Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Овчарска кавърма

Синор.БГ / 02.06.2025 г.
Овчарска кавърма

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани на дребно, дреболиите заедно с бульона, в който са сварени, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме ястието около 10 мин, после разпределяме в гювечета, посипваме с настъргано сирене, поръсваме с разтопено масло и запичаме в силно загрята фурна.

Продукти за 5 порции: 500 г агнешки дреболии, 1 к.ч. олио, 50 г краве масло, 3 връзки пресен лук, 3 домата, 150 г сирене, магданоз, черен пипер, сол.

Овчарска кавърма
18207
 

Последни материали
Виж
Като през 2024 г.
Ставката по преходната помощ за овце и кози-майки е 41,07 лв.
Agritechnica 2025
Kubota представя ROBOTTI - автономно решение за ефективно зеленчукопроизводство и редови култури
Натрупаните запаси в част от преработвателите пък свива търсенето
По-евтиното сурово масло натисна цените и на слънчогледа в Украйна
Работна среща
Заради сложните екосхеми Сметната палата ще предложи допълнителна подкрепа
Обединение пред разпад
Трета организация – асоциацията на оризопроизводителите, излиза от състава на Аграрната камара
Тунис провежда търг днес, Алжир е успял да закупи и фуражен ечемик
Хлебната пшеница поевтиня леко на международния търг в Йордания
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Чорба от агнешки дреболии
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Гювеч с агнешки дреболии
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини