Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в леко подсолена вода, най-добре в тенджера под налягене. Когато поомекне, го изваждаме и го прехвърляме в глинен гювеч. Нарязваме зеленчуците и последователно ги запържваме в сгорещената мазнина, след което ги прехвърляме в гювеча. Слагаме подправките (без магданоза) и наливаме от бульона, в който е вряло месото, докато покрие продуктите. Захлупваме и печем в умерена фурна. Заливаме готовия гювеч с яйцата, разбити с киселото мляко, содата и брашното. Връщаме го във фурната, за да се запече заливката, и след това го поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: 750 г по-тлъсто говеждо месо, 4-5 глави лук, 2-3 домата, 2-4 чушки, 2-3 картофа, 100 г зелен фасул, 100 г краве масло, 1 кофичка кисело мляко, 2 с.л. брашно, 1-2 щипки сода бикарбонат, 1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, джоджен, черен пипер, сол.