Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.06.2017 г.

Гювеч с наденица

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Продукти за гювеча: 500 г наденица, 2 тиквички, 2 патладжана, 4 моркова, 10 картофа, 4 домата, 1 глава чесън, 3 глави лук, 1 к.ч. олио, магданоз, чубрица, черен и червен пипер, сол.

Гювеч с наденица
13204
 

Последни материали
Виж
Политици и експерти обсъдиха устойчивото управление на рапана и зоните за аквакултури в Черно море
Консултативен съвет ще обсъжда въпросите свързани с водите
МЗХ предвижда изравняване на цената на водата за напояване
До края на юни 2025 г. ДФЗ изплаща всички средства по Кампания 2024
Одобрени са промените при третото изменение на Стратегическия план за земеделието
Общо 8404 производители разпределят над 70 милиона лева
Преведоха средствата за преходната помощ на тютюнопроизводителите
Подкрепа получават 146 земеделски стопани
Преведоха над 1,6 милиона лева за биологично пчеларство за Кампания 2024
Обявява протестна готовност с настояване за достойни работни заплати
Земеделската федерация в Подкрепа е категорично против бюджета
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини