Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Средногорски омлет

Средногорски омлет

 

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Поръсваме с черен пипер и сол. Разбиваме яйцата с млякото, натрошеното сирене, сол, черен пипер. Сгорещяваме маслото,... Прочети повече »

 

Селска баница

Селска баница

 

Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта,  киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки,... Прочети повече »

 

Гювеч с наденица

Гювеч с наденица

 

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно... Прочети повече »

 

Пиле със спанак

Пиле със спанак

 

Задушаваме леко в мазнината нарязаното на парчета пиле. Прибавяме ситно нарязания лук, малко след това обелените и нарязани домати и червения пипер. Посоляваме и заливаме с гореща... Прочети повече »

 

Бялата акация: ароматният доктор

Бялата акация: ароматният доктор

 

Обикновената робиния или псевдоакацията е дърво от семейство Бобови, което достига височина до 20 метра и може да доживее до 100 години. За родина на известната у нас бяла акация... Прочети повече »

 

Алое и мед подобряват кръвното налягане

Алое и мед подобряват кръвното налягане

 

Настойката от алое и мед се приготвя от 600 мл майски мед, 375 мл сок от алое, 675 мл червено вино от сорта Каберне. Трябва да вземете четиригодишно алое, преди да отрежете листата... Прочети повече »

 

Яхния от риба

Яхния от риба

 

Изчистваме рибата, нарязваме я на парчета. Посоляваме. Кипваме парчетата в малко вода за десетина минути. Изваждаме, овалваме ги в брашно. Нарязваме ситно доматите и ги задушаваме... Прочети повече »

 

Баница със свинско месо

Баница със свинско месо

 

Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори. Смиламе месото през едра решетка... Прочети повече »

 

Гъби в гювечета

Гъби в гювечета

 

Поръсваме гъбите с лимонов сок, за да не почерняват. Нарязваме ги на малки парченца и ги запържваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Смесваме жълтъците и сметаната, поръсваме... Прочети повече »

 

Капама от зелен лук

Капама от зелен лук

 

Нарязваме лука на парченца, широки не повече от 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета. В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме... Прочети повече »

 

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

 

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди в наклонен съд. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан,... Прочети повече »

 

Млечна супа с кайма

Млечна супа с кайма

 

Месото измиваме, нарязваме на парчета, заливаме със студена вода и варим заедно с нарязания лук, черния пипер и сол, след това изваждаме и смиламе. Запържваме брашното в олиото,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Спазвайте правилното количество за съответния зеленчук
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам