Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2024 г.

Говеждо с дюли

Говеждо с дюли

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 50 мин. Измиваме дюлите, нарязваме ги на резени без да ги белим и ги почистваме от сърцевината. Слагаме ги в тенджерата, която сме отстранили от огъня и сме отворили, и поръсваме с брашно, черен пипер и сол. Отново затваряме тенджерата, слагаме я на силен огън и щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин. 

Продукти за 4 порции: 600 г говеждо месо, 2-3 дюли /около 1 кг/, 1 глава лук, 1/2 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Говеждо с дюли
3813
 

Последни материали
Виж
Ремонти на капково напояване не се финансират
Срокът в интервенцията за преструктуриране на лозя се съкращава с 5 месеца
Риба плакия
ЕС
Българка е сред бизнесдамите от ЕС, номинирани за приза биофермер през 2025 г.
Източниците обаче се разминават значително за договорените количества
Египет купи скъпа пшеница от черноморските ни конкуренти в частни сделки
Отчет на министъра на земеделието на Северна Македония
Трипуновски: Македония e страна партньор за фермерите
Германските фермери се радват на най-добрата реколта от череши за последните десет години
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Манастирска яхния
Тиквички плакия
Супа от зрял фасул с тиквички
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини