Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.06.2025 г.

Манастирска яхния

Манастирска яхния

Нарязваме на ситно лука, морковите и целината и ги задушаваме до омекване в сгорещената мазнина и малко вода. Прибавяме арпаджика, почистените от костилките маслини, нарязаните на ивички гъби и половината от черния пипер. Заливаме с топла вода, колкото да се покрият зеленчуците, посоляваме и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците. Прибавяме ориза и обелените и нарязани на кубчета картофи, а след 10 мин - обелените и настъргани домати. Печем ястието в глинен съд при умерена температура. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Продукти за 4 порции: 80 г маслини, 1глава лук, 250 г картофи, 1 морков, 1 парче целина, 200 г арпаджик, 150 г пресни гъби, 50 г ориз, 2 домата, 80 мл олио, 10-12 зърна черен зърна черен пипер, магданоз, сол.

Манастирска яхния
21323
 

Последни материали
Виж
Предпочитанията на потребителите към сезонните плодове задържа цените високи
Ябълките от новата реколта в Украйна са тройно по-скъпи спрямо миналия сезон
И при останалите зърнени култури е отчетен спад в началото на сезона
Темпото на износ на мека пшеница от ЕС е доста под миналогодишното
За 400 000 тона слънчогледово масло митото ще падне до 20 на сто
Турция определя безмитна квота за внос на 1 милион тона слънчоглед от януари
След днешната среща в Брюксел
Проданов: ЕК ни предлага със 100 млрд. евро по-малък бюджет и силно орязани тавани на плащанията
Общините ще дезинфекцират пътищата
Шарката по овцете превзе нови ферми в Пловдивско
Контролът обхваща всичките над 62 хил. заявления
Започнаха кръстосани проверки на над 1 милион парцели
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Гювеч с ориз и лукчета
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пълнен лук по добруджански
Зрял фасул с праз и маслини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини