Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Шницели с гъби

Синор.БГ / 09.05.2025 г.
Шницели с гъби

Изчистените пънчета на гъбите нарязваме на ситно и ги задушаваме в половината масло. Месото  измесваме добре с подправките и оформяме шницелите. Овалваме всеки шницел в брашно и нареждаме в намазана с олио тавичка. Запичаме за кратко в умерена фурна, като при нужда ги обръщаме. Вадим шницелите от фурната и намазваме лицевите им страни със смес от разбитото яйце, настъргания кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес  подреждаме шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица разпределяме останалото масло и поръсваме с малко сол. Допичаме така наредените шницели. Сервираме ги с гарнитура от пържени или задушени картофи.

Продукти за 5 порции: 500 г смляно месо  (телешко или смес) , 50 г кашкавал, 100 г брашно, 150 г гъби, 1 яйце, 1 ч.л. олио, 50 г масло, черен пипер и сол на вкус.

Шницели с гъби
6038
 

Последни материали
Виж
На заседание на Управителния съвет на камарата
Илия Проданов е новият председател на БАК
Ремонти ще има при спешност
Заради липсата на проекти в напояването не са заделени средства в Бюджет 2026
Форум
Близо 100 винарни развиват и регионален туризъм
Договорена е доставката на общо около 200 000 тона през февруари и май
Фуражната царевица поскъпна на търгове в Южна Корея спрямо последния
Обявени са днес
ЕК предлага нови пенсионни схеми за по-адекватни доходи
Информационна кампания
И във Врачанско ръст на биофермерите – с 34 на сто повече спрямо 2024 г.
Свързани материали
Виж
Свински шницели паприка
Вегетариански шницел
Вкусен и лесен шницел от свинско месо
Чилийски шницели
Шницел по холандски
Шницели от кайма и кашкавал
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини