Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.08.2023 г.

Кюфтета от тиквички и патладжани

Кюфтета от тиквички и патладжани

Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно. Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно с настъргания лук, нарязания магданоз, натрошеното сирене и брашното. Прибавяме яйцата и посипваме със смлян черен пипер. Измесваме добре, оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим във врящо олио. 

Продукти за 4 порции:2 големи патладжана, 2 тиквички, 1-2 глави лук, 1 к.ч. ситно натрошено краве сирене, 1 с.л. брашно, 2-3 яйца, магданоз, черен пипер и сол на вкус, брашно за овалване, олио за пържене.

Кюфтета от тиквички и патладжани
5244

Последни материали
Виж
С акцент върху пресните домати, краставици и чушки
Родни оранжерийни производители се представят на изложение в Испания
При проверки по бургаски и варненски язовири са извадени над 40 мрежи
Дариха 640 кила уловена от бракониери риба за изхранване на животни в зооклиника
При ожънати близо 80 на сто от площите
Добивите от слънчогледа в Добричко продължават да намаляват
Засилват проверките в горите в активния период на снабдяване с дърва за огрев
В Ловешко задържаха камион с 50 кубика незаконна дървесина
Обраха слънчогледова нива на бившия зам. аграрен министър Тодор Джиков
Обектът не е регистриран за приготвянето на такъв тип храна на място
В пловдивската ОДБХ се задействаха по случая с натровените с дюнери деца в Карловско
Свързани материали
Виж
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Арменски панирани кюфтета
Кюфтенца по овчарски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам