Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Български борш

Синор.БГ / 21.11.2023 г.
Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти за до 6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
8685
 

Последни материали
Виж
Позиция
Съвет ЕС: България иска ясни екоизисквания без излишна тежест за фермерите
Отговор на въпрос на Синор.бг
Само едно от 20-те сдружения за напояване кандидатства за инвестиции по Стратегическия план
JRC MARS Bulletin, октомври 2025
Разочароващ сезон за летните култури в Югоизточна Европа
Отговор на ДФЗ
Първите субсидии за малките фермери – до два месеца след договорите
Люксембург - Съвет на министрите на земеделието и рибарството
Гърция призова за активиране на всички европейски механизми за подкрепа на животновъдството
80 години Аграрен университет – Пловдив: Традициите срещат иновациите
Свързани материали
Виж
Български борш
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини