Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.06.2025 г.

Плакия по градинарски

Плакия по градинарски

Сваряваме месото в 2-3 ч.ч. леко подсолена вода, след което го изваждаме и го нарязваме на порции, а бульона прецеждаме. Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената. Обелваме тиквичката и патладжана и ги нарязваме на филийки. След това ги овалваме в брашното и ги изпържваме. Изпържваме и пиперките. После в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, настърганите целина и моркови, а също така – половината ог доматите, които сме попарили, обелили и настъргали на ренде. Нареждаме на дъното на тавичка изпържените зеленчуци, върху тях разстиламе задушените, а най-отгоре слагаме месото. Посоляваме и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Нареждаме отгоре филийки от доматите и лимона и запичаме в умерена фурна. Запържваме брашното в мазнината, останала от задушените зеленчуци и разреждаме с малко бульон от месото. Кипваме соса, заливаме с него готовото ястие и го запичаме още десетина минути във фурната.

Продукти за 4 порции: 600-700 г телешко месо, 2-3 пиперки, 1 по-голяма тиквичка, 1 патладжан, 2 моркова, 1 парче целина, 5 домата, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 к.ч. олио, 1 лимон, 1 с.л. брашно, магданоз, копър, сол.

Плакия по градинарски
925
 

Последни материали
Виж
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Успешни агропредприемачи с ТМБ: Велизар Велизаров, който пренесе IT опита си на полето
Плакия по градинарски
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Манастирска яхния
Тиквички плакия
Супа от зрял фасул с тиквички
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини