Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.06.2025 г.

Тиквички плакия

Тиквички плакия

Нарязваме керевиза и морковите на ситно и ги задушаваме до омекване с щипка сол и 3 с.л. олио, като по време на задушаването прибавяме още 2-3 с.л. мазнина. Тиквичките нарязваме на кръгчета и посоляваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка керемидообразно - да се застъпват една друга. Върху тях слагаме задушения зеленчук, смесен със ситно нарязаните лук, копър и магданоз. Покриваме с филийки от доматите и от обеления и почистен от семената лимон. Заливаме с останалото олио и слагаме ястието за 10 мин в гореща фурна, след което заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем още 15 мин. Размиваме брашното в малко студена вода, след това го разреждаме с още вода, за да получим 1 ч.ч. и го сипваме в ястието. Печем още 5-6 мин.

Продукти за 5-6 порции: 1 кг пресни тиквички, 3 моркова, половин глава керевиз, 2 връзки пресен лук, 5-6 домата, 1 с.л. брашно, 15-20 маслини, черен пипер, 1 дафинов лист, 1 лимон, 1 к.ч. олио, магданоз, копър, сол.

Тиквички плакия
1398
 

Последни материали
Виж
Оферта
Министър Тахов да отвори ЦКС-магазините за краставиците на Кабуров
Празникът на билките е в шуменското плато
Заради пантерата Агенцията по горите отмени „Зелени слънца“ на Еньовден
В началото на кампанията
Аврамов: Започваме жътвата с растяща междуфирмена задлъжнялост
Русия отново повдига въпроса за зърнена борса на БРИКС
Тиквички плакия
Министъра на земделието на Северна Македония заяви, че няма злоупотреба със средства
Свързани материали
Виж
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Супа от зрял фасул с тиквички
Подхранване на тиквите, тиквичките и патисоните
Мусака с тиквички
Препоръки за засаждане на тиквичките на открито
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини