Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зелен гювеч

Синор.БГ / 16.04.2020 г.
Зелен гювеч

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем малко вода и задушаваме на тих огън. Прибавяме червения пипер, ориза и сол, доливаме вода така, че да покрие зеленчуците. Изсипваме ястието в тавичка, покриваме с капак и печем в умерена фурна до готовност.

Продукти: 3 глави лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 4-5 стръка девесил, 500 г гъби, 2 средни тиквички, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 3-4 с.л. олио, сол на вкус.

Зелен гювеч
14035
 

Последни материали
Виж
Към 2380 фермери са преведени 58,4 млн. лв.
Преведени са субсидиите за био растениевъди – утвърдени и в преход
В област Ловеч ще има 47 генератора
Нов команден пункт за градушки с 28 ракетни площадки се открива в Славяново
Приоритети за чувствителни сектори и аграрни обединения
Готови са насоките за интервенциите за преработка за над 305 млн. евро. Прием - януари
Пилешко, яйца, зехтин, бобови ще се търсят повече
Доклад на ЕК за пазарите до 2035 г.: Производството на свинско месо и вино ще намалее
Нови правила ще улесняват фермерите
ЕП с ключови промени за фермерите: Дори неорана, земята няма да променя предназначението си след 2026 година
Пресконференция
Полша няма да коленичи пред Меркосур, иска компенсация за всеки тон продукция
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини