Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с наденица

Синор.БГ / 19.06.2017 г.

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Продукти за гювеча: 500 г наденица, 2 тиквички, 2 патладжана, 4 моркова, 10 картофа, 4 домата, 1 глава чесън, 3 глави лук, 1 к.ч. олио, магданоз, чубрица, черен и червен пипер, сол.

Гювеч с наденица
13624
 

Последни материали
Виж
Приходите надхвърлят 100 милиона долара, количествата – 14 000 тона
Украйна вдигна над 2 пъти износа на масло през годината
Въпреки резкия ръст на доставките на соево и рапично масло от трети страни
ЕС сви вноса на растителни масла с 10 на сто от началото на сезона
Влезе ли в ритъм сърцето на Европейски съюз?
Седмицата: Протестът на 18 декември, който ще запомним!
Без контролна горска марка, позволително за сеч и превозен билет
Задържаха 4 каруци с незаконни дърва за огрев в землището на Угърчин
За осигуряване на родни продукти с доказан и чист произход за трапезата ни
Изложението за фермери и занаятчии в Ямбол този път ще е по Коледа
При 3319 проверки по законите за горите, лова и опазване на дивеча през ноември
Задържаха 3 каруци и незаконно добити дърва в централна северна България
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини