Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зелен гювеч

Синор.БГ / 16.04.2020 г.
Зелен гювеч

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем малко вода и задушаваме на тих огън. Прибавяме червения пипер, ориза и сол, доливаме вода така, че да покрие зеленчуците. Изсипваме ястието в тавичка, покриваме с капак и печем в умерена фурна до готовност.

Продукти: 3 глави лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 4-5 стръка девесил, 500 г гъби, 2 средни тиквички, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 3-4 с.л. олио, сол на вкус.

Зелен гювеч
13988
 

Последни материали
Виж
Украйна приключва жътвата за 2025 г. - резултати и прогнози за 2026 г.
Русия отдели близо 3 милиона евро за геномната селекция в животновъдството за 2025
До 30 април 2026 г. НС трябва да внесе годишен отчет
Методиката за поливната вода бе обнародвана. Ето какво следва!
Председателят на Врачанския съюз на зърнопроизводителите
Петър Пешев: За 10 години към фалит са тласнати 40 процента от стопанствата във Врачанско
Предлага се създаването на публично-частни партньорства
Обществени поръчки за 216 млн. лв. на Напоителни системи ЕАД предизвикаха въпросите на депутат
Преработката на слънчоглед в ЕС удари деветгодишното дъно
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини