Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2025 г.

Овчарска кавърма

Овчарска кавърма

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани на дребно, дреболиите заедно с бульона, в който са сварени, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме ястието около 10 мин, после разпределяме в гювечета, посипваме с настъргано сирене, поръсваме с разтопено масло и запичаме в силно загрята фурна.

Продукти за 5 порции: 500 г агнешки дреболии, 1 к.ч. олио, 50 г краве масло, 3 връзки пресен лук, 3 домата, 150 г сирене, магданоз, черен пипер, сол.

Овчарска кавърма
8503
 

Последни материали
Виж
От 4 юни 2025 г. започва постепенно предоставяте на достъп
БАБХ въвежда модул „Уведомления“ за животновъди към системата ВетИС
Суша и температурни колебания водят до значителни разлики по региони
Графикът за жътвата на есенната пшеница в Украйна се разтяга рязко
Жътвата започна
Турция обяви изкупни цени за хлебна и твърда пшеница, и ечемик
Фермерски пазар ще се проведе в Кърджали
България се сдоби със защитено наименование „Странджански билков чай“
Вече е със Защитено наименование за произход
Странджанският билков чай е вписан в европейски регистър
Свързани материали
Виж
Мариновани агнешки шишчета
Агне, пълнено с боб
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Великденска супа
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини