Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Патладжани по гръцки

Синор.БГ / 27.05.2021 г.
Патладжани по гръцки

Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и  оставяме "да почиват" 4 часа. Отстраняваме по-голямата част от едрата сол, поливаме всеки от патладжаните с по 1 с. л. зехтин и ги слагаме за 1 час във фурната, загрята на 150 градуса. След като се изпекат, ги разрязваме на 2 по дължина и слагаме във вътрешността им филетата аншоа. Отново поливаме с малко зехтин и ги сервираме горещи или леко изстинали.

Продукти за 4 порции: 4 патладжана, няколко дафинови листа, 2-3 клонки прясна чубрица, 12 с. л. зехтин, 8 филета маринована в зехтин аншоа.

Патладжани по гръцки
19600
 

Последни материали
Виж
МЗХ кани за участие в изложението
Първо издание на Националният Био Фест: Българско био в парка „Марно поле“
Доклад на Синор.БГ
Фермери срещу фермери: Гръмотевицата в парламента и битката за субсидиите
От началото на настоящия селскостопански сезон до 12 септември
Пшеницата остава основната култура в износа на зърно от Украйна
БАБХ провежда срещу със стопани в съседни на засегнатите области
Проверяват за нелегален внос на животни по границата с Гърция
Ще бъде представена широка гама от биологични и натурални продукти
Организират Национален Био Фест във Велико Търново в края на септември
Няма пострадали хора, движението е пренасочено през Дупница
Ремаркето на камион с брашно изгоря на автомагистрала
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини