Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.07.2023 г.

Свинско месо с патладжани

Свинско месо с патладжани

Почистваме, измиваме и нарязваме патладжаните на колелца. Посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивата им вода, след което ги измиваме и подсушаваме. Сгорещяваме олио и ги запържваме в него заедно със скилидките чесън. Сипваме 1 ч. ч. пилешки бульон и ги оставяме да се задушават. Отделно нарязваме месото на хапки, поръсваме го със сол и черен пипер и го запържваме в олио до зачервяване, след което ги изсипваме в тавичка. Върху тях на равномерен пласт сипваме патладжаните, отгоре нареждаме доматите, нарязани на филийки и заливаме с останалия пилешки бульон. Добавяме 2-3 с.л. олио и нареждаме топеното сирене, нарязано на филийки. Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност.

Продукти: 600 г свинско месо, 200 г топено сирене, 2-3 патладжана, 3-4 домата, 4-5 скилидки чесън, олио, черен пипер, 2 ч.ч. пилешки бульон от кубче.

Свинско месо с патладжани
9218
 

Последни материали
Виж
Агнешки кебапчета
Изключение се очаква при скъпата царевица след значимо разширяване на площите
Сушата натиска прогнозите за реколтата от зърно в Турция
Въпреки отчетените значими ръстове в по-малки производителки
Запасите от ябълки и круши в Европа са под миналогодишните
Тази нощ тръгнах в 2:30 ч за борсата
Златан Караиванов: Искаме да направим кооператив на ягодата в Кричим, но има проблем
Препоръки за засаждане на тиквичките на открито
Лидери са слънчогледът с 3,5 милиона и царевицата с 2,9 милиона хектара
Фермерите в Украйна засяха близо 10 милиона хектара с пролетни култури
Свързани материали
Виж
Гювеч с ориз и лукчета
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пълнен лук по добруджански
Зрял фасул с праз и маслини
Зрял фасул със сланина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини