Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.05.2025 г.

Джолан по македонски

Джолан по македонски

Добре измитите джоланчета слагаме в глиненен съд с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в съда. Слагаме и добре измитите лукчета с люспите. Прибавяме обелените картофи, нарязани на кубчета, солим на вкус и слагаме подправките. Захлупваме и печем ястието най-напред на силна фурна, докато заври, а след това на умерена.

Продукти  за 4-5 порции: 2 свински джоланчета,1 кг дребни лукчета, 2 глави чесън, 1 дафинов лист, 5-6 зърна  бахар, няколко зърна черен пипер, 10 средни картофа, сол, червен пипер.

 

Джолан по македонски
10248
 

Последни материали
Виж
ДФЗ отваря втори прием по четири интервенции за лозари за 2025 година
България притежава утвърдени традиции в създаването на автентични занаятчийски продукти, които са национално богатство
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Валутните колебания и поскъпването на петрола са в основата на ръста
Цените на слънчогледа и нерафинираното масло се повишават в Украйна
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини