Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Български борш

Синор.БГ / 21.11.2023 г.
Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти за до 6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
8699
 

Последни материали
Виж
Нидерландия дава над 10 милиона евро за роботизация на селското стопанство
Становище
Бизнесът изригва срещу поредната „тиха данъчна бомба“ в проектобюджета за 2026 г.
Търговците чакат сделка за още 500 хил.тона през декември
Египет напазарува 500 хил. тона черноморска пшеница, част българска
Химическата индустрия в Германия навлиза в дълбока криза през октомври
В „Държавен вестник“
Новите такси за технически преглед на земеделски машини влизат в сила
Кодекс Алиментариус прие нови световни стандарти за безопасност и качество на храните
Свързани материали
Виж
Български борш
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини