Сваряваме зелевите листа в леко подсолена вода. Нарязваме гъбите ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След изпаряване на водата, сипваме настърганите домати и ориза. Доливаме с гореща вода и посоляваме. Варим до набъбването на ориза и добавяме сварените и нарязани на кубчета картофи, граха, ситно нарязани магданоз и джоджен. Поръсваме с черен пипер и много добре разбъркваме сместа. Сипваме на дъното на пръстен гювеч малко вода и покриваме с половината зелеви листа. Изсипваме върху тях сместа и покриваме с останалите зелеви листа. Печем в умерена фурна.
Продукти: 250 г гъби, половин глава целина, 1-2 глави лук, 4 средно големи домата, 4 по-големи картофа, 4 с.л. грах от консерва, 5-6 по-големи зелеви листа, 1 непълна ч.ч. ориз, 5 с.л. олио, магданоз, джоджен, черен пипер, сол; за заливката: 2 яйца, 4 с.л. прясно мляко.