Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с тиквички

Синор.БГ / 19.05.2025 г.
Мусака с тиквички

Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения пипер. Посоляваме, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън. Когато продуктите омекнат, прехвърляме в тавичка, заливаме с доматения сок и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина. Разбиваме яйцата със сметаната, прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и заливаме мусаката с тази смес. Печем още десетина минути при температура 180°С.

Продукти за 4 порции: 400 г кайма, 5-6 тиквички, 3 стръка зелен лук, 250 мл доматен сок, 3 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, 1 връзка копър, 2-3 яйца, 250 г заквасена сметана, 1 с.л. брашно, сол.

Мусака с тиквички
27558
 

Последни материали
Виж
Според протокола
Пострадалите от слана плодове, лозя и черупкови ще получат 40% от помощта
Реколтата в общността надхвърля очакванията, в Румъния се е удвоила
Износът на рапица от ЕС скочи 2 пъти при спад на вноса наполовина
УС на ДФЗ реши
17,5 млн. лв. де минимис за стопаните на оранжерийни зеленчуци, картофи, рози и тютюн
До постигане на съгласие в тричленката
Бойко Борисов поиска правителството да изтегли Бюджет 2026
От 1 декември тече записване с отстъпка
БАТА АГРО вече се подготвя за 2026 г.
Отпада изискването за 25 хил. лв. годишен оборот
За групи и организации на производители има промени в Наредба 12
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини