Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2022 г.

Туршия от бамя

Туршия от бамя

Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята. Отцеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме листа от целина, а отгоре – ситно настърган хрян. С охладената марината заливаме бамята. Ферментацията продължава 10-15 дни. Съхраняваме на хладно място.

Продукти: 3-4 кг бамя, листа от целина; за маринатата: 2,5 л вода, 200 мл оцет, 150 г сол

Туршия от бамя
16221
 

Последни материали
Виж
Анализ
Март 2025 г. е вторият най-топъл месец спрямо 1991–2020 г.
В Страстната седмица
Велики вторник е ден за поучения как да творим блага
Проекти се приемат до 11 юни
Във Враца се провежда бизнес форум за партьорства между България и Сърбия
Влиза в сила забраната за улов на риба и други водни организми през размножителния им период
Ставки
От 15 до 30 април кандидатствате за помощта за хуманно отношение към птиците
Практика
Правилно използване на яйчните черупки в градината
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Сеем бамя в градината
Бамя с домати и чесън
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини