Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2024 г.

Говеждо с дюли

Говеждо с дюли

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 50 мин. Измиваме дюлите, нарязваме ги на резени без да ги белим и ги почистваме от сърцевината. Слагаме ги в тенджерата, която сме отстранили от огъня и сме отворили, и поръсваме с брашно, черен пипер и сол. Отново затваряме тенджерата, слагаме я на силен огън и щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин. 

Продукти за 4 порции: 600 г говеждо месо, 2-3 дюли /около 1 кг/, 1 глава лук, 1/2 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Говеждо с дюли
3141
 

Последни материали
Виж
Орбан е категоричен - влизането на Украйна в ЕС е удар по европейските фермери
Засилване на турския внос се очаква през втората половина на 2024/25 г.
Турската зърнена реколта 2025 г. е застрашена от суша
Научните проекти на ССА допринасят за устойчиво и конкурентоспособно земеделие
Полезни съвети
Цветята, които оказват благоприятно влияние върху добивите от зеленчуци
Предстои опростяване на настоящата законодателна рамка
ЕК публикува представата си за сектора на селското стопанство и храните в ЕС
Разработват се нови функционалности в СЕУ за помощ при прием по схемите
НССЗ е изготвила 80 на сто от заявленията на млади, малки и нови стопани
Свързани материали
Виж
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Кюфтета яхния
Заек капама
Агнешка яхния
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини