Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Плакия по градинарски

Синор.БГ / 30.06.2025 г.
Плакия по градинарски

Сваряваме месото в 2-3 ч.ч. леко подсолена вода, след което го изваждаме и го нарязваме на порции, а бульона прецеждаме. Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената. Обелваме тиквичката и патладжана и ги нарязваме на филийки. След това ги овалваме в брашното и ги изпържваме. Изпържваме и пиперките. После в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, настърганите целина и моркови, а също така – половината ог доматите, които сме попарили, обелили и настъргали на ренде. Нареждаме на дъното на тавичка изпържените зеленчуци, върху тях разстиламе задушените, а най-отгоре слагаме месото. Посоляваме и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Нареждаме отгоре филийки от доматите и лимона и запичаме в умерена фурна. Запържваме брашното в мазнината, останала от задушените зеленчуци и разреждаме с малко бульон от месото. Кипваме соса, заливаме с него готовото ястие и го запичаме още десетина минути във фурната.

Продукти за 4 порции: 600-700 г телешко месо, 2-3 пиперки, 1 по-голяма тиквичка, 1 патладжан, 2 моркова, 1 парче целина, 5 домата, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 к.ч. олио, 1 лимон, 1 с.л. брашно, магданоз, копър, сол.

Плакия по градинарски
8037
 

Последни материали
Виж
НАЗ не се бори за 5 лева, а за правила и закони
Вукодинов, НАЗ: Защо му е на министъра Закон за браншовите организации, след като 30 го подкрепят?
Интервю с д-р Бранимир Синапов
Груповото отглеждане е най-доброто, клетките остават в миналото
Заради пролетните слани
Резервът на ЕС отпуска за земеделци от 5 държави, сред които България, 50 млн. евро
Защо морковите растат деформирани и безвкусни?
Спадът при зърното е с една трета, при селскостопанската продукция гони 40 на сто
Украйна изнесе едва 61 000 тона царевица през септември
Предстоят разговори
Росен Желязков: Оставката на министър Тахов не е на дневен ред
Свързани материали
Виж
Говеждо с боб и прясно зеле
Пълнена печена тиква
Топла агнешка пача
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Гювеч с агнешки дреболии
Дроб на скара с пушени гърди
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини