Нарязваме лука и копъра на ситно, а обелените тиквички нарязваме на кубчета. Задушаваме лука в олиото и малко вода. Последователно прибавяме каймата, тиквичките, копъра и червения пипер. Посоляваме, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън. Когато продуктите омекнат, прехвърляме в тавичка, заливаме с доматения сок и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина. Разбиваме яйцата със сметаната, прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и заливаме мусаката с тази смес. Печем още десетина минути при температура 180°С.
Продукти за 4 порции: 400 г кайма, 5-6 тиквички, 3 стръка зелен лук, 250 мл доматен сок, 3 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, 1 връзка копър, 2-3 яйца, 250 г заквасена сметана, 1 с.л. брашно, сол.