Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.05.2025 г.

Шницели с гъби

Шницели с гъби

Изчистените пънчета на гъбите нарязваме на ситно и ги задушаваме в половината масло. Месото  измесваме добре с подправките и оформяме шницелите. Овалваме всеки шницел в брашно и нареждаме в намазана с олио тавичка. Запичаме за кратко в умерена фурна, като при нужда ги обръщаме. Вадим шницелите от фурната и намазваме лицевите им страни със смес от разбитото яйце, настъргания кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес  подреждаме шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица разпределяме останалото масло и поръсваме с малко сол. Допичаме така наредените шницели. Сервираме ги с гарнитура от пържени или задушени картофи.

Продукти за 5 порции: 500 г смляно месо  (телешко или смес) , 50 г кашкавал, 100 г брашно, 150 г гъби, 1 яйце, 1 ч.л. олио, 50 г масло, черен пипер и сол на вкус.

Шницели с гъби
3387
 

Последни материали
Виж
Подписан е протокол за фитосанитарните изисквания при износ на шафран към Китай
България и Китай ще работят интензивно за ускоряване на процедурите за внос на земеделски и хранителни продукти в Китай
С бюджет над 5,8 млн. лева
От 1 до 8 юли ще има втори прием по интервенциите за лозаро-винарския сектор
Любимата храна на японците поскъпна над 2 пъти
Японският министър на земеделието подаде оставка заради шега с ориза
Важно!
До края на юни кабинетът ще приеме два закона, свързани с агросектора
Европейският парламент вдигна с 50% митата за торове от Русия и Беларус
ИАГ
Висока оценка за опазване на местообитанията в българските гори
Свързани материали
Виж
Свински шницели паприка
Вегетариански шницел
Вкусен и лесен шницел от свинско месо
Чилийски шницели
Шницел по холандски
Шницели от кайма и кашкавал
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини