Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.05.2016 г.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш

Нарязваме лука на ситно и го сипваме в тавичка със сгорещена мазнина. Задушаваме, докато омекне. Прибавяме двете консерви и оставяме сместа да ври, докато се изпари част от течността. Добавяме натрошеното сирене и половината от ситно нарязания магданоз. Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното и киселото мляко и с брашното. Посоляваме гювеча и залива с приготвения сос. Печем на силна фурна. След изпичане поръсваме с останалия магданоз.

Продукти: 1/2 буркан паприкаш, 1/2 буркан домати, 2 кафени чашки олио, 1 стрък праз лук, 150 г сирене, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, половин връзка магданоз, сол.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
9781
 

Последни материали
Виж
Министър Вътев: ЕК да направи цялостна оценка на правилата за Зелената сделка и въздействието й върху земеделието
При подготовката
Грешки, които можем да избегнем при отглеждане на разсада
Среща в МС до края на седмицата
Браншът ще търси политическа подкрепа от Денков и Габриел за законовите промени
ДЗЕС 6 е препъни камъкът
Кампанията за 2024 г. ще се забави, ако корекциите в Стратегическия план не бъдат одобрени до средата на март
В МЗХ се проведе пето заседание на Консултативния съвет по поземлени отношения
Около 3 хиляди декара от държавния фонд може да се предоставят на градинари
Анализ
Реколтата от рапица в Европа през 2024 г. пада, но при цените има оптимизъм
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини