Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.05.2025 г.

Мусака с тиквички

Мусака с тиквички

Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения пипер. Посоляваме, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън. Когато продуктите омекнат, прехвърляме в тавичка, заливаме с доматения сок и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина. Разбиваме яйцата със сметаната, прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и заливаме мусаката с тази смес. Печем още десетина минути при температура 180°С.

Продукти за 4 порции: 400 г кайма, 5-6 тиквички, 3 стръка зелен лук, 250 мл доматен сок, 3 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, 1 връзка копър, 2-3 яйца, 250 г заквасена сметана, 1 с.л. брашно, сол.

Мусака с тиквички
25510
 

Последни материали
Виж
Екстремни жеги обхванаха Европа
Украинските фермери наближават жътвата на първия милион тона зърно от новата реколта
Земеделците също ще плащат
„Напоителни системи“ вече ще получава от бюджета до 15 млн. евро годишно, за да доставя вода
Междуведомствена на група ще анализира последиците от вредата на сивия царевичен хоботник
Приемът ще бъде отворен до 3 октомври
МЗХ стартира прием по интервенцията за залесяване и възстановяване
Агрополихим строи трети резервоар за амоняк и удвоява производството на азотни торове
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини