Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2020 г.

Зелен гювеч

Зелен гювеч

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем малко вода и задушаваме на тих огън. Прибавяме червения пипер, ориза и сол, доливаме вода така, че да покрие зеленчуците. Изсипваме ястието в тавичка, покриваме с капак и печем в умерена фурна до готовност.

Продукти: 3 глави лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 4-5 стръка девесил, 500 г гъби, 2 средни тиквички, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 3-4 с.л. олио, сол на вкус.

Зелен гювеч
12962
 

Последни материали
Виж
Писмата за одобрение по агроекологичните и биологични интервенции са достъпни в СЕУ
Основната част е в табличен вид
МЗХ публикува Ръководство за интегрирано производство на зърнено-житни култури и слънчоглед
Решения на Министерския съвет
Актуализирани са плановете за водите в 4-те басейнови района
Решения на Министерския съвет
Бюджетът дава 2,2 милиона лева за 20-те хиляди семейства, останали без ток
Решения на Министерския съвет
Кабинетът одобри закон за държавните разходи, приложим до приемането на бюджета за 2025 г.
По повод протестите в Бургаско
От БАБХ повторно обясняват, че е невъзможно да плащат за болести извън списъка за имунопрофилактика
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини