Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2020 г.

Зелен гювеч

Зелен гювеч

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем малко вода и задушаваме на тих огън. Прибавяме червения пипер, ориза и сол, доливаме вода така, че да покрие зеленчуците. Изсипваме ястието в тавичка, покриваме с капак и печем в умерена фурна до готовност.

Продукти: 3 глави лук, 1 връзка пресен лук, 2 връзки лапад, 2 връзки киселец, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 4-5 стръка девесил, 500 г гъби, 2 средни тиквички, 1 к.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 3-4 с.л. олио, сол на вкус.

Зелен гювеч
13386
 

Последни материали
Виж
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Кога обикновената житна пиявица (Oulema melanopa) е опасна ?
Състоянието на германската химическа индустрия се влошава
За извършено деяние през 2024 г. в условията на продължаващо престъпление
Обвиниха жител на лясковско село в кражба на рулонни бали от нива
От МЗХ още не предвиждат бюджет за компенсации, наблягат на диалога
Само 20 овце и 1 коза са докарани на събора на овцевъдите заради болестите
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини