Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зелен гювеч

Синор.БГ / 16.04.2020 г.
Зелен гювеч

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем малко вода и задушаваме на тих огън. Прибавяме червения пипер, ориза и сол, доливаме вода така, че да покрие зеленчуците. Изсипваме ястието в тавичка, покриваме с капак и печем в умерена фурна до готовност.

Продукти: 3 глави лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 4-5 стръка девесил, 500 г гъби, 2 средни тиквички, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 3-4 с.л. олио, сол на вкус.

Зелен гювеч
13920
 

Последни материали
Виж
Установено е едно болно животно в стопанство с 39 близо до границата с Чехия
Огнище на син език при говеда е регистрирано в Полша
Земеделие в поливни условия със Свемар Агро - ключът към сигурна реколта
Статистическият институт понижи рязко оценките за пшеницата и ечемика
Очертава се спад в реколтите от основните зърнени култури в Турция
Производството на зехтин се възстанови
Испания въвежда нови правила за продажбата на зехтин за кампания 2025/26
Съвет ЕС
Министър Тахов с призив за нова помощ от кризисния резерв заради загубите от сушата
Право на отговор
Позиция на МЗХ по повод статия „ От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи“
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини