Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.05.2016 г.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш

Нарязваме лука на ситно и го сипваме в тавичка със сгорещена мазнина. Задушаваме, докато омекне. Прибавяме двете консерви и оставяме сместа да ври, докато се изпари част от течността. Добавяме натрошеното сирене и половината от ситно нарязания магданоз. Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното и киселото мляко и с брашното. Посоляваме гювеча и залива с приготвения сос. Печем на силна фурна. След изпичане поръсваме с останалия магданоз.

Продукти: 1/2 буркан паприкаш, 1/2 буркан домати, 2 кафени чашки олио, 1 стрък праз лук, 150 г сирене, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, половин връзка магданоз, сол.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
10444
 

Последни материали
Виж
Политици и експерти обсъдиха устойчивото управление на рапана и зоните за аквакултури в Черно море
Консултативен съвет ще обсъжда въпросите свързани с водите
МЗХ предвижда изравняване на цената на водата за напояване
До края на юни 2025 г. ДФЗ изплаща всички средства по Кампания 2024
Одобрени са промените при третото изменение на Стратегическия план за земеделието
Общо 8404 производители разпределят над 70 милиона лева
Преведоха средствата за преходната помощ на тютюнопроизводителите
Подкрепа получават 146 земеделски стопани
Преведоха над 1,6 милиона лева за биологично пчеларство за Кампания 2024
Обявява протестна готовност с настояване за достойни работни заплати
Земеделската федерация в Подкрепа е категорично против бюджета
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини