Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2022 г.

Туршия от бамя

Туршия от бамя

Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята. Отцеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме листа от целина, а отгоре – ситно настърган хрян. С охладената марината заливаме бамята. Ферментацията продължава 10-15 дни. Съхраняваме на хладно място.

Продукти: 3-4 кг бамя, листа от целина; за маринатата: 2,5 л вода, 200 мл оцет, 150 г сол

Туршия от бамя
16901
 

Последни материали
Виж
Важно!
За юли фермерите ще получат още 10 млн. куб. метра вода за напояване
Какво получават македонските животновъди за поддържане на пасища и ливади
Осигурени са 14 млн. лв. по ПВУ
Започна изграждането на Индустриален парк „Загоре-Еленино“
ИФО: Бизнес климатът в германската химическа промишленост се подобрява значително
Важно през лятото
Череши и кайсии не дадоха плод, но сега трябва да се поливат!
Осем земеделски асоцииации искат пълни подробности по споразумението между ЕС и Украйна
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Сеем бамя в градината
Бамя с домати и чесън
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини