Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.10.2023 г.

Патладжани с чесън и лук

Патладжани с чесън и лук

Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината, докато лука стане прозрачен. Прибавяме 2 обелени и ситно нарязани домати. След 10 мин прибавяме червения пипер и едро нарязания магданоз. С приготвената смес пълним разрезите в патладжаните, а остатъка изсипваме в тавичка. Върху нея нареждаме останалите домати, нарязани на филийки и патладжаните. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 4 големи патладжана, 5-6 глави лук, 1 глава чесън, 5-6 домата, 1 1/2к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. едро нарязан магданоз, сол.

Патладжани с чесън и лук
4015
 

Последни материали
Виж
Информационни срещи
Фермери към администрацията: Вашите грешки от Кампания 2023 година ни струват много пари!
Средствата за останалите 177 стопани ще бъдат преведени след края на административните проверки
3 192 стопани получиха общо над 5,1 млн. лева за зимни пръскания
Хитра измама
Трима италианци регистрирали земята на военновъздушната база Сигонела за субсидии
Мелиоративните мрежи в Украйна станаха със статут на недвижим имот
„Оптиком“ поема продажбите на австрийския лидер в износа на техника APV
Предстоящо
Официалното начало на жътвата ще се даде на 11 юни в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
От какво зависи големината на посадъчните ями на различните зеленчуци?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини