Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.05.2025 г.

Мусака с тиквички

Мусака с тиквички

Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения пипер. Посоляваме, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън. Когато продуктите омекнат, прехвърляме в тавичка, заливаме с доматения сок и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина. Разбиваме яйцата със сметаната, прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и заливаме мусаката с тази смес. Печем още десетина минути при температура 180°С.

Продукти за 4 порции: 400 г кайма, 5-6 тиквички, 3 стръка зелен лук, 250 мл доматен сок, 3 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, 1 връзка копър, 2-3 яйца, 250 г заквасена сметана, 1 с.л. брашно, сол.

Мусака с тиквички
250
 

Последни материали
Виж
По повод бюджета на ЕС след 2027 г.
На 20 май „Копа и Коджека“ организира протест в Брюксел
Подхранване на пипера след засаждането му на постоянно място
Министерството на земеделието вече стъпи в Еврозоната
Изхвърлят пласмасовите съдове за съхранение на вино с нормативни промени
Намалява обработваемата площ за почти всички други зърнени култури
Германия увеличи значително площите със зимна пшеница и овес за реколта 2025
Началните им цени са от 884 до 24 180 лв./дка
Само за седмица 7 областни земеделски дирекции обявиха на търг 24 държавни имота
Китай търси рапица, слънчоглед, соя и телешко месо
Георги Тахов се срещна с министъра на земеделието на Китай д-р Хан Дзун в Пекин
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини