Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Джолан по македонски

Синор.БГ / 06.05.2025 г.
Джолан по македонски

Добре измитите джоланчета слагаме в глиненен съд с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в съда. Слагаме и добре измитите лукчета с люспите. Прибавяме обелените картофи, нарязани на кубчета, солим на вкус и слагаме подправките. Захлупваме и печем ястието най-напред на силна фурна, докато заври, а след това на умерена.

Продукти  за 4-5 порции: 2 свински джоланчета,1 кг дребни лукчета, 2 глави чесън, 1 дафинов лист, 5-6 зърна  бахар, няколко зърна черен пипер, 10 средни картофа, сол, червен пипер.

 

Джолан по македонски
11162
 

Последни материали
Виж
На 16 октомври
Нищо интересно в земеделието: Депутатите обсъждат Закона за храните
И фирми за храни се представиха в Япония
България впечатли света на ЕКСПО 2025 в Осака с иновации, култура и вкус
От 15 октомври
Тол системата ще мери в движение камионите над 3,5 тона
Тема с продължение
Собствениците на земеделска земя са против ултиматумите в диалога с администрацията
Завишават се квотите за мед, яйца, птиче месо, царевица
ЕС ще коригира мита и квоти за вноса на аграрни продукти от Украйна
Срещата ще определи дали ще има протест
Р. Жекова: Ще се срещнем днес с министър Тахов с конкретни искания и срокове
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини