Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.05.2025 г.

Мусака с тиквички

Мусака с тиквички

Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения пипер. Посоляваме, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън. Когато продуктите омекнат, прехвърляме в тавичка, заливаме с доматения сок и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина. Разбиваме яйцата със сметаната, прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и заливаме мусаката с тази смес. Печем още десетина минути при температура 180°С.

Продукти за 4 порции: 400 г кайма, 5-6 тиквички, 3 стръка зелен лук, 250 мл доматен сок, 3 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, 1 връзка копър, 2-3 яйца, 250 г заквасена сметана, 1 с.л. брашно, сол.

Мусака с тиквички
25066
 

Последни материали
Виж
Законопроектът за веригата на доставки на земеделски продукти и храни от днес е качен за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации
Обществено обсъждане на Закона за веригата на доставки на земеделски продукти и храни
Готов е законопроектът срещу спекулативното надуване на цените
Парламентарен контрол
Питаме Турция за таксите за превоз на говеда към Ирак
Тахов е решен фондът да стартира от 2026 г.
Напредва работата по Взаимоспомагателния фонд, удръжките от агросубсидиите ще са 1,5 до 2%
Дано се стигне до съгласие
Покана за обединение на двете аграрни камари
Евростат
Мляко, яйца и зърно са с най-голямо поскъпване в ЕС през първото тримесечие на 2025
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини