Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.05.2021 г.

Патладжани по гръцки

Патладжани по гръцки

Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и  оставяме "да почиват" 4 часа. Отстраняваме по-голямата част от едрата сол, поливаме всеки от патладжаните с по 1 с. л. зехтин и ги слагаме за 1 час във фурната, загрята на 150 градуса. След като се изпекат, ги разрязваме на 2 по дължина и слагаме във вътрешността им филетата аншоа. Отново поливаме с малко зехтин и ги сервираме горещи или леко изстинали.

Продукти за 4 порции: 4 патладжана, няколко дафинови листа, 2-3 клонки прясна чубрица, 12 с. л. зехтин, 8 филета маринована в зехтин аншоа.

Патладжани по гръцки
18740
 

Последни материали
Виж
Българското зърно отново е с най-атрактивната цена
Египет напазарува 770 хил.тона черноморска пшеница
По време на сеитбата торът и семената се разделят прецизно чрез система с двоен нож
От Канада до Европа: No-till сеялките Vаderstad Seed Hawk стъпват в България
Мотивирана критика
От НАЗ настояват за оставката на зам. министър Таня Георгиева поради несправяне с работата
Актуално по темата
Основни правила за поливане на растенията в горещините
Координация с пожарникарите
Зърнопроизводителите ще се включат в борбата с пожарите
А в магазините се продават по 30-32 лв. за килограм
Цената на малините от производител до търговец на едро скача с 250 процента. ЕС трябва да чуе това!
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини