Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с наденица

Синор.БГ / 19.06.2017 г.

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./  В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Продукти за гювеча: 500 г наденица, 2 тиквички, 2 патладжана, 4 моркова, 10 картофа, 4 домата, 1 глава чесън, 3 глави лук, 1 к.ч. олио, магданоз, чубрица, черен и червен пипер, сол.

Гювеч с наденица
13582
 

Последни материали
Виж
Правата първоначално се учредяват в полза на „България Ер Меинтенанс“
Правителството осигури терен за нови гранични проверки на БАБХ
Решения на МС
Кабинетът одобри парите за язовир „Пясъчник“
Решения на Министерския съвет
Одобрена е новата тарифа за промяна на предназначението на земеделските земи
С постановление от днес
Няма да има увеличение на таксите на БАБХ! Запазват се, но в евро
Националната федерация „Земеделие и горско стопанство“ към „Подкрепа“
Протест на нископлатените служители в земеделието пред Триъгълника на властта
На 9 декември в София
Съюзът по хранителна промишленост отбелязва 60-годишен юбилей
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини