Нарязваме керевиза и морковите на ситно и ги задушаваме до омекване с щипка сол и 3 с.л. олио, като по време на задушаването прибавяме още 2-3 с.л. мазнина. Тиквичките нарязваме на кръгчета и посоляваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка керемидообразно - да се застъпват една друга. Върху тях слагаме задушения зеленчук, смесен със ситно нарязаните лук, копър и магданоз. Покриваме с филийки от доматите и от обеления и почистен от семената лимон. Заливаме с останалото олио и слагаме ястието за 10 мин в гореща фурна, след което заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем още 15 мин. Размиваме брашното в малко студена вода, след това го разреждаме с още вода, за да получим 1 ч.ч. и го сипваме в ястието. Печем още 5-6 мин.
Продукти за 5-6 порции: 1 кг пресни тиквички, 3 моркова, половин глава керевиз, 2 връзки пресен лук, 5-6 домата, 1 с.л. брашно, 15-20 маслини, черен пипер, 1 дафинов лист, 1 лимон, 1 к.ч. олио, магданоз, копър, сол.