Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Плакия по градинарски

Плакия по градинарски

 

Сваряваме месото в 2-3 ч.ч. леко подсолена вода, след което го изваждаме и го нарязваме на порции, а бульона прецеждаме. Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките... Прочети повече »

 

Риба плакия

Риба плакия

 

Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.Нарязваме лука на филийки и го задушаваме 10 мин в малко мазнина заедно с настърганите моркови и нарязаните чушки. Прибавяме скилидките... Прочети повече »

 

Манастирска яхния

Манастирска яхния

 

Нарязваме на ситно лука, морковите и целината и ги задушаваме до омекване в сгорещената мазнина и малко вода. Прибавяме арпаджика, почистените от костилките маслини, нарязаните на... Прочети повече »

 

Тиквички плакия

Тиквички плакия

 

Нарязваме керевиза и морковите на ситно и ги задушаваме до омекване с щипка сол и 3 с.л. олио, като по време на задушаването прибавяме още 2-3 с.л. мазнина. Тиквичките нарязваме... Прочети повече »

 

Супа от зрял фасул с тиквички

Супа от зрял фасул с тиквички

 

Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим в нова вода, докато омекне. Отделно нарязваме лука, целината, морковите, тиквичките и лютото чушле на... Прочети повече »

 

Овчарска кавърма

Овчарска кавърма

 

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани... Прочети повече »

 

Мариновани агнешки шишчета

Мариновани агнешки шишчета

 

В купа пасираме всички продукти за маринатата, като предварително нарязваме на ситно перата лук. Слагаме месото и тиквичките, покриваме съда и го оставяме да пренощува в хладилник.... Прочети повече »

 

Мусака с тиквички

Мусака с тиквички

 

Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения... Прочети повече »

 

Беломорска мусака

Беломорска мусака

 

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме ги и ги оставяме да престоят 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги задушаваме... Прочети повече »

 

Агнешки кебапчета

Агнешки кебапчета

 

Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме... Прочети повече »

 

Шницели с гъби

Шницели с гъби

 

Изчистените пънчета на гъбите нарязваме на ситно и ги задушаваме в половината масло. Месото  измесваме добре с подправките и оформяме шницелите. Овалваме всеки шницел в брашно... Прочети повече »

 

Джолан по македонски

Джолан по македонски

 

Добре измитите джоланчета слагаме в глиненен съд с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в съда. Слагаме и добре измитите лукчета... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Малката градина
Виж
Народно лечение
Полезни съвети
Практика
Важно!
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини