Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2020 г.

Зелен гювеч

Зелен гювеч

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем малко вода и задушаваме на тих огън. Прибавяме червения пипер, ориза и сол, доливаме вода така, че да покрие зеленчуците. Изсипваме ястието в тавичка, покриваме с капак и печем в умерена фурна до готовност.

Продукти: 3 глави лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 4-5 стръка девесил, 500 г гъби, 2 средни тиквички, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 3-4 с.л. олио, сол на вкус.

Зелен гювеч
13036
 

Последни материали
Виж
Политици и експерти обсъдиха устойчивото управление на рапана и зоните за аквакултури в Черно море
Консултативен съвет ще обсъжда въпросите свързани с водите
МЗХ предвижда изравняване на цената на водата за напояване
До края на юни 2025 г. ДФЗ изплаща всички средства по Кампания 2024
Одобрени са промените при третото изменение на Стратегическия план за земеделието
Общо 8404 производители разпределят над 70 милиона лева
Преведоха средствата за преходната помощ на тютюнопроизводителите
Подкрепа получават 146 земеделски стопани
Преведоха над 1,6 милиона лева за биологично пчеларство за Кампания 2024
Обявява протестна готовност с настояване за достойни работни заплати
Земеделската федерация в Подкрепа е категорично против бюджета
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини