Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.05.2025 г.

Шницели с гъби

Шницели с гъби

Изчистените пънчета на гъбите нарязваме на ситно и ги задушаваме в половината масло. Месото  измесваме добре с подправките и оформяме шницелите. Овалваме всеки шницел в брашно и нареждаме в намазана с олио тавичка. Запичаме за кратко в умерена фурна, като при нужда ги обръщаме. Вадим шницелите от фурната и намазваме лицевите им страни със смес от разбитото яйце, настъргания кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес  подреждаме шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица разпределяме останалото масло и поръсваме с малко сол. Допичаме така наредените шницели. Сервираме ги с гарнитура от пържени или задушени картофи.

Продукти за 5 порции: 500 г смляно месо  (телешко или смес) , 50 г кашкавал, 100 г брашно, 150 г гъби, 1 яйце, 1 ч.л. олио, 50 г масло, черен пипер и сол на вкус.

Шницели с гъби
3811
 

Последни материали
Виж
Подкрепете петицията!
„Копа Коджека“: Фермерите в ЕС да гласуват за самостоятелен и увеличен бюджет на ОСП
Практика
Пръскане на доматите с борна киселина в летните жеги
Зърнени култури с бъдеще
Новата храна амарант е добър вариант за сеитбообращение и регенеративно земеделие
Той е важен за Еко-НИП
БАБХ пусна актуален списък с 1038 пестициди, разрешени за упоретеба
Планира се и лабораторен хайвер
Стекове, направени от говежди клетки, вече са на пазара, неразличими от традиционните
От началото на сезона обаче е отчетено значително отстъпление
Износът на царевица от Украйна надхвърли 1 милион тона през юни
Свързани материали
Виж
Свински шницели паприка
Вегетариански шницел
Вкусен и лесен шницел от свинско месо
Чилийски шницели
Шницел по холандски
Шницели от кайма и кашкавал
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини