и къси вериги на доставка
Отпада завереният от агроном опис за плодове и зеленчуци
МЗХ променя наредбата за плащания по обвързано подпомагане и еко схеми
Обменяме опит с Малта
ИАРА ще наблюдава със сателит лодките с дължина между 9 и 12 метра
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини