Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.11.2023 г.

Български борш

Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти за до 6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
8231
 

Последни материали
Виж
Подписан е протокол за фитосанитарните изисквания при износ на шафран към Китай
България и Китай ще работят интензивно за ускоряване на процедурите за внос на земеделски и хранителни продукти в Китай
С бюджет над 5,8 млн. лева
От 1 до 8 юли ще има втори прием по интервенциите за лозаро-винарския сектор
Любимата храна на японците поскъпна над 2 пъти
Японският министър на земеделието подаде оставка заради шега с ориза
Важно!
До края на юни кабинетът ще приеме два закона, свързани с агросектора
Европейският парламент вдигна с 50% митата за торове от Русия и Беларус
ИАГ
Висока оценка за опазване на местообитанията в българските гори
Свързани материали
Виж
Български борш
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини