Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.06.2017 г.
Гювеч с наденица
Гювеч с наденица

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Продукти за гювеча: 500 г наденица, 2 тиквички, 2 патладжана, 4 моркова, 10 картофа, 4 домата, 1 глава чесън, 3 глави лук, 1 к.ч. олио, магданоз, чубрица, черен и червен пипер, сол.

1721
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Полезни съвети
От какво се определят вкусовите качества на картофите
Заради силните студове през пролетта
Във Франция прибраха минимална реколта от грозде за последните 60 години
Ръстът на добивите обаче е осигурил по-богата реколта от мека пшеница
Площите със зърнени култури в ЕС са намалели за трети пореден сезон
Винка - красиви прегради
През есента се внасят основно фосфор и калий в овощната градина
Преди първия сняг, растенията трябва да са вкоренени
За да отгледате зимен чесън, засадете го сега
Свързани материали
Виж
Люти гювечета
Пиле в гювече
Гъби в гювечета
Зимен гювеч
Гювеч с ориз и лукчета
Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам