Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.05.2025 г.

Агнешки кебапчета

Агнешки кебапчета

Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме го и го оставяме да престои 1 денонощие на студено, като отгоре сме го загладили добре и сме го покрили с влажна кърпа. След това отново омесваме с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставяме да престои най-малко още 2 часа на студено и тогава оформяме на кебабчета. Печем на скара върху жар от дървени въглища. Поднасяме веднага в затоплена чиния. Гарнираме с дребно нарязан зелен лук, разбъркан с магданоз.

Продукти за 6 порции: 1200-1300 г агнешко месо, 1 глава лук, кимион, сол.

Агнешки кебапчета
3629
 

Последни материали
Виж
Подписан е протокол за фитосанитарните изисквания при износ на шафран към Китай
България и Китай ще работят интензивно за ускоряване на процедурите за внос на земеделски и хранителни продукти в Китай
С бюджет над 5,8 млн. лева
От 1 до 8 юли ще има втори прием по интервенциите за лозаро-винарския сектор
Любимата храна на японците поскъпна над 2 пъти
Японският министър на земеделието подаде оставка заради шега с ориза
Важно!
До края на юни кабинетът ще приеме два закона, свързани с агросектора
Европейският парламент вдигна с 50% митата за торове от Русия и Беларус
ИАГ
Висока оценка за опазване на местообитанията в българските гори
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини