Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Свинско месо с патладжани

Синор.БГ / 12.07.2023 г.
Свинско месо с патладжани

Почистваме, измиваме и нарязваме патладжаните на колелца. Посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивата им вода, след което ги измиваме и подсушаваме. Сгорещяваме олио и ги запържваме в него заедно със скилидките чесън. Сипваме 1 ч. ч. пилешки бульон и ги оставяме да се задушават. Отделно нарязваме месото на хапки, поръсваме го със сол и черен пипер и го запържваме в олио до зачервяване, след което ги изсипваме в тавичка. Върху тях на равномерен пласт сипваме патладжаните, отгоре нареждаме доматите, нарязани на филийки и заливаме с останалия пилешки бульон. Добавяме 2-3 с.л. олио и нареждаме топеното сирене, нарязано на филийки. Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност.

Продукти: 600 г свинско месо, 200 г топено сирене, 2-3 патладжана, 3-4 домата, 4-5 скилидки чесън, олио, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон от кубче.

Свинско месо с патладжани
9750
 

Последни материали
Виж
Първото подпомагане през 2025 г.
ДФЗ отпуска над 45,6 млн. лева помощи за говеда, биволи, овце и кози
Работещите по места
С мирен протест чиновници от ДФЗ искат 30% увеличение на заплатите
Кампания
От WWF ще инструктират хората как да се държат, ако видят мечки в гората
Министърът отговаря
Магазин за хората ЕАД ще залага на онлайн продажби, както и В2В търговия
Цената ѝ е надолу със 7,5%
България е трето място в ЕС по износ на пшеница след Франция и Румъния
Различни интервенции
Последен срок да подавате проекти за създадени групи и организации на производителите
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Манастирска яхния
Гювеч с ориз и лукчета
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пълнен лук по добруджански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини