Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.03.2025 г.

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на едро, след което го бланшираме, като го потапяме няколко пъти последователно в топла и студена вода. Когато водата заври, пущаме едно по едно топчетата и ги оставяме да се варят на силен огън 20 мин. Пет минути преди да я отстраним от огъня, добавяме спанака, останалата сол и олиото. Готовата супа пресипваме в дълбока купа и сервираме гореща.

Продукти за 4-6 порции: 150 г кайма, 500 г спанак, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, 1-2 зърна анасон.

Супа от кайма и спанак
4147
 

Последни материали
Виж
Нормативни промени
Важни изисквания за пръсканията срещу мухи и вредители във фермите
Митата на Тръмп само задълбочават проблема
Цените на яйцата на дребно в САЩ продължават да чупят рекорди
Проекти на МРРБ
Евросредства за селския и културен туризъм в Северозападна България
Решения на Министерския съвет
Одобрена е наредбата за конфитюри и мармалади
Отново е закупено половината планирано количество при слаб спад в цената
Българската пшеница този път не успя да спечели търга в Йордания
Решения на Министерския съвет
Такси, които ще се плащат при вписването на фалити
Свързани материали
Виж
Великденска супа
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини