Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2022 г.

Туршия от бамя

Туршия от бамя

Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята. Отцеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме листа от целина, а отгоре – ситно настърган хрян. С охладената марината заливаме бамята. Ферментацията продължава 10-15 дни. Съхраняваме на хладно място.

Продукти: 3-4 кг бамя, листа от целина; за маринатата: 2,5 л вода, 200 мл оцет, 150 г сол

Туршия от бамя
18086
 

Последни материали
Виж
Кой стои зад стопанствата?
Свинеферма до Съединение с капитал 2 лева ще се разширява и ще захранва биогаз инсталация на бивш партньор
Решения на Министерския съвет
Вдигат таксите за риболов
Решения на Министерския съвет
Земеделието е сред темите, които България ще обсъжда в Брюксел до края на годината
Трябва да знаем
Фитофтората е сериозно заболяване по доматите
Чакат се още подробности
Търговци и юристи са в ръководния екип на дружеството „Магазин за хората“
Директорите подписаха меморандум
Ново партньорство в науката между института в Садово и биологичния център в Пловдив
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Сеем бамя в градината
Бамя с домати и чесън
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини