Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.07.2020 г.

Гъби със зарзават в пръстен гювеч

Гъби със зарзават в пръстен гювеч

Сваряваме зелевите листа в леко подсолена вода. Нарязваме гъбите ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След изпаряване на водата, сипваме настърганите домати и ориза. Доливаме с гореща вода и посоляваме. Варим до набъбването на ориза и добавяме сварените и нарязани на кубчета картофи, граха, ситно нарязани магданоз и джоджен. Поръсваме с черен пипер и много добре разбъркваме сместа. Сипваме на дъното на пръстен гювеч малко вода и покриваме с половината зелеви листа. Изсипваме върху тях сместа и покриваме с останалите зелеви листа. Печем в умерена фурна.

Продукти: 250 г гъби, половин глава целина, 1-2 глави лук, 4 средно големи домата, 4 по-големи картофа, 4 с.л. грах от консерва, 5-6 по-големи зелеви листа, 1 непълна ч.ч. ориз, 5 с.л. олио, магданоз, джоджен, черен пипер, сол; за заливката: 2 яйца, 4 с.л. прясно мляко.

Гъби със зарзават в пръстен гювеч
4030

Последни материали
Виж
Цените на яйца на дребно и едро в страната
ИАГ призовава всички ловци към стриктно спазване на противопожарните правила в горските територии
Започват масови проверки по време на ловните излети
Неприятели по ябълките и крушите през август
С какво да пръскаме болните зеленчуци през август
Обзор 4-7 август 2020 г.
Леко поскъпване на слънчогледа на Софийска стокова борса
Fun Навън Фест 2020
От 14 до 16 август в Трявна ще има фестивал за деца и родители
Свързани материали
Виж
При пропуски в растителната защита болестите не прощават!
Полезни съвети
Как да се отървем от гъбните комари по разсада и цветята
Бързо, лесно и вкусно
Яхния с наденица и гъби
Задушена тиква с гъби
Гъбена супа по селски
Канелата може да помогне за решаване на проблеми в градината
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам