Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2022 г.

Туршия от бамя

Туршия от бамя

Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята. Отцеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме листа от целина, а отгоре – ситно настърган хрян. С охладената марината заливаме бамята. Ферментацията продължава 10-15 дни. Съхраняваме на хладно място.

Продукти: 3-4 кг бамя, листа от целина; за маринатата: 2,5 л вода, 200 мл оцет, 150 г сол

Туршия от бамя
8260
 

Последни материали
Виж
БАБХ поддържа публичен регистър на търговците с храни от разстояние
Купувайте козунаци по интернет само от регистрирани търговци
С акцент върху необходимите мерки за устойчиво развитие
Одобриха резултатите от неофициалното заседание на Съвета на ЕС за сектор рибарство
С приветствия за предложенията на ЕК и обсъждане на състоянието на пазарите
Одобриха резултатите от заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
На 22 април трябваше да се изплати украинската помощ за ограсъла
Меглена Плугчиева: Под въпрос са много плащания за фермерите
През първото тримесечие на годишна база
Приходите от износа на плодове и ядки от Украйна скочиха с близо 50 на сто
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
Свързани материали
Виж
Сеем бамя в градината
Бамя с домати и чесън
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Супа от бамя
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини