Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2020 г.

Гювеч с пиле

Гювеч с пиле

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан на кубчета и отцеден. Слагаме също така нарязаните на тънки филийки домати, нарязаните на кръгчета картофи, нарязаната на кубчета целина и ситно нарязаните чесън и листа от магданоз и целина. Посоляваме и подправяме с чубрицата и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и задушаваме 20 мин на умерен огън. Прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Продукти за 6-8 порции: 1 пиле, 1 к.ч. олио, 2 глави лук, 2 зелени чушки, 2 моркова, 1 патладжан, 3 домата, 1 парче целина, 2-3 скилидки чесън, 1-2 листа от целина, 3-4 картофа, 1 ч.л. стрита чубрица, магданоз, черен пипер, сол.

Гювеч с пиле
12380
 

Последни материали
Виж
Пазарът на земята е пред парализа заради срива на фермерските доходи
След среща в министерството
Йордан Кръстанов, БАПОП: Искаме помощ от МЗХ да складираме по-евтин летен газ в Чирен
Анализатори разглеждат 2 варианта за развитието на пазара до края на юни
Цените за износ на царевица от Украйна се понижават след активен ръст
Цената на търга в Сирия падна до 260 долара за тон
Българската хлебна пшеница отново спечели търга в Йордания
Износът на Турция за България се е увеличил с 21,85 % през 2024 г.
Цените на жилищата се увеличават най-бързо в Русе
Свързани материали
Виж
САЩ премахват административните ограничения в скоростта на производство на свинско и птиче месо
Въвеждаме мита за американски селскостопански продукти
Пиле с картофи
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Пилешки гърди по италиански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини