Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2024 г.

Говеждо с дюли

Говеждо с дюли

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 50 мин. Измиваме дюлите, нарязваме ги на резени без да ги белим и ги почистваме от сърцевината. Слагаме ги в тенджерата, която сме отстранили от огъня и сме отворили, и поръсваме с брашно, черен пипер и сол. Отново затваряме тенджерата, слагаме я на силен огън и щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин. 

Продукти за 4 порции: 600 г говеждо месо, 2-3 дюли /около 1 кг/, 1 глава лук, 1/2 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Говеждо с дюли
3971
 

Последни материали
Виж
Павел Драганов отправи лична молба към министъра
Овцевъдът с най-награждаваното стадо отказва евтаназия заради шарка
До 15 август се подават заявления за плащане по интервенцията за застраховане на реколтата
Животните понасят болестта без щети
Проф. Дойчо Димов: Призовавам БАБХ да не бърза с унищожаването на маришките овце
Немската промишленост продължава да губи конкурентоспособност
Гърция започна строежа на нов напоителен канал от Места за 56 000 декара земя
Атанас Василев, председател на Националното сдружение на българските лозари
Сложна година и за лозарите – слаба реколта и добиви, които не покриват разходите
Свързани материали
Виж
Пълнено пиле с кайма
Агнешко горски гювеч
Кръчмарско кюфте на скара
Пълнени картофи по панагюрски
Плакия по градинарски
Риба плакия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини