Загряваме фурната на 120 градуса. Месото няразано на хапки или стекове овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме олиото и изпържваме месото от всички страни до румена коричка, след това го слагаме за 60 мин във фурната. Загряваме маслото, изпържваме едро нарязаните гъби и ги слагаме в чиния. В същата мазнина изпържваме лука с чесъна, добавяме нарязаните на кубчета моркови и дафиновите листа, запържваме леко, заливаме с коняка и бульона и варим 10 мин. Връщаме гъбите и подправяме със сол и черен пипер. Поднасяме месото заедно със зеленчуците.
Продукти: 1 кг обезкостено телешко месо, сол, смлян черен пипер, 3 с.л. олио, 300 г различни гъби най-добре диворастящи, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 3 моркова, парче целина, 2 с.л. масло, 2 дафинови листа, 6 с.л. коняк, 150 мл месен бульон