Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.05.2021 г.

Патладжани по гръцки

Патладжани по гръцки

Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и  оставяме "да почиват" 4 часа. Отстраняваме по-голямата част от едрата сол, поливаме всеки от патладжаните с по 1 с. л. зехтин и ги слагаме за 1 час във фурната, загрята на 150 градуса. След като се изпекат, ги разрязваме на 2 по дължина и слагаме във вътрешността им филетата аншоа. Отново поливаме с малко зехтин и ги сервираме горещи или леко изстинали.

Продукти за 4 порции: 4 патладжана, няколко дафинови листа, 2-3 клонки прясна чубрица, 12 с. л. зехтин, 8 филета маринована в зехтин аншоа.

Патладжани по гръцки
18241

Последни материали
Виж
България се въздържа за новите геновни практики
С още 4 държави искаме да има украинска помощ за фермерите през цялата 2024 г.
ДФЗ
Може да затваряте зявленията с подадени фактури за две екосхеми
Съвети към градинаря
Грешки, които често допускаме в есенните грижи за малините
Очаква се прегласуване на член 9
Парламентът е в шах заради новите осигуровки за земеделските производители
„Празника на пелина“ ще се проведе тази събота в село Змейово
Предстоящо
От 17 до 20 януари 2024 г. ще се проведе 16-ият Глобален форум за прехрана и земеделие
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини