С настъпването на пролетта търговията с луковици на цветя разцъфтява. По-високите температури и по-дългите дни водят до нов интерес от страна на цветарите, търговците на дребно и... Прочети повече »
Лупината, известна още като вълчи боб, принадлежи към семейство Бобови. Родът наброява около 300 вида едногодишни, двугодишни или многогодишни тревисти растения. Най-голямо разнообразие... Прочети повече »
За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
Обелваме картофите (ако са стари), отрязваме им дъно и ги издълбаваме. Леко посоляваме. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото до омекване. Прибавяме ситно нарязаните магданоз,... Прочети повече »
Сваряваме месото в 2-3 ч.ч. леко подсолена вода, след което го изваждаме и го нарязваме на порции, а бульона прецеждаме. Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките... Прочети повече »
Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.Нарязваме лука на филийки и го задушаваме 10 мин в малко мазнина заедно с настърганите моркови и нарязаните чушки. Прибавяме скилидките... Прочети повече »
Паякообразните акари предпочитат горещо и сухо време. Те могат да попаднат в оранжерията или градината чрез разсада или от съседни заразени растения. Разпространяват се много бързо... Прочети повече »
Много често по плодовете на пипера се появяват пукнатини, които не само влошават външния вид на чушките, но понякога може да повлияят на вкусовите качества и трайността им. Причините... Прочети повече »
Брашнестата мана, известна още като бяла мана, е гъбично заболяване, което засяга листата, стъблата и плодовете на краставиците. То води до значително намаляване на добивите, влошаване... Прочети повече »