Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2020 г.

Гювеч с пиле

Гювеч с пиле

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан на кубчета и отцеден. Слагаме също така нарязаните на тънки филийки домати, нарязаните на кръгчета картофи, нарязаната на кубчета целина и ситно нарязаните чесън и листа от магданоз и целина. Посоляваме и подправяме с чубрицата и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и задушаваме 20 мин на умерен огън. Прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Продукти за 6-8 порции: 1 пиле, 1 к.ч. олио, 2 глави лук, 2 зелени чушки, 2 моркова, 1 патладжан, 3 домата, 1 парче целина, 2-3 скилидки чесън, 1-2 листа от целина, 3-4 картофа, 1 ч.л. стрита чубрица, магданоз, черен пипер, сол.

Гювеч с пиле
12353
 

Последни материали
Виж
Политици и експерти обсъдиха устойчивото управление на рапана и зоните за аквакултури в Черно море
Консултативен съвет ще обсъжда въпросите свързани с водите
МЗХ предвижда изравняване на цената на водата за напояване
До края на юни 2025 г. ДФЗ изплаща всички средства по Кампания 2024
Одобрени са промените при третото изменение на Стратегическия план за земеделието
Общо 8404 производители разпределят над 70 милиона лева
Преведоха средствата за преходната помощ на тютюнопроизводителите
Подкрепа получават 146 земеделски стопани
Преведоха над 1,6 милиона лева за биологично пчеларство за Кампания 2024
Обявява протестна готовност с настояване за достойни работни заплати
Земеделската федерация в Подкрепа е категорично против бюджета
Свързани материали
Виж
Въвеждаме мита за американски селскостопански продукти
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Пилешки гърди по италиански
Пилешки гърди по италиански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини