Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Патладжани с чесън и лук

Синор.БГ / 26.10.2023 г.
Патладжани с чесън и лук

Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината, докато лука стане прозрачен. Прибавяме 2 обелени и ситно нарязани домати. След 10 мин прибавяме червения пипер и едро нарязания магданоз. С приготвената смес пълним разрезите в патладжаните, а остатъка изсипваме в тавичка. Върху нея нареждаме останалите домати, нарязани на филийки и патладжаните. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 4 големи патладжана, 5-6 глави лук, 1 глава чесън, 5-6 домата, 1 1/2к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. едро нарязан магданоз, сол.

Патладжани с чесън и лук
8535
 

Последни материали
Виж
Гръцките фермери няма да получат пари докато не приключи разследването на OLAF
Сливите с най-висока ставка
Заявления за помощ заради измръзвание и слани се подават до 5 ноември
На 16 октомври
Нищо интересно в земеделието: Депутатите обсъждат Закона за храните
И фирми за храни се представиха в Япония
България впечатли света на ЕКСПО 2025 в Осака с иновации, култура и вкус
От 15 октомври
Тол системата ще мери в движение камионите над 3,5 тона
Тема с продължение
Собствениците на земеделска земя са против ултиматумите в диалога с администрацията
Свързани материали
Виж
Защо патладжаните имат горчив вкус?
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини