Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.07.2023 г.

Свинско месо с патладжани

Свинско месо с патладжани

Почистваме, измиваме и нарязваме патладжаните на колелца. Посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивата им вода, след което ги измиваме и подсушаваме. Сгорещяваме олио и ги запържваме в него заедно със скилидките чесън. Сипваме 1 ч. ч. пилешки бульон и ги оставяме да се задушават. Отделно нарязваме месото на хапки, поръсваме го със сол и черен пипер и го запържваме в олио до зачервяване, след което ги изсипваме в тавичка. Върху тях на равномерен пласт сипваме патладжаните, отгоре нареждаме доматите, нарязани на филийки и заливаме с останалия пилешки бульон. Добавяме 2-3 с.л. олио и нареждаме топеното сирене, нарязано на филийки. Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност.

Продукти: 600 г свинско месо, 200 г топено сирене, 2-3 патладжана, 3-4 домата, 4-5 скилидки чесън, олио, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон от кубче.

Свинско месо с патладжани
8764
 

Последни материали
Виж
Подробности за сделката се очакват в началото на 2025 година
Нидерландски млечен кооператив се слива с по-малък белгийски конкурент
Както и при всички основни зърнени и маслодайни култури
ЕК продължава да понижава оценката си за реколтата от мека пшеница в ЕС
Йордания отказа офертите за пореден път, но закупи скъпо фуражен ечемик
Българската пшеница пак печели търга в Тунис при слаб спад на цените
Меден сулфат за градината - полза и вреда
Бюджетът по процедурата е 53 млн. лв.
162 проекта за близо 70 млн. лв. по подмярка 4.2. минават на следващ етап
Интервенцията ОПДУ
ДФЗ преведе 584 716 777 лв. на площ в подкрепа на доходите
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с праз и маслини
Зрял фасул със сланина
Бамя с домати и чесън
Гълъби по манастирски
Пълнени тиквички
Ароматна дроб сарма
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини