Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.06.2017 г.
Гювеч с наденица
Гювеч с наденица

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Продукти за гювеча: 500 г наденица, 2 тиквички, 2 патладжана, 4 моркова, 10 картофа, 4 домата, 1 глава чесън, 3 глави лук, 1 к.ч. олио, магданоз, чубрица, черен и червен пипер, сол.

805
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Как бизнесът с Румъния спасява родните фермери от фалита
Предстоящо
"Метро" открива кампанията си за директни доставки от фермерите
Полезни съвети
Сиво гниене при ягодите или как гъбичките са в състояние да унищожат реколтата
На 28 юни в София ще се проведе фестивал на семейните ферми
Печалбите на местните търговци на едро почти се изпариха
Слабият износ понижава цените на костилковите плодове в Гърция
Прогноза за времето
До 1 юли жега, от 2-и температурите падат с 20 градуса
Свързани материали
Виж
Гъби в гювечета
Зимен гювеч
Гювеч с ориз и лукчета
Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
Гювеч с картофи
Гъби в гювече
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам