Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Заек по манастирски

Синор.БГ / 20.12.2021 г.
Заек по манастирски

Изчистваме и измиваме заека. Заливаме го с марината, приготвена от равни количества оцет и вода, дафиновите листа и няколко зърна черен пипер. Оставяме го да кисне една нощ, след кото го изплакваме със студена вода. Нарязваме заека на порции и ги задушаваме в мазнината и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина последователно слагаме ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре, размито с малко вода, и леко препеченото брашно. Заливаме сместа с виното и малко вода и кипваме на огъня. Прибавяме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист и лимоновите резенчета. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прехвърляме сместа в пръстен гювеч и нареждаме отгоре парчетата месо. Захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме 1 час и 30 мин в умерена фурна.

Продукти: 1 заек (около 1,5 кг), 2-3 моркова, 2 глави лук, половин лимон, 1-2 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 250 г гъби, половин глава целина, 100 г сланина, 1 к.ч. олио, 1 к.ч. вино, 1 к.ч. оцет, 1 с.л. доматено пюре, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол.

Заек по манастирски
21241
 

Последни материали
Виж
При 3319 проверки по законите за горите, лова и опазване на дивеча през ноември
Задържаха 3 каруци и незаконно добити дърва в централна северна България
Въпреки спада на изпратените количества за чужбина от януари до ноември
Износът на птиче месо от Украйна надхвърли 1 милиард долара
Икономисани са средства на стойност до 250 милиона долара
През тази година Египет сви вноса на пшеница със 17 на сто
Търгът за хлебна пшеница бе отменен и пренасрочен за 23 декември
Йордания пак закупи само половината от планирания фуражен ечемик
Предстои унищожаването им съгласно действащото законодателство
Иззеха над половин тон внасяни от Сърбия храни без нужните документи
До тук ЕК е раздала 178 млн.
МЗХ очаква отговор от Брюксел за европейска помощ за царевицата
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини