Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.12.2021 г.

Заек по манастирски

Заек по манастирски

Изчистваме и измиваме заека. Заливаме го с марината, приготвена от равни количества оцет и вода, дафиновите листа и няколко зърна черен пипер. Оставяме го да кисне една нощ, след кото го изплакваме със студена вода. Нарязваме заека на порции и ги задушаваме в мазнината и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина последователно слагаме ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре, размито с малко вода, и леко препеченото брашно. Заливаме сместа с виното и малко вода и кипваме на огъня. Прибавяме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист и лимоновите резенчета. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прехвърляме сместа в пръстен гювеч и нареждаме отгоре парчетата месо. Захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме 1 час и 30 мин в умерена фурна.

Продукти: 1 заек (около 1,5 кг), 2-3 моркова, 2 глави лук, половин лимон, 1-2 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 250 г гъби, половин глава целина, 100 г сланина, 1 к.ч. олио, 1 к.ч. вино, 1 к.ч. оцет, 1 с.л. доматено пюре, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол.

Заек по манастирски
12273

Последни материали
Виж
Заради намалялата разлика в цените спрямо палмовото масло
Индия е закупила рекордни количества слънчогледово масло през януари
Извършителят от Чирпан е задържан за 24 часа
Разкриха светкавично кражба на кобила и каруца в Старозагорско
Във Врачанско не пропускат и зайците при групов лов на хищници
Иззеха забранени ловни средства от бракониер в Бургаско
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 31 януари – 3 февруари 2023 година
Продавачите на хлебна пшеница на борсата вдигнаха офертите със 100 лева на тон
Фонд „Земеделие”
Вторият транш за акциза от 9 млн. лева е пуснат по сметките
Стратегически план
Пореден шанс за протеиновите култури да се настанят на пазара
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Маринован печен заек
Заек по ловджийски
Припомнете си правилата
От събота може да се ловува дребен дивеч, а след 1 януари и в сряда
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам