Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.06.2025 г.

Овчарска кавърма

Овчарска кавърма

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани на дребно, дреболиите заедно с бульона, в който са сварени, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме ястието около 10 мин, после разпределяме в гювечета, посипваме с настъргано сирене, поръсваме с разтопено масло и запичаме в силно загрята фурна.

Продукти за 5 порции: 500 г агнешки дреболии, 1 к.ч. олио, 50 г краве масло, 3 връзки пресен лук, 3 домата, 150 г сирене, магданоз, черен пипер, сол.

Овчарска кавърма
16719
 

Последни материали
Виж
МТСГ
Два пъти по-малко са едногодишните договори в земеделието заради пролетния мраз
Седмичен обзор на Софийска Стокова Борса
България е на трето място по доставки, Франция не е изнесла и грам
Износът на мека пшеница от ЕС се срина с 58 на сто от началото на сезона
Испания увеличи до 19 милиона евро помоща за производителите на ядки
Те са над три пъти по-високи спрямо 2018 г.
От днес влизат в сила новите начални цени на земеделските земи. Ето какви са те!
Публикувано е постановлението
Министерството на финансите отпуска през държавния бюджет 10 млн. лв. на МЗХ за държавните магазини
Свързани материали
Виж
Агнешко горски гювеч
Македония плати над 5 милона лева на животновъдите за агнешко и козе месо
След Курбан Байрам
Изкупни цени на жертвените животни от производител в Турция
Мариновани агнешки шишчета
Агне, пълнено с боб
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини