Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.10.2022 г.

Запържена туршия

Запържена туршия

Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме ги и пълним с тях чушките. Отделна нарязваме на колелца моркови, на парченца - целина, ситно - чесън и магданоз. Редим пълните чушки, патладжаните и нарязаните зеленчуци в буркани, като пръскаме редовете с оцета с аспирин. Отгоре наливаме 1-2 пръста олио, затваряме бурканите и ги съхраняваме на хладно място.

Продукти: 5 кг червени пиперки, почистени от дръжките и семената, 5 кг патладжани, нарязани на колелца, осолени и отцедени, олио, оцет, аспирин, 2 кг моркови, нарязани на кръгчета, целина с листа, магданоз, чесън

Запържена туршия
8309
 

Последни материали
Виж
Поскъпването на месните продукти компенсира резкия спад при захарта
Цените на храните в света нараснаха за втори пореден месец през април
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Проблемите с есенната сеитба се очаква да имат същия ефект в ЕС като цяло
Активният износ на царевица за Китай и Южна Корея ще увеличи засетите площи у нас
Кюстендилските ще излязат на пазара в края на май
Череши от чужбина и парници вървят по 40 лева килото
По християнска традиция яйцата са задължителни на трапезата на Великден
Честито Въскресение Христово!
Свързани материали
Виж
По-слабо търсене на зеле на зеленчуковата борса край Петрич
Туршия сарми
Туршия от бамя
Кунинска туршия
Оригинална туршия
Газирана туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини