Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.05.2016 г.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш

Нарязваме лука на ситно и го сипваме в тавичка със сгорещена мазнина. Задушаваме, докато омекне. Прибавяме двете консерви и оставяме сместа да ври, докато се изпари част от течността. Добавяме натрошеното сирене и половината от ситно нарязания магданоз. Отделно разбиваме яйцата и ги смесваме с прясното и киселото мляко и с брашното. Посоляваме гювеча и залива с приготвения сос. Печем на силна фурна. След изпичане поръсваме с останалия магданоз.

Продукти: 1/2 буркан паприкаш, 1/2 буркан домати, 2 кафени чашки олио, 1 стрък праз лук, 150 г сирене, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, половин връзка магданоз, сол.

Овчарски гювеч със стерилизирани домати и паприкаш
10053
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини