Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Агнешки кебапчета

Синор.БГ / 10.05.2025 г.
Агнешки кебапчета

Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме го и го оставяме да престои 1 денонощие на студено, като отгоре сме го загладили добре и сме го покрили с влажна кърпа. След това отново омесваме с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставяме да престои най-малко още 2 часа на студено и тогава оформяме на кебабчета. Печем на скара върху жар от дървени въглища. Поднасяме веднага в затоплена чиния. Гарнираме с дребно нарязан зелен лук, разбъркан с магданоз.

Продукти за 6 порции: 1200-1300 г агнешко месо, 1 глава лук, кимион, сол.

Агнешки кебапчета
5427
 

Последни материали
Виж
Практика
Как температурата и светлината влияят на цвета на гроздето
Въвеждат се санкции за социални нередности
В наредбата за Натура 2000 увеличат с 20% субсидиите за по-големи био растениевъди
Продава и трактори
НАП търгува земеделски земи от 1000 лв. до 60 000 лв. за декар
БАБХ
Видим скок на таксите за анализ на нитрати, афлатоксини и др. през тази година
Годишната програма на ЕК за следващата година
Еврокомисията започва кампания „Купувай европейски храни“ през 2026 г.
Становище по документа за обновяването на поколенията до 2040 г.
Copa Cogeca: В новата си стратегия ЕК не дава решения за срива в доходите
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини