Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Говеждо с дюли

Синор.БГ / 21.10.2024 г.
Говеждо с дюли

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 50 мин. Измиваме дюлите, нарязваме ги на резени без да ги белим и ги почистваме от сърцевината. Слагаме ги в тенджерата, която сме отстранили от огъня и сме отворили, и поръсваме с брашно, черен пипер и сол. Отново затваряме тенджерата, слагаме я на силен огън и щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин. 

Продукти за 4 порции: 600 г говеждо месо, 2-3 дюли /около 1 кг/, 1 глава лук, 1/2 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Говеждо с дюли
4926
 

Последни материали
Виж
Практики през есента
Кората на младите ябълки се напуква – ето как да спасим дърветата
Статистика
Германия с лек ръст на есенната сеитба през 2025 г.
Сравнение между 2023 и 2025 г.
Фалитите в животновъдството промениха ставките за оцелелите в бизнеса
Ръст на цените е регистриран в почти всички основни групи култури
Икономически сметки за селското стопанство - 2025 година
С UVC модул
Ултравиолетовите лъчи на робота Valera CUBE преборват маната на минутата
Баница с кисело зеле и праз
Свързани материали
Виж
Баница с кисело зеле и праз
Спагети с кайма и зрял боб
Говеждо с боб и прясно зеле
Касуле
Зрял фасул с тиква
Лозови сарми с леща
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини