Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.05.2021 г.

Патладжани по гръцки

Патладжани по гръцки

Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и  оставяме "да почиват" 4 часа. Отстраняваме по-голямата част от едрата сол, поливаме всеки от патладжаните с по 1 с. л. зехтин и ги слагаме за 1 час във фурната, загрята на 150 градуса. След като се изпекат, ги разрязваме на 2 по дължина и слагаме във вътрешността им филетата аншоа. Отново поливаме с малко зехтин и ги сервираме горещи или леко изстинали.

Продукти за 4 порции: 4 патладжана, няколко дафинови листа, 2-3 клонки прясна чубрица, 12 с. л. зехтин, 8 филета маринована в зехтин аншоа.

Патладжани по гръцки
11585

Последни материали
Виж
Отново актуализират цените по училищните схеми със закъснение
Защо земеделка продаде биологично отглежданите сливи за ракия вместо за българските деца
С инвестиции на горските
Ремонтът на екопътеката до Стобските пирамиди е пред приключване
Щетите, нанесени от бракониера, се разпростират и извън границите на страната ни
Заловиха бракониер, убил десетки застрашени от изчезване птици и бозайници
Съвети към градинаря
Коренов акар унищожава лука през зимата
Кораб, натоварен с торове, заседна на скалите до Камен бряг
Торовите заводи спират работа заради скъпия газ
От януари 2022 г. токът за бита ще поскъпне поне с 50%, предвижда енергиен експерт
Свързани материали
Виж
Пълнени постни патладжани
Защо не завръзват плодове на патладжана?
Разядка с патладжан
Защо и кога е необходимо ръчно опрашване на растенията?
Панирани патладжани с плънка
Практика
Основни проблеми при отглеждане на разсад за патладжан
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам