Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш

Синор.БГ / 09.05.2016 г.

Нарязваме лука на ситно и го сипваме в тавичка със сгорещена мазнина. Задушаваме, докато омекне. Прибавяме двете консерви и оставяме сместа да ври, докато се изпари част от течността. Добавяме натрошеното сирене и половината от ситно нарязания магданоз. Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното и киселото мляко и с брашното. Посоляваме гювеча и залива с приготвения сос. Печем на силна фурна. След изпичане поръсваме с останалия магданоз.

Продукти: 1/2 буркан паприкаш, 1/2 буркан домати, 2 кафени чашки олио, 1 стрък праз лук, 150 г сирене, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, половин връзка магданоз, сол.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
10833
 

Последни материали
Виж
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Заседанието е на 22 септември
Земеделските министри в ЕС обсъждат спорната ОСП 2028-2034 г.
Втора част за плащанията в миналогодишната кампания
Едва 69 млн. лв. са преведени за плодове и зеленчуци през 2024 г.
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Земеделците ще заложат на бутикови култури
Людмил Работов: Ще намалим площите с рапица, ако въобще имаме шанс да я засеем
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини