Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мариновани агнешки шишчета

Синор.БГ / 26.05.2025 г.
Мариновани агнешки шишчета

В купа пасираме всички продукти за маринатата, като предварително нарязваме на ситно перата лук. Слагаме месото и тиквичките, покриваме съда и го оставяме да пренощува в хладилник. Отцеждаме продуктите от маринатата и ги нанизваме в реда:агнешко, тиквички, лук. Печем 8-10 мин на скарата като обръщаме периодично и мажем с маринатата.

Продукти за 6 порции: 700 г обезкостена агнешка плешка, нарязана на кубчета, 2 по-малки тиквички, нарязани на 2.5 см. кубчета, 1 средно голяма глава лук; за маринатата: 250 мл зехтин, 50 г лимонов сок, 6 пера пресен лук, 1 с.л. дижонска горчица, 2 с.л. нарязан на ситно пресен естрагон, 1 ч.л. сол

Мариновани агнешки шишчета
7162
 

Последни материали
Виж
Пазарът на царевица е под пресата на рекордна американска реколта
Пуск
В средата на септември се открива втората историческа магистрала - до Калотина
Регистрирани са едва 30 производителя
Какво се случва с Планинските продукти – харесвани в Европа и почти неглижирани у нас?
Навреме
Социалното министерство отпуска 14 млн. лв. на доброволците в пожарогасенето
Сменяме сертификат, обясниха от министерството
Сайтът на МЗХ е недостъпен! Има предупреждение за хакери
БАБХ отговори на въпросите на ветеринарите
В ерата на дроновете е смешно държавата да крие как се бори с шарката
Свързани материали
Виж
Агнешко горски гювеч
Македония плати над 5 милона лева на животновъдите за агнешко и козе месо
След Курбан Байрам
Изкупни цени на жертвените животни от производител в Турция
Овчарска кавърма
Агне, пълнено с боб
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини